Вже ні для кого не секрет, що із зелених помідорів виходять дуже смачні заготовки на зиму. І варіативність цих закаток така велика, що у всьому цьому різноманітті легко загубитися. Ми обрали 10 найбільш смачних рецептів маринування зелених помідорів і зібрали їх в одній статті.
Мариновані зелені помідори з часником в банках на зиму
Закуска з пікантних зелених помідорів доповнить будь-картопляне або м’ясне блюдо. Готується така закачування швидко і без особливих труднощів.
Інгредієнти на
6 порц.
- Помідори зелені 1.2 кг
- Часник 5 зуб.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Перець духмяний 6 шт.
- Перець чилі за смаком
- Хрін 1 шт.
- Петрушка ½ пучка
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як заготовити зелені мариновані помідори на зиму? Помідори промийте і підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
- У чисті банки розкладіть лавровий лист, перець горошком, гострий перець, хрін і кільця ріпчастої цибулі.
- На кожному помідорі зробіть глибокий надріз. У розріз вкладіть невелику гілочку петрушки і платівку часнику.
- Заготовки з зелених помідорів розкладіть по банках. Залийте їх окропом, прикрийте кришкою і залиште на 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, злийте воду з помідорів в умивальник і знову залийте помідори окропом на 20 хвилин. Так ми позбавимо помідори від гіркоти.
- Після цього злийте воду з банок в каструлю, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і варіть його 2-3 хвилини.
- У банки влийте по столовій ложці оцту і залийте до верху киплячим маринадом. Банки загорніть металевими кришками, остудіть загортання в перевернутому вигляді при кімнатній температурі. Зберігайте мариновані зелені помідори в прохолодному місці. Вихід 2 літрові банки.

Приємного апетиту!