Морквяний кекс – 8 найбільш простих і смачних рецептів з покроковими фото

Як спекти смачний морквяний кекс з родзинками в духовці?

Простий і смачний варіант виконання морквяного кексу – з родзинками. Так готове ласощі вийде більш насиченим і цікавим. Готуйте частування для сімейного чаювання.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 55 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Морква – 2 шт.
  • Кефір – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Родзинки – 60 гр.
  • Цукор – 130 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Борошно – 220 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Масло олію – 100 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Моркву очищаємо від шкірки і промиваємо під водою.

2. Родзинки вимочуємо в гарячій воді кілька хвилин.

3. У глибокій мисці з’єднуємо кефір, яйце, рослинне масло і трохи більше половини цукру. Збиваємо до отримання однорідної суміші.

4. Порційно додаємо в рідку суміш борошно, додаємо соду. Вимішуємо.

5. Доповнюємо тісто родзинками і цедрою апельсина.

6. Сюди ж викладаємо терту моркву і цукор, що залишився. Перемішуємо до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

7. Викладаємо заготовку у форму для випікання і готуємо 55 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Запашний і рум’яний морквяний кекс з родзинками готовий!