Мариновані опеньки на зиму – 10 найбільш смачних рецептів в банках з покроковими фото

Мариновані опеньки без стерилізації на зиму

Апетитні мариновані опеньки без стерилізації – ідеальний варіант, для тих, хто любить швидкі і прості заготовки. Закуска довго зберігається і буде рада урізноманітнити ваш стіл в будь-яку пору року.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Опеньки – 1 кг
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Кріп – 2 парасольки.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Оцет 9% — 60 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби перебираємо, викидаємо, якщо бачимо ознаки червивости. Потім гарненько промиваємо продукт. Заливаємо водою і ставимо на вогонь.

Крок 2. Підготуємо необхідні спеції для маринаду. Додамо їх у каструлю з грибами і варимо на тихому вогні 40 хвилин.

Крок 3. Гарячу пряну заготівлю переливаємо в ошпарені банки. Додаємо оцет, рослинне масло і закриваємо чистими капроновими кришками.

Крок 4. Даємо маринованою грибів охолонути в банку, потім ставимо на зберігання в холодильник або інше прохолодне місце. Готово!