Соковиті мариновані помідори з оцтом на зиму
Приготувати мариновані помідори в літрових банках для тривалого зберігання можна з додаванням оцту. Простий домашній рецепт дозволить отримати яскраве і соковите частування, яке стане відмінним доповненням вашого столу.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Помідор – 1,8 кг
- Перець болгарський – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Оцет 9% – 120 мл
Процес приготування:
1. Для заготівлі вибираємо стиглі червоні помідори. При цьому вони повинні бути досить міцними. Промиваємо їх під водою.
2. Промиваємо банки, кладемо в них горошини чорного перцю і шматочки свіжого.
3. Акуратно викладаємо підготовлені помідори в банки. Засипаємо їх сіллю і цукром.
4. Далі продукти заливаємо крутим окропом. Наполягаємо заготівлю близько 15 хвилин. Можна на це час прикрити рушником.
5. Настоявшуюся воду зливаємо в каструлю. Доводимо до кипіння і додаємо сюди оцет.
6. Заливаємо маринадом помідори. Закочує банки, даємо їм повністю охолонути і ставимо на тривале зберігання.