Маринований морква на зиму в банках – 5 рецептів з покроковими фото

Маринований морква з часником на зиму

Маринований морква з часником на зиму володіє шикарним ароматом. Процес досить простий, незважаючи на досить тривалу стерилізацію. Рецепт без праці зможе втілити будь-який. Необов’язково мати кухарським освітою.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Морква – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Масло рослинне – 150-200 мл
  • Часник – 150-200 гр.
  • Оцтова есенція 70% – 25 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З помитою моркви чистимо шкірку, попередньо зрізавши хвостики.

Крок 2. Часникову головку розбираємо на часточки і знімаємо з кожної верхній шар. Зубчики дрібно рубаємо.

Крок 3. У вируючу воду опускаємо нарізану кружальцями моркву і проварюємо не більше 3 хвилин. Проціджуємо через друшляк і обдаємо холодною водою. Змішуємо моркву з рубаним часником, заливаємо рослинним маслом без запаху.

Крок 4. Гарненько об’єднавши, розкладаємо по простерилизованным заздалегідь ємкостей. Кип’ятимо воду для маринаду, засипаємо сіль і цукор. Проварюємо до повного розчинення кристалів. Киплячий маринад знімаємо з вогню і вводимо есенцію. Розподіляємо ароматний маринад по банках акуратно, щоб не тріснули ємності.

Крок 5. Заготовки встановлюємо в каструлю з теплою водою і прикривають кришками. Не забуваємо попередньо застелити дно ганчірочкою. Рівень води повинен покривати плічка банок. Стерилізуємо морква 25 хвилин.

Крок 6. Спеціальними щипчиками акуратно витягаємо банки і закатуємо.

Крок 7. Перевертаємо заготовки догори дном і накриваємо кришкою. Залишаємо на ніч охолоджуватися. Після чого відправляємо на зберігання в підвал. Пригощаємо домочадців оригінальної закускою. Приємного апетиту!