Мідії в вершково-часниковому соусі – 8 рецептів з покроковими фото

Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром на сковороді

Оригінальне і швидке частування можна приготувати з мідій на сковороді. Додайте до морепродуктам ніжний вершково-часниковий соус і сир. Таке блюдо можна подавати як закуску на вечерю або святковий стіл.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Мідії очищені – 350 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Вершки – 120 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Петрушка – для прикраси.

Процес приготування:

1. Дрібно нарізаємо часник ножем, потім викладаємо його на розігріту з вершковим маслом сковороду. Обсмажуємо до появи аромату.

2. Додаємо до часнику заздалегідь розморожене м’ясо мідій. Посипаємо їх спеціями, розмішуємо і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

3. Вливаємо до морепродуктів вершки. Розмішуємо блюдо і доводимо його до кипіння.

4. Натираємо на крупній тертці великий сир і покриваємо їм нашу страву.

5. Вимикаємо плиту, коли сир повністю розплавитися і покриє блюдо хрусткою скоринкою. Прикрашаємо частування свіжої петрушкою і подаємо до столу.