Маринований морква без стерилізації на зиму
Маринований морква без стерилізації на зиму заготовляють без особливих труднощів. Прянощі додають закуски особливий аромат, який так і манить спробувати консервацію. Морквиною доповнюють гарячі страви або перекушують, коли хочеться похрумтіти.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Морква – 1 кг
- Лавровий лист – 1 шт. на банку.
- Часник – 3-4 зубчики.
- Гострий перець – 1-2 шт.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Гвоздика – 5 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт. на банку.
Маринад на 1 літр води:
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Відібравши молоді соковиті плоди, видаляємо верхній забруднений шар з морквини, поскоблив ножем або із застосуванням овочечистки.
Крок 2. Очищені коренеплоди споліскуємо, промаківающімі вологу рушником, рубаємо брусочками.
Крок 3. Нарізання тонкими кружечками той же прийнятна. Це справа особистого смаку. Від нарізки залежить час маринування. Чим тонше, тим швидше.
Крок 4. Замочуємо баночки в мильному розчині. Сполоснувши скляні ємності під проточною водою, стерилізуємо їх в духовці або мікрохвильовій печі. Закидаємо попередньо очищений і нарізаний часник, пекучий перець, лаврушку, обидва види перців горошком і гвоздику.
Крок 5. Розподіляємо нарізку по банкам, злегка трамбуем, щоб в ємність помістилося більше овочів.
Крок 6. Робимо кілька заготовок, нарізаних різними способами. Нарізаємо по-різному, щоб при користуванні не робити зайвих маніпуляцій, а відразу відкоркувати і застосувати за призначенням.
Крок 7. Щоб коренеплоди замариновались дуже швидко, їх необхідно тонко нарізати. Для цього підійде економка. Зверху кладемо кроповий парасолька для аромату, заливаємо киплячою водою. Через 10 хвилин виливаємо охолоджену рідину. Сиплемо сіль і цукор. Варимо до появи бульбашок.
Крок 8. Вливаємо розсіл в банки. Притримуючи прихватками, щоб не обшпаритися, міцно загвинчуємо нової прокип’яченої кришкою. Обов’язково беремо нові кришки, колишні у вживанні кришки, можуть бути деформовані, що може негативно позначитися на зберіганні. Уважно оглядаємо, не підтікає кришка.
Крок 9. Перевернувши і обгорнувши банки, чекаємо остигання.
Крок 10. Остиглу консервацію переміщаємо в місце, де зберігаються зимові запаси. Використовуємо для приготування салатів. Маринований морква додасть хрусткості. Приємного апетиту!