Манти з гарбузом – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт мантів з гарбузом і цибулею

Оригінальні і неймовірно смачні манти виходять з додаванням гарбуза і ріпчастої цибулі. Поживне частування різноманітить ваше домашнє меню. Подавайте страву до сімейного обіду.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 16 шт.

Склад:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло топлене – 150 гр.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – ¼ ч. л.
  • Пластівці чилі – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Для тіста:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Вода – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вимішуємо туге тісто з борошна, води, яєць і солі. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо на 1 годину в холодильнику.

Крок 2. В цей час займемося начинкою. Подрібнюємо гарбуз, цибулю і часник. Обсмажуємо продукти в топленому маслі близько 5-7 хвилин, після чого доповнюємо їх сіллю і спеціями.

Крок 3. Готове тісто ділимо на 16 коржів. Кожну розкачуємо в тонкий коло.

Крок 4. У центр кожного кола кладемо трохи гарбузового начинки. Акуратно піднімаємо краю догори, залишаючи отвір у центрі.

Крок 5. Підготуємо пароварку або мантышницу. Обмазуємо її рослинним маслом і викладаємо сюди манти. Готуємо 50 хвилин під кришкою.

Крок 6. Яскраві і смачні манти з гарбузом і цибулею готові. Подавайте до столу!