Морквяний сік на зиму – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Морквяний сік з апельсином в домашніх умовах

Апельсини перетворюють банальний морквяний сік в яскраву смакову і вітамінну бомбу. Колір і аромат напою стає по-справжньому літнім і неймовірно привабливим, особливо для дітей, які не надто шанують морквяний сік у чистому вигляді.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Морква – 2,5 кг
  • Апельсин – 500 гр.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

1. Моркву очищаємо і промиваємо, у апельсинів зрізаємо шкірку і залишаємо тільки філе.

2. Пропускаємо овочі і фрукти через м’ясорубку.

3. Перелити сік в підходящу за обсягом тару, додаємо воду і цукор і гарненько розмішуємо. Даємо настоятися кілька хвилин, щоб цукор розчинився, а потім знову перемішуємо.

4. Баночки для зберігання напою стерилізуємо. Аналогічно робимо і з кришками.

5. Сік розливаємо по ємностей і поміщаємо у велику каструлю для стерилізації. Їх потрібно прогріти в киплячій воді близько 12 хвилин на середньому вогні.

6. Закорковуємо банки з соком, даємо охолонути в теплому приміщенні, а після виносимо для зберігання на холод.