Мариновані сливи на зиму – це оригінальна заготовка, яка точно різноманітить ваше меню. Готове частування можна подавати як закуску або використовувати в приготуванні різних закусок. Для маринування у домашніх умовах використовувати перевірену добірку з семи рецептів з покроковими фотографіями.
Мариновані сливи на зиму з часником
Мариновані сливи на зиму з часником виходять неймовірно соковитими і насиченим смаком. Такий продукт дуже смачно подавати як окрему холодну закуску. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.
Інгредієнти на
0.5 л.
- Зливу 300 гр.
- Часник 1 головка
- Лавровий лист 1 шт.
- Гвоздика 2 шт.
- Перець духмяний горошком 2 шт.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Вода 350 мл
Процес приготування:
- Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі маринованих слив на зиму з часником.
- Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
- Сливи промиваємо під водою.
- Нарізаємо кожну сливу. Видаляємо кісточку і на її місце кладемо зубчик часнику.
- Викладаємо сливи в стерилізовану невелику банку.
- Воду з’єднайте з цукром в сотейнику.
- Сюди ж кладемо спеції зі списку. Кип’ятимо маринад. Перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
- Заливаємо сливи гарячим маринадом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
- Зливаємо маринад назад в сотейник.
- Повторно його кип’ятимо і доповнюємо оцтом.
- Вливаємо маринад в банку зі сливами. Закатуємо заготівлю і даємо їй повністю охолонути.
- Мариновані сливи на зиму з часником готові.
Мариновані сливи без стерилізації на зиму
Мариновані сливи без стерилізації на зиму нескладно приготувати в домашніх умовах. Готове частування вийде неймовірно соковитим, а також порадує апетитним пряним ароматом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фото.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Склад:
На 4 півлітрові банки:
- Зливу – 1,2 кг
- Вода – 750 мл
- Цукор – 300 гр.
- Оцет 6% – 75 мл
- лавровий Лист – 4 шт.
- Гвоздика – 8 шт.
- Перець духмяний горошок – 8 шт.
- Кориця мелена – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування маринованих слив без стерилізації на зиму першим ділом промиваємо плоди і стерилізуємо банки.
Крок 2. Щільно кладемо сливу в ємності, заливаємо окропом і прогріваємо під кришкою.
Крок 3. В цей час займемося приготуванням маринаду. У каструлі кип’ятимо воду з цукром і корицею. В кінці вливаємо оцет.
Крок 4. Із слив обережно зливаємо воду.
Крок 5. Додаємо сюди горошини перцю, гвоздику і лаврове листя.
Крок 6. Заливаємо вміст гарячим маринадом.
Крок 7. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Мариновані сливи без стерилізації на зиму готові. Прибирайте на зберігання!
Сливи як оливки, мариновані на зиму
Сливи як оливки, мариновані на зиму – це оригінальне частування для вашого домашнього або святкового меню. Цікава закуска нікого не залишить байдужим і швидко розлетиться зі столу. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Склад:
На одну літрову банку:
- Зливу – 0,8-0.9 кг
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 5 ч. л.
- Цукор – 8 ч. л.
- Оцет 6% – 5 ч. л.
- Гвоздика – 6 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти, які знадобляться, щоб приготувати сливи як оливки, мариновані на зиму.
Крок 2. Сливи перебираємо і добре промиваємо під водою. Проколюємо їх зубочисткою у кількох місцях для кращого маринування.
Крок 3. Стерилізуємо банки і на дно розкладаємо половину спецій.
Крок 4. Викладаємо сюди сливи і залишилися спеції.
Крок 5. Заливаємо вміст банок киплячою водою.
Крок 6. Прикриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин. Воду зливаємо і повторюємо процедуру.
Крок 7. Другий раз воду зливаємо в металеву миску або сотейник.
Крок 8. Додаємо сіль, цукор і доводимо маринад до кипіння.
Крок 9. Вливаємо оцет і прибираємо з вогню.
Крок 10. У кожну банку вливаємо олію.
Крок 11. Вливаємо маринад з оцтом. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.
Крок 12. Сливи як оливки, мариновані на зиму готові. Прибирайте на зберігання.
Сливи, мариновані з гвоздикою
Сливи, мариновані з гвоздикою, кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Готове частування вийде неймовірно соковитим, а також порадує апетитним пряним ароматом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг
- Вода – 250 мл
- Цукор – 100 гр.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Гвоздика – 4 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб приготувати сливи, мариновані з гвоздикою, підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. В стерилізовані банки викладаємо спеції і промиті сливи.
Крок 3. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 20 хвилин.
Крок 4. Обережно зливаємо воду в каструлю.
Крок 5. Доповнюємо її цукром і кип’ятимо.
Крок 6. В кінці вливаємо столовий оцет. Вимикаємо вогонь.
Крок 7. Виливаємо ароматний маринад до сливам. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Сливи мариновані з гвоздикою готові. Прибирайте на зберігання.
Сливи з коньяком на зиму
Сливи з коньяком на зиму виходять дуже соковитими, смачними і насиченим смаком. Перед таким частуванням буде важко встояти. Його можна додавати у випічку та інші домашні страви. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2,5 л.
Склад:
На 4 банки по 0,7 літра:
- Зливу – 2,5 кг
- Цукор – 0,5 кг
- Коньяк – 8 ст. л.
- Оцет 9% – 125 мл
- Перець духмяний горошок – 1 ст. л.
- Гвоздика – 1 ст. л.
- Кардамон – 1 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти, щоб заготовити сливи з коньяком на зиму.
Крок 2. В стерилізовані банки розкладаємо спеції: перець і гвоздику.
Крок 3. Промиваємо сливи, ріжемо їх на половинки і видаляємо кісточки. Підготовлені половинки викладаємо в банки.
Крок 4. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. Доповнюємо її цукром, корицею, кардамоном і оцтом. Кип’ятимо три хвилини.
Крок 6. Розливаємо по банках зі сливами коньяк. Заливаємо вміст маринадом.
Крок 7. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Сливи з коньяком на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.
Мариновані сливи з корицею на зиму
Мариновані сливи з корицею на зиму нескладно приготувати своїми руками. Готове частування вийде неймовірно соковитим, апетитним, пряним і ароматним. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фото.
Час готування – 3 години 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг
- Вода – 1 л
- Оцет 6% – 10 ст. л.
- Цукор – 0,7 кг
- Кориця – 1 паличка.
- лавровий Лист – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гвоздика – 10 шт.
- Насіння кардамону – 10 шт.
- Шкірка лимона – 0,5 шт.
- Аніс – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для заготівлі маринованих слив з корицею на зиму.
Крок 2. Промиваємо сливи та викладаємо їх в глибоку миску. Доповнюємо паличкою кориці і іншими прянощами зі списку.
Крок 3. У каструлі варимо воду з цукром близько 15 хвилин. В кінці вливаємо оцет.
Крок 4. Заливаємо сливи і спеції отриманим сиропом.
Крок 5. Закриваємо кришкою і залишаємо на 1 годину. Після воду зливаємо в каструлю, кип’ятимо і знову заливаємо сливи на годину. Проробляємо процедуру три рази.
Крок 6. Прибираємо з заготівлі паличку кориці і шкірку лимона. Перекладаємо в стерильні банки заливаємо маринадом і закручуємо кришками.
Крок 7. Мариновані сливи з корицею на зиму готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.
Мариновані сливи з часником і зеленню
Мариновані сливи з часником і зеленню – це оригінальна і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Зливу – 3 кг
- Кінза – 2 пучка.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 4 головки.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо сливи під водою перш, ніж приступити до заготівлі маринованих слив з часником і зеленню.
Крок 2. Підготуємо інші продукти за списком.
Крок 3. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
Крок 4. Всю зелень подрібнюємо ножем.
Крок 5. Натираємо часник на тертці і відправляємо до зелені.
Крок 6. Гарненько вимішуємо заготовку.
Крок 7. Акуратно надрізаємо кожну сливу.
Крок 8. Виймаємо кісточки так, щоб не порушити форму плодів.
Крок 9. Поступаємо так з усіма сливами.
Крок 10. Відміряємо потрібну кількість спецій.
Крок 11. Розкладаємо їх з невеликим стерилізованим банкам.
Крок 12. Начиняємо кожну сливу заготівлею із зелені і часнику.
Крок 13. Викладаємо фаршировані сливи в банки.
Крок 14. Заливаємо їх окропом на 15 хвилин.
Крок 15. Воду з банок зливаємо в каструлю. Кип’ятимо з сіллю, цукром і оцтом. Розливаємо по банках, закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 16. Мариновані сливи з часником і зеленню готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.