Маринований морква з часником на зиму
Маринований морква з часником на зиму володіє шикарним ароматом. Процес досить простий, незважаючи на досить тривалу стерилізацію. Рецепт без праці зможе втілити будь-який. Необов’язково мати кухарським освітою.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Морква – 1 кг
- Вода – 1 л
- Масло рослинне – 150-200 мл
- Часник – 150-200 гр.
- Оцтова есенція 70% – 25 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. З помитою моркви чистимо шкірку, попередньо зрізавши хвостики.
Крок 2. Часникову головку розбираємо на часточки і знімаємо з кожної верхній шар. Зубчики дрібно рубаємо.
Крок 3. У вируючу воду опускаємо нарізану кружальцями моркву і проварюємо не більше 3 хвилин. Проціджуємо через друшляк і обдаємо холодною водою. Змішуємо моркву з рубаним часником, заливаємо рослинним маслом без запаху.
Крок 4. Гарненько об’єднавши, розкладаємо по простерилизованным заздалегідь ємкостей. Кип’ятимо воду для маринаду, засипаємо сіль і цукор. Проварюємо до повного розчинення кристалів. Киплячий маринад знімаємо з вогню і вводимо есенцію. Розподіляємо ароматний маринад по банках акуратно, щоб не тріснули ємності.
Крок 5. Заготовки встановлюємо в каструлю з теплою водою і прикривають кришками. Не забуваємо попередньо застелити дно ганчірочкою. Рівень води повинен покривати плічка банок. Стерилізуємо морква 25 хвилин.
Крок 6. Спеціальними щипчиками акуратно витягаємо банки і закатуємо.
Крок 7. Перевертаємо заготовки догори дном і накриваємо кришкою. Залишаємо на ніч охолоджуватися. Після чого відправляємо на зберігання в підвал. Пригощаємо домочадців оригінальної закускою. Приємного апетиту!