Мариновані маслюки на зиму – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Мариновані маслюки з цибулею

Лук завжди служить ідеальним доповненням до грибів і робить страву більш пікантним і оригінальним. Спробуйте заготовити маслюки з кільцями цибулі на зиму і подавайте закуску до столу в будь-який час року!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Маслюки – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби очищаємо від бруду, гілок, а також від масляної плівки на капелюшках. Гарненько промиваємо під водою, потім доводимо до кипіння без солі і спецій. Воду зливаємо.

Крок 2. Окремо нагріваємо холодну воду, в яку додаємо сіль, цукор і інші спеції. Після закипання маринаду, викладаємо гриби. Варимо 20-25 хвилин.

Крок 3. Очищаємо цибулю та нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями. Додаємо подрібнений овоч разом з лимонною кислотою за 5 хвилин до готовності.

Крок 4. Гарячі маслюки з цибулею в маринаді розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо ошпареними кришками і залишаємо для зберігання. Готово!