Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром на сковороді
Оригінальне і швидке частування можна приготувати з мідій на сковороді. Додайте до морепродуктам ніжний вершково-часниковий соус і сир. Таке блюдо можна подавати як закуску на вечерю або святковий стіл.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Мідії очищені – 350 гр.
- Часник – 5 зубчиків.
- Вершки – 120 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Сир твердий – 80 гр.
- Петрушка – для прикраси.
Процес приготування:
1. Дрібно нарізаємо часник ножем, потім викладаємо його на розігріту з вершковим маслом сковороду. Обсмажуємо до появи аромату.
2. Додаємо до часнику заздалегідь розморожене м’ясо мідій. Посипаємо їх спеціями, розмішуємо і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
3. Вливаємо до морепродуктів вершки. Розмішуємо блюдо і доводимо його до кипіння.
4. Натираємо на крупній тертці великий сир і покриваємо їм нашу страву.
5. Вимикаємо плиту, коли сир повністю розплавитися і покриє блюдо хрусткою скоринкою. Прикрашаємо частування свіжої петрушкою і подаємо до столу.