Морквяний сік з апельсином в домашніх умовах
Апельсини перетворюють банальний морквяний сік в яскраву смакову і вітамінну бомбу. Колір і аромат напою стає по-справжньому літнім і неймовірно привабливим, особливо для дітей, які не надто шанують морквяний сік у чистому вигляді.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Морква – 2,5 кг
- Апельсин – 500 гр.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
1. Моркву очищаємо і промиваємо, у апельсинів зрізаємо шкірку і залишаємо тільки філе.
2. Пропускаємо овочі і фрукти через м’ясорубку.
3. Перелити сік в підходящу за обсягом тару, додаємо воду і цукор і гарненько розмішуємо. Даємо настоятися кілька хвилин, щоб цукор розчинився, а потім знову перемішуємо.
4. Баночки для зберігання напою стерилізуємо. Аналогічно робимо і з кришками.
5. Сік розливаємо по ємностей і поміщаємо у велику каструлю для стерилізації. Їх потрібно прогріти в киплячій воді близько 12 хвилин на середньому вогні.
6. Закорковуємо банки з соком, даємо охолонути в теплому приміщенні, а після виносимо для зберігання на холод.