Як спекти смачний морквяний кекс з родзинками в духовці?
Простий і смачний варіант виконання морквяного кексу – з родзинками. Так готове ласощі вийде більш насиченим і цікавим. Готуйте частування для сімейного чаювання.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 55 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Морква – 2 шт.
- Кефір – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Родзинки – 60 гр.
- Цукор – 130 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Борошно – 220 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Масло олію – 100 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Моркву очищаємо від шкірки і промиваємо під водою.
2. Родзинки вимочуємо в гарячій воді кілька хвилин.
3. У глибокій мисці з’єднуємо кефір, яйце, рослинне масло і трохи більше половини цукру. Збиваємо до отримання однорідної суміші.
4. Порційно додаємо в рідку суміш борошно, додаємо соду. Вимішуємо.
5. Доповнюємо тісто родзинками і цедрою апельсина.
6. Сюди ж викладаємо терту моркву і цукор, що залишився. Перемішуємо до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
7. Викладаємо заготовку у форму для випікання і готуємо 55 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Запашний і рум’яний морквяний кекс з родзинками готовий!