Маринована капуста – чудова закуска, а також чудовий інгредієнт для різних салатів і бутербродів. Правда, не завжди є час, щоб замаринувати капусту. В такому випадку, Вам на допомогу прийдуть наші 10 рецептів швидкого приготування маринованої капусти.
Маринована капуста швидкого приготування на 3-х літрову банку
Відмінний рецепт швидкого приготування маринованої капусти. До вживання вона буде готова вже через 10 годин, а смак виходить приємний, кисло-солодкий. Даний рецепт розрахований на 3-х літрову банку.
Інгредієнти на
3 л.
- Капуста білокачанна 2 кг
- Морква 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Лавровий лист 3 шт.
- Коріандр 1 ч. л.
- Цукор-пісок ½ склянки
- Оцет столовий 9% ½ Склянки
- Масло рослинне ½ склянки
- Сіль 2 ст. л.
- Вода 1-1.5 л.
Процес приготування:
- Як зробити мариновану капусту швидкого приготування на 3-х літрову банку? Нарізаємо капусту середніми за розміром шматочками.
- Очищаємо моркву і часник. Нарізаємо їх невеликими шматочками.
- Викладаємо капусту в банку, пересипаємо її часником, морквою, коріандром і шматочками лаврового листа.
- Таким чином, заповнюємо всю банку.
- Приступаємо до маринаду. Доводимо воду до кипіння, додаємо цукор, сіль і рослинне масло. Доводимо суміш до кипіння і далі варимо на слабкому вогні близько 3 хвилин. Вливаємо оцет, знову доводимо рідину до кипіння і відразу вимикаємо вогонь.
- Заливаємо маринадом капусту, поки він ще не охолов.
- Прикриваємо банку кришкою і залишаємо остигати. Коли капуста охолоне до кімнатної температури, закриваємо кришку і поміщаємо капусту в холодильник.
- За закінчення 10 годин капуста остаточно замаринується і буде готова до зберігання та вживання. Приємного апетиту!
Маринована капуста з оцтом швидкого приготування
Маринована по цьому рецепту капуста має ненав’язливим, свіжим і приємним смаком. А найголовніше, що насолоджуватися такий капустою ви зможете всього за кілька годин.
Час готування: 7 годин.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Оцет 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – 30 гр.
- Цукор – 70 гр.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
1. Для маринаду з’єднуємо теплу воду з цукром, сіллю і рослинним маслом. Гарненько перемішуємо.
2. Доводимо маринад до кипіння під кришкою і знімаємо його з вогню. Залишаємо маринад охолонути до теплого стану.
3. Дрібно нашинковываем капусту і поміщаємо її в таз або велику миску.
4. Промиваємо банки з содою, обдаємо їх киплячою водою й обсушуємо.
5. Очищену моркву натираємо на крупній тертці і змішуємо з капустою. Розкладаємо овочі по банкам.
6. Вливаємо в маринад оцет і перемішуємо. Потім заливаємо маринадом капусту.
7. Банки щільно закриваємо і залишаємо в холодильнику мінімум на 6 годин. Приємного апетиту!
Простий рецепт маринованої капусти швидкого приготування з маслом
Дуже простий рецепт такого корисного страви як маринована капуста. На маринівку такої капусти піде всього годину-дві, а сама капуста виходить дуже ніжною, в міру солодким і в міру кислою.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Часник – 1 головка.
- Морква – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет 9% – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Очищаємо часник, дрібно нарізаємо його.
2. Шаткуємо капусту тонкою соломкою.
3. Складаємо капусту в ємність, у якій будемо її маринувати.
4. Промиваємо морква, очищаємо її і натираємо на крупній тертці.
5. Додаємо нарізаний часник, моркву до капусти, перемішуємо все і утрамбовується. Зверху додаємо лаврове листя.
6. Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром.
7. Коли сіль і цукор розчиняться, заливаємо в суміш олію і доводимо її до кипіння.
8. Знімаємо маринад з вогню і додаємо в нього оцет. Заливаємо маринадом капусту.
9. Прикриваємо капусту кришкою і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі.
10. Приблизно через годину, маринована капуста буде готова. Приємного апетиту!
Як швидко приготувати мариновану капусту з буряком?
Маринована капуста з буряком – чудова яскрава закуска, а також чудовий інгредієнт для салатів або бургерів. Солодка буряк ідеально доповнює кислувату капусту і на виході виходить відмінне хрустке блюдо.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Буряк – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Часник – ½ головки.
- Оцет – ½ склянки
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Видаляємо у капусти качан і верхні листки.
2. Нарізаємо листя великими шматками.
3. Буряк промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Часник нарізаємо тонкими скибочками.
4. Змішуємо капусту з буряком і часником і перекладаємо в банку.
5. Приступаємо до маринаду. Додаємо у воду цукор, сіль, перець і лавровий лист, і кип’ятимо близько 10 хвилин. Дістаємо перець і лавровий лист, додаємо оцет.
6. Заливаємо маринадом капусту, чекаємо, коли він охолоне, і залишаємо в холодильнику на добу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування маринованої капусти з морквою
За даним рецепту, для приготування маринованої капусти вам знадобляться всього добу, а процес маринування простий і зрозумілий. Така капуста буде чудовою закускою до обіду, вечері або алкоголю.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет 9% – 100 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Готуємо капусту з морквою. Промиваємо їх і обсушуємо.
2. Викладаємо на дно стерилізованою банки лаврові листи, перець і нарізаний часник.
3. Капусту нарізаємо великими шматками. Морква ріжемо тонкими кільцями.
4. Викладаємо в банку тонкий шар моркви.
5. На моркву викладаємо капусту, потім знову моркву і так далі.
6. Таким чином, заповнюємо всю банку.
7. Для маринаду додаємо у воду цукор і сіль і доводимо до кипіння. У киплячий протягом хвилини маринад вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.
8. Даємо маринаду охолонути і заливаємо їм капусту.
9. Літра води повинно вистачити на 2 літрові або 1 дволітрову банку.
10. Закриваємо банку кришкою і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на добу.
11. Готову капусту прибираємо в холодильник. Приємного апетиту!
Швидка маринована капуста з часником
Хрустка, в міру гостра капуста, зробити яку можна швидко і без особливих зусиль. Таке блюдо послужить відмінною закускою або підійде як інгредієнт для салату.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Капуста білоголова 3 кг
- Оцет 9% – 200 мл
- Часник – 4 зубчики.
- Морква – 3 шт.
- Масло рослинне – 200 мл
- Цукор-пісок — 200 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Тонко шаткуємо капусту, моркву натираємо на крупній тертці і подрібнюємо часник. Перемішуємо.
2. Готуємо все необхідне для маринаду.
3. Додаємо у воду сіль, цукор і масло, доводимо суміш до кипіння. Додаємо оцет і знімаємо маринад з вогню.
4. Заливаємо овочі ще гарячим маринадом і залишаємо остигати.
5. Готову капусту ставимо в холодильник. Приємного апетиту!
Маринована капуста великими шматками
Що може бути краще, ніж соковита, хрустка і неймовірно смачна маринована капуста? З цим рецептом готувати таку капусту ви зможете практичний кожен день, адже на його приготування йде зовсім небагато часу.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Оцет 9% – 70 мл
- Часник – 2 зубчики.
- Морква – 1 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Вода – 0,5 л.
Процес приготування:
1. Капусту нарізаємо досить великими шматками.
2. Нарізаємо моркву кружечками і додаємо її до капусти разом зі спеціями.
3. Засипаємо в воду цукор і сіль, доводимо суміш до кипіння.
4. Трохи охолоджений маринад додаємо оцет і заливаємо їм капусту. Також додаємо рослинне масло.
5. Капусту накриваємо кришкою і відправляємо в прохолодне місце приблизно на 12 годин. Приємного апетиту!
Маринована капуста з болгарським перцем швидкого приготування
В цьому рецепті пропонуємо вам приготувати мариновану капусту з додаванням болгарського перцю для більш цікавого смаку. А додавання невеликої кількості перцю чилі додасть страві прянощі і гостроти.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Морква – 100 гр.
- Перець болгарський – 100 гр.
- Часник – 10 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
1. Дрібно нарізаємо капусту.
2. Додаємо до капусти тонко нарізаний перець чилі і болгарський перець.
3. Натираємо моркву на великій тертці, нарізаємо часник великими шматочками і також додаємо до капусти.
4. Посипаємо капусту дрібно посіченою зеленню, цукром, сіллю і спеціями. Заливаємо рослинним маслом і оцтом. Переминаем капусту руками, щоб вона пустила сік, перекладаємо її в банку і залишаємо маринуватися протягом доби.
5. Готову мариновану капусту зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт маринованої капусти гарячим розсолом
Апетитна капуста швидкого приготування, яка буде радувати вас, за столом лише через декілька годин. Готувати її просто, так що з таким блюдом впорається навіть початківець кулінар.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 0,5 л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Видаляємо верхні листки капусти, нарізаємо її тоненькими смужками.
2. Промиваємо морква, очищаємо її і натираємо на крупній тертці.
3. Додаємо моркву до капусти і перемішуємо.
4. Перекладаємо овочі в чисту банку.
5. У киплячу воду засипаємо цукор, сіль, перець, олія рослинна і лавровий лист. Проварюємо маринад протягом пари хвилин. В кінці вливаємо оцет. Знімаємо з вогню.
6. Заливаємо гарячим розсолом банку з капустою і залишаємо остигати. Коли капуста охолола, прибираємо його в холодильник і через 6 годин знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Як приготувати солодку мариновану капусту в домашніх умовах?
Чудовий простий рецепт солодкої маринованої капусти. Така страва готується швидко і легко, а головне, що дозволити його собі можна круглий рік.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Оцтова кислота 70% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – ½ склянки
- Часник – 2 голівки.
- Морква – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Капусту промиваємо, обсушуємо її і нарізаємо тонкою соломкою.
2. Складаємо капусту в глибоку миску або таз.
3. Морква промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Також тиснемо часник пресом.
4. Ретельно перемішуємо всі овочі.
5. Приступаємо до приготування маринаду.
6. Наливаємо в каструлю літр води і відправляємо її нервувати.
7. У киплячу воду додаємо цукор, сіль і рослинне масло, потім знову доводимо до кипіння і додаємо оцтову кислоту. Тримаємо пару хвилин і знімаємо каструлю з вогню.
8. Заливаємо капусту гарячим маринадом.
9. Утрамбовуємо капусту товкачиком.
10. Притискаємо капусту зверху і відправляємо в прохолодне місце на добу. Приємного апетиту!