Мариновані помідори – 10 ну дуже смачних рецептів на зиму з покроковими фото

Соковиті мариновані помідори з оцтом на зиму

Приготувати мариновані помідори в літрових банках для тривалого зберігання можна з додаванням оцту. Простий домашній рецепт дозволить отримати яскраве і соковите частування, яке стане відмінним доповненням вашого столу.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 1,8 кг
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Оцет 9% – 120 мл

Процес приготування:

1. Для заготівлі вибираємо стиглі червоні помідори. При цьому вони повинні бути досить міцними. Промиваємо їх під водою.

2. Промиваємо банки, кладемо в них горошини чорного перцю і шматочки свіжого.

3. Акуратно викладаємо підготовлені помідори в банки. Засипаємо їх сіллю і цукром.

4. Далі продукти заливаємо крутим окропом. Наполягаємо заготівлю близько 15 хвилин. Можна на це час прикрити рушником.

5. Настоявшуюся воду зливаємо в каструлю. Доводимо до кипіння і додаємо сюди оцет.

6. Заливаємо маринадом помідори. Закочує банки, даємо їм повністю охолонути і ставимо на тривале зберігання.