Мариновані опеньки без стерилізації на зиму
Апетитні мариновані опеньки без стерилізації – ідеальний варіант, для тих, хто любить швидкі і прості заготовки. Закуска довго зберігається і буде рада урізноманітнити ваш стіл в будь-яку пору року.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 2 банки
Інгредієнти:
- Опеньки – 1 кг
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Вода – 500 мл
- лавровий Лист – 4 шт.
- Кріп – 2 парасольки.
- Гвоздика – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Оцет 9% — 60 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Гриби перебираємо, викидаємо, якщо бачимо ознаки червивости. Потім гарненько промиваємо продукт. Заливаємо водою і ставимо на вогонь.
Крок 2. Підготуємо необхідні спеції для маринаду. Додамо їх у каструлю з грибами і варимо на тихому вогні 40 хвилин.
Крок 3. Гарячу пряну заготівлю переливаємо в ошпарені банки. Додаємо оцет, рослинне масло і закриваємо чистими капроновими кришками.
Крок 4. Даємо маринованою грибів охолонути в банку, потім ставимо на зберігання в холодильник або інше прохолодне місце. Готово!