Покроковий рецепт мантів з гарбузом і цибулею
Оригінальні і неймовірно смачні манти виходять з додаванням гарбуза і ріпчастої цибулі. Поживне частування різноманітить ваше домашнє меню. Подавайте страву до сімейного обіду.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 16 шт.
Склад:
- Гарбуз – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло топлене – 150 гр.
- Зіра – 1 ч. л.
- Кориця мелена – ¼ ч. л.
- Пластівці чилі – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Для тіста:
- Борошно – 2,5 склянки
- Вода – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Вимішуємо туге тісто з борошна, води, яєць і солі. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо на 1 годину в холодильнику.
Крок 2. В цей час займемося начинкою. Подрібнюємо гарбуз, цибулю і часник. Обсмажуємо продукти в топленому маслі близько 5-7 хвилин, після чого доповнюємо їх сіллю і спеціями.
Крок 3. Готове тісто ділимо на 16 коржів. Кожну розкачуємо в тонкий коло.
Крок 4. У центр кожного кола кладемо трохи гарбузового начинки. Акуратно піднімаємо краю догори, залишаючи отвір у центрі.
Крок 5. Підготуємо пароварку або мантышницу. Обмазуємо її рослинним маслом і викладаємо сюди манти. Готуємо 50 хвилин під кришкою.
Крок 6. Яскраві і смачні манти з гарбузом і цибулею готові. Подавайте до столу!