Маринована капуста швидкого приготування – 10 смачних рецептів хрусткою і соковитою капусти

Маринована капуста – чудова закуска, а також чудовий інгредієнт для різних салатів і бутербродів. Правда, не завжди є час, щоб замаринувати капусту. В такому випадку, Вам на допомогу прийдуть наші 10 рецептів швидкого приготування маринованої капусти.

Маринована капуста швидкого приготування на 3-х літрову банку

Відмінний рецепт швидкого приготування маринованої капусти. До вживання вона буде готова вже через 10 годин, а смак виходить приємний, кисло-солодкий. Даний рецепт розрахований на 3-х літрову банку.

Інгредієнти на
3 л.

  • Капуста білокачанна 2 кг
  • Морква 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Оцет столовий 9% ½ Склянки
  • Масло рослинне ½ склянки
  • Сіль 2 ст. л.
  • Вода 1-1.5 л.

Процес приготування:

  1. Як зробити мариновану капусту швидкого приготування на 3-х літрову банку? Нарізаємо капусту середніми за розміром шматочками.
  2. Очищаємо моркву і часник. Нарізаємо їх невеликими шматочками.
  3. Викладаємо капусту в банку, пересипаємо її часником, морквою, коріандром і шматочками лаврового листа.
  4. Таким чином, заповнюємо всю банку.
  5. Приступаємо до маринаду. Доводимо воду до кипіння, додаємо цукор, сіль і рослинне масло. Доводимо суміш до кипіння і далі варимо на слабкому вогні близько 3 хвилин. Вливаємо оцет, знову доводимо рідину до кипіння і відразу вимикаємо вогонь.
  6. Заливаємо маринадом капусту, поки він ще не охолов.
  7. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо остигати. Коли капуста охолоне до кімнатної температури, закриваємо кришку і поміщаємо капусту в холодильник.
  8. За закінчення 10 годин капуста остаточно замаринується і буде готова до зберігання та вживання. Приємного апетиту!

Маринована капуста з оцтом швидкого приготування

Маринована по цьому рецепту капуста має ненав’язливим, свіжим і приємним смаком. А найголовніше, що насолоджуватися такий капустою ви зможете всього за кілька годин.

Час готування: 7 годин.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор – 70 гр.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

1. Для маринаду з’єднуємо теплу воду з цукром, сіллю і рослинним маслом. Гарненько перемішуємо.

2. Доводимо маринад до кипіння під кришкою і знімаємо його з вогню. Залишаємо маринад охолонути до теплого стану.

3. Дрібно нашинковываем капусту і поміщаємо її в таз або велику миску.

4. Промиваємо банки з содою, обдаємо їх киплячою водою й обсушуємо.

5. Очищену моркву натираємо на крупній тертці і змішуємо з капустою. Розкладаємо овочі по банкам.

6. Вливаємо в маринад оцет і перемішуємо. Потім заливаємо маринадом капусту.

7. Банки щільно закриваємо і залишаємо в холодильнику мінімум на 6 годин. Приємного апетиту!

Простий рецепт маринованої капусти швидкого приготування з маслом

Дуже простий рецепт такого корисного страви як маринована капуста. На маринівку такої капусти піде всього годину-дві, а сама капуста виходить дуже ніжною, в міру солодким і в міру кислою.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет 9% – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Очищаємо часник, дрібно нарізаємо його.

2. Шаткуємо капусту тонкою соломкою.

3. Складаємо капусту в ємність, у якій будемо її маринувати.

4. Промиваємо морква, очищаємо її і натираємо на крупній тертці.

5. Додаємо нарізаний часник, моркву до капусти, перемішуємо все і утрамбовується. Зверху додаємо лаврове листя.

6. Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром.

7. Коли сіль і цукор розчиняться, заливаємо в суміш олію і доводимо її до кипіння.

8. Знімаємо маринад з вогню і додаємо в нього оцет. Заливаємо маринадом капусту.

9. Прикриваємо капусту кришкою і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі.

10. Приблизно через годину, маринована капуста буде готова. Приємного апетиту!

Як швидко приготувати мариновану капусту з буряком?

Маринована капуста з буряком – чудова яскрава закуска, а також чудовий інгредієнт для салатів або бургерів. Солодка буряк ідеально доповнює кислувату капусту і на виході виходить відмінне хрустке блюдо.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Буряк – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Часник – ½ головки.
  • Оцет – ½ склянки
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Видаляємо у капусти качан і верхні листки.

2. Нарізаємо листя великими шматками.

3. Буряк промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Часник нарізаємо тонкими скибочками.

4. Змішуємо капусту з буряком і часником і перекладаємо в банку.

5. Приступаємо до маринаду. Додаємо у воду цукор, сіль, перець і лавровий лист, і кип’ятимо близько 10 хвилин. Дістаємо перець і лавровий лист, додаємо оцет.

6. Заливаємо маринадом капусту, чекаємо, коли він охолоне, і залишаємо в холодильнику на добу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування маринованої капусти з морквою

За даним рецепту, для приготування маринованої капусти вам знадобляться всього добу, а процес маринування простий і зрозумілий. Така капуста буде чудовою закускою до обіду, вечері або алкоголю.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Готуємо капусту з морквою. Промиваємо їх і обсушуємо.

2. Викладаємо на дно стерилізованою банки лаврові листи, перець і нарізаний часник.

3. Капусту нарізаємо великими шматками. Морква ріжемо тонкими кільцями.

4. Викладаємо в банку тонкий шар моркви.

5. На моркву викладаємо капусту, потім знову моркву і так далі.

6. Таким чином, заповнюємо всю банку.

7. Для маринаду додаємо у воду цукор і сіль і доводимо до кипіння. У киплячий протягом хвилини маринад вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.

8. Даємо маринаду охолонути і заливаємо їм капусту.

9. Літра води повинно вистачити на 2 літрові або 1 дволітрову банку.

10. Закриваємо банку кришкою і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на добу.

11. Готову капусту прибираємо в холодильник. Приємного апетиту!

Швидка маринована капуста з часником

Хрустка, в міру гостра капуста, зробити яку можна швидко і без особливих зусиль. Таке блюдо послужить відмінною закускою або підійде як інгредієнт для салату.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Оцет 9% – 200 мл
  • Часник – 4 зубчики.
  • Морква – 3 шт.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Цукор-пісок — 200 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Тонко шаткуємо капусту, моркву натираємо на крупній тертці і подрібнюємо часник. Перемішуємо.

2. Готуємо все необхідне для маринаду.

3. Додаємо у воду сіль, цукор і масло, доводимо суміш до кипіння. Додаємо оцет і знімаємо маринад з вогню.

4. Заливаємо овочі ще гарячим маринадом і залишаємо остигати.

5. Готову капусту ставимо в холодильник. Приємного апетиту!

Маринована капуста великими шматками

Що може бути краще, ніж соковита, хрустка і неймовірно смачна маринована капуста? З цим рецептом готувати таку капусту ви зможете практичний кожен день, адже на його приготування йде зовсім небагато часу.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Оцет 9% – 70 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Морква – 1 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

1. Капусту нарізаємо досить великими шматками.

2. Нарізаємо моркву кружечками і додаємо її до капусти разом зі спеціями.

3. Засипаємо в воду цукор і сіль, доводимо суміш до кипіння.

4. Трохи охолоджений маринад додаємо оцет і заливаємо їм капусту. Також додаємо рослинне масло.

5. Капусту накриваємо кришкою і відправляємо в прохолодне місце приблизно на 12 годин. Приємного апетиту!

Маринована капуста з болгарським перцем швидкого приготування

В цьому рецепті пропонуємо вам приготувати мариновану капусту з додаванням болгарського перцю для більш цікавого смаку. А додавання невеликої кількості перцю чилі додасть страві прянощі і гостроти.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Часник – 10 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

1. Дрібно нарізаємо капусту.

2. Додаємо до капусти тонко нарізаний перець чилі і болгарський перець.

3. Натираємо моркву на великій тертці, нарізаємо часник великими шматочками і також додаємо до капусти.

4. Посипаємо капусту дрібно посіченою зеленню, цукром, сіллю і спеціями. Заливаємо рослинним маслом і оцтом. Переминаем капусту руками, щоб вона пустила сік, перекладаємо її в банку і залишаємо маринуватися протягом доби.

5. Готову мариновану капусту зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт маринованої капусти гарячим розсолом

Апетитна капуста швидкого приготування, яка буде радувати вас, за столом лише через декілька годин. Готувати її просто, так що з таким блюдом впорається навіть початківець кулінар.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 0,5 л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Видаляємо верхні листки капусти, нарізаємо її тоненькими смужками.

2. Промиваємо морква, очищаємо її і натираємо на крупній тертці.

3. Додаємо моркву до капусти і перемішуємо.

4. Перекладаємо овочі в чисту банку.

5. У киплячу воду засипаємо цукор, сіль, перець, олія рослинна і лавровий лист. Проварюємо маринад протягом пари хвилин. В кінці вливаємо оцет. Знімаємо з вогню.

6. Заливаємо гарячим розсолом банку з капустою і залишаємо остигати. Коли капуста охолола, прибираємо його в холодильник і через 6 годин знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Як приготувати солодку мариновану капусту в домашніх умовах?

Чудовий простий рецепт солодкої маринованої капусти. Така страва готується швидко і легко, а головне, що дозволити його собі можна круглий рік.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Оцтова кислота 70% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – ½ склянки
  • Часник – 2 голівки.
  • Морква – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Капусту промиваємо, обсушуємо її і нарізаємо тонкою соломкою.

2. Складаємо капусту в глибоку миску або таз.

3. Морква промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Також тиснемо часник пресом.

4. Ретельно перемішуємо всі овочі.

5. Приступаємо до приготування маринаду.

6. Наливаємо в каструлю літр води і відправляємо її нервувати.

7. У киплячу воду додаємо цукор, сіль і рослинне масло, потім знову доводимо до кипіння і додаємо оцтову кислоту. Тримаємо пару хвилин і знімаємо каструлю з вогню.

8. Заливаємо капусту гарячим маринадом.

9. Утрамбовуємо капусту товкачиком.

10. Притискаємо капусту зверху і відправляємо в прохолодне місце на добу. Приємного апетиту!