Мариновані маслюки з цибулею
Лук завжди служить ідеальним доповненням до грибів і робить страву більш пікантним і оригінальним. Спробуйте заготовити маслюки з кільцями цибулі на зиму і подавайте закуску до столу в будь-який час року!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2 банки
Інгредієнти:
- Маслюки – 1 кг
- Вода – 1 л
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Гриби очищаємо від бруду, гілок, а також від масляної плівки на капелюшках. Гарненько промиваємо під водою, потім доводимо до кипіння без солі і спецій. Воду зливаємо.
Крок 2. Окремо нагріваємо холодну воду, в яку додаємо сіль, цукор і інші спеції. Після закипання маринаду, викладаємо гриби. Варимо 20-25 хвилин.
Крок 3. Очищаємо цибулю та нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями. Додаємо подрібнений овоч разом з лимонною кислотою за 5 хвилин до готовності.
Крок 4. Гарячі маслюки з цибулею в маринаді розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо ошпареними кришками і залишаємо для зберігання. Готово!