М’ясо по-французьки – один з найпопулярніших і улюблених рецептів для святкового столу, через свою простоту, швидкість приготування і ситності. Для нього використовуються найпростіші інгредієнти, а в результаті виходить смачне і соковите головне блюдо.
Класичний рецепт м’яса по-французьки зі свинини з сиром і помідорами в духовці
М’ясо по-французьки – дуже просте, але дуже смачне і ситне блюдо. Свинина виходить дуже соковитою, а картопля, запекающийся під нею – м’яким і смачним. Також особливий смак додає поєднання невеликої кількості бринзи і свіжих помідорів.
Інгредієнти на
6 порц.
- Свинина 950 гр.
- Картопля 10 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир 350 гр.
- Сир бринза (з коров’ячого молока) 80 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Помідор 1 шт.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л
- Масло рослинне за бажанням
Процес приготування:
- Як приготувати м’ясо по-французьки з свинини з сиром і помідорами в духовці? Для страви відмінно підійде корейка, так як саме по собі м’ясо щільне і добре тримає форму і жиру в ньому міститься не надто багато, але достатньо, щоб блюдо вийшло соковитим. Наріжте свинину на медальйони 1-1,5 сантиметра завтовшки, посоліть і поперчіть з обох сторін.
- Відбийте м’ясо, але не до прозорості, складіть стопкою на тарілку і укрийте харчовою плівкою, щоб воно не заветривалось. Приберіть в холодильник.
- Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте півкільцями або дрібно порубаєте. Помідори промийте і також наріжте тонкими півкільцями.
- Натріть на крупній тертці трохи менше половини сиру, складіть у глибоку миску разом з цибулею і майонезом.
- Перемішайте всі інгредієнти до однорідності, щоб вийшла густа суміш, яку в подальшому буде обмазуватися м’ясо.
- Картопля промийте під проточною водою, очистіть від шкірки, розріжте навпіл і наріжте півкільцями приблизно такої ж товщини, що і м’ясо. Не потрібно нарізати картоплю занадто товстими шматками, щоб він добре пропікся, а м’ясо не встиг підсохнути до цього часу.
- Нарізану картоплю поперчіть і посоліть. Можете також додати до нього трохи рослинного масла і перемішати, так картопля не буде темніти і вийде більш піджареною.
- Деко застелити фольгою, і викладіть на нього картоплю. Він є самим нижнім шаром, щоб при випіканні просочуватися соком, яке виділяє лежить над ним м’ясо. Бринзу натріть на крупній тертці і рівним шаром розподілите по картоплі.
- Наступним шаром викладіть м’ясні відбивні, бажано, таким чином, щоб не було порожнеч і шматки лежали щільно один до одного.
- На м’ясо викладіть порізані помідори і приготовлену раніше суміш сиру, цибулі та майонезу, рівномірно розподіліть з допомогою ложки або лопатки. Поставте деко в розігріту до 200 С на 40-45 хвилин.
- По закінченні зазначеного часу дістаньте страву з духовки, посипте зверху залишилися сиром, попередньо натертим на крупній тертці. Поверніть м’ясо в духовку ще на 10-15 хвилин, щоб сир підрум’янився. Щоб з нього вийшла більш щільна і рум’яна кірочка, можете включити конвекцію. Але стежте уважно за сиром, він може почати пригорати. Готовність страви визначається ножем або виделкою і м’ясо, і картопля повинні легко протыкаться.
Приємного апетиту!
М’ясо по-французьки з свинини з сиром, помідорами та цибулею в духовці
Дуже багато в приготуванні цієї страви залежить від розташування шарів. Якщо в класичному варіанті картопля розташований у самому низу, то в цьому рецепті на дно вкладається цибулю, що дозволяє йому краще пропектися і подзолотиться, а м’яса – не пригоріти і не пристати до формі.
Час приготування: 120 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир – 200 гр.
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Помідори – 1-2 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Масло рослинне – 50 гр.
Процес приготування:
1. Свинину намагайтеся брати нежирну, з максимальною кількістю м’яса. Наріжте її на шматки товщиною близько 1 сантиметра.
2. Викладіть м’ясо на дошку, прикрийте харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом, щоб дрібні шматочки не розліталися на всі боки, і відбийте з двох сторін.
3. Картопля промийте, очистіть від шкірки і наріжте скибочками завтовшки 3-5 міліметрів. Шматочки товстіший можуть не встигнути пропектися, а занадто тонкі розваляться.
4. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Те ж проробіть і з помідорами.
5. Змастіть форму для запікання невеликою кількістю рослинного масла і викладіть на дно цибулю, попередньо злегка промяв його руками. Зверху щільно один до одного розкладіть свинячі відбивні, полийте майонезом і рівномірно розподіліть його з допомогою ложки або силіконової пензлика.
6. Внапуск викладіть картопляні гуртки двома шарами: перший рівень також полийте майонезом, викладіть другу половину картоплі, додайте зверху сіль і перець. Приберіть форму в духовку, розігріту до 180 С і випікати протягом 50-60 хвилин.
7. Натріть сир на крупній тертці. По закінченні вказаного часу, вийміть м’ясо з духовки, посипте зверху сиром і приберіть допекаться ще на 10-20 хвилин. Готову страву не діставайте відразу, а дайте йому постояти усередині духової шафи з відчиненими дверцятами ще 10 хвилин.
Приємного апетиту!
Соковита свинина по-французьки з сиром, помідорами та картоплею
Картоплю, приготовану разом з м’ясом, завдяки соків стає дуже ніжний і соковитий, а сама свинина не пересушується завдяки помідорів.
Час готування: 100 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8-10
Склад:
- Свинина – 800 гр.
- Картопля – 1 кг
- Сир – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Масло рослинне – для змазування;
Процес приготування:
1. Картопля очистіть від шкірки, промийте під проточною водою і наріжте на скибочки товщиною близько 3-5 міліметрів. Якщо нарежете занадто товсто – картопля буде пропікається довго і м’ясо може пересохнути за цей час.
2. Свинину промити прохолодною водою і наріжте шматками товщиною 1-1,5 сантиметра.
3. Відбийте з двох сторін кожен шматок м’яса, попередньо накривши його харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом. Так дрібні шматочки не будуть забиватися у молоток і розлітатися по кухні.
4. Сир натріть на крупній тертці.
5. Деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла і викладіть в декілька шарів на нього картопляні скибочки. Додайте до неї трохи солі і перцю.
6. Зверху щільно один до одного викласти відбивні, посоліть і поперчіть.
7. Покрийте м’ясо майонезній сіточкою і викладіть зверху тертий сир. Якщо не хочете, щоб він був запеченим, а тільки плавленим, то додайте його до м’яса за 10-15 хвилин до повної готовності страви.
8. Випікайте м’ясо з картоплею при температурі 180 С протягом 45 хвилин при верхньому і нижньому нагріванні. Якщо хочете на сирі хрустку золотисту скоринку, на останніх 5 хвилинах приготування увімкніть конвекцію або режим «Гриль». Якщо м’ясо і картоплю легко протыкаются ножем або виделкою – значить, страва готова.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачне м’ясо по-французьки з сиром, помідорами і грибами?
Просте і смачне блюдо для святкового столу з найбільш звичних і доступних інгредієнтів. М’ясо виходить ніжним і соковитим, а помідори і гриби доповнюють смак свинини.
Час готування: 80 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Свинина – 900 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Помідори – 2-3 шт.
- Часник – 4-5 зуб.
- Сир – 300 гр.
- Орегано – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
Процес приготування:
1. Цибулини позбавте від лушпиння і нашаткуйте тонкою соломкою або півкільцями. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і на середньому вогні обсмажте цибулю до напівпрозорого стану, постійно помішуючи. Свинину промийте водою і наріжте шматками товщиною 1,5 см, посоліть і поперчіть з двох сторін і викладіть на дно форми для випічки.
2. До золотистої цибулі додайте дрібно покришений або продавлений часник і обсмажте буквально 1 хвилину. Гриби наріжте пластинками або невеликими шматочками і викладіть в сковороду до цибулі. Додайте трохи солі і перцю і обсмажуйте до тих пір, поки основна волога з грибів не випарується, а самі вони зменшаться в розмірах і придбають золотистий відтінок. Готову зажарку викладіть рівним шаром поверх м’яса.
3. Помідори наріжте тонкими півкільцями і розкладіть верхнім шаром. Присипте сушеним орегано.
4. Випікайте м’ясо протягом півгодини при температурі 180 с З верхнім і нижнім нагрівом і включене конвекцією. Тим часом натріть сир на крупній тертці і після закінчення зазначеного часу присипте їм м’ясо.
5. Поверніть блюдо в духовку ще на 10 хвилин. Коли м’ясо пропечеться, вимкніть духовку і залиште страву постояти всередині з відчиненими дверцятами на 10-15 хвилин.
Приємного апетиту!
М’яке і соковите м’ясо по-французьки в духовці з помідорами і сиром і ананасом
Просте і швидке блюдо, що готується разом з гарніром, який виходить соковитим і м’яким. Сподобається любителям поєднання м’яса з чимось солодким, наприклад, ягідним соусом.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Свинина – 200 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Ананас консервований – 2 скибочки;
- Сир – 70 гр.
- Сметана – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Приправи для м’яса за бажанням;
Процес приготування:
1. Наріжте м’ясо пластинами близько 5-7 міліметрів товщиною і відбийте з допомогою кухонного молотка, попередньо прикривши харчовою плівкою або поліетиленом, щоб дрібне шматочки не розліталися по кухні і не забивалися у молоток.
2. Рясно приправте м’ясо спеціями, посоліть і поперчіть з обох сторін. За бажанням можете також додати трохи часнику, але так, щоб він не перебивав смак ананаса.
3. Картопля очистіть від шкірки, сполосніть водою і наріжте тонкими скибочками. Розкладіть пластинки поверх м’яса, щоб картопля повністю закрив його.
4. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте навпіл і покришіть тонкими півкільцями. Злегка промните рукою, щоб виділилося більше соку, і розкладіть поверх картоплі.
5. Рясно змастіть страву сметаною або, за бажанням, майонезом, приправити невеликою кількістю чорного перцю.
6. Консервовані ананаси розділіть на півкільця і викладіть на сметану.
7. Сир натріть на крупній тертці і присипте їм м’ясо. Приберіть блюдо в духовку, розігріту до 180 С на 25 хвилин.
8. Якщо хочете отримати на сирі рум’яну скоринку, то на останні 5 хвилин випікання увімкніть режим «Гриль» або конвекцію, а якщо вам навпаки подобається просто плавлений сир, а не запечений, то ставте м’ясо в духовку без нього, а додайте тільки за 10 хвилин до повної готовності.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт свинини по-французьки з сиром, помідорами та сметаною
Відмінне блюдо для святкового столу, який не забере багато часу і сил, а завжди виходить дуже соковитим, смачним і ситним. М’ясо можна також готувати разом зі свининою, поклавши його на дно дека, тоді у вас вийде відразу блюдо з відмінним гарніром.
Час готування: 65 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Сметана – 300 мл
- Сир – 250 гр.
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
Процес приготування:
1. Нежирну свинину нарізати на шматки в 5-10 міліметрів товщиною і відбити з двох сторін. Приправте сіллю і перцем з двох сторін і викласти щільно один до одного на деко.
2. Сметану розподіліть рівним шаром по поверхні м’яса з допомогою силіконової пензлика або ложки. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Злегка промните його, щоб виділилося більше соку, і розкладіть зверху на м’ясо.
3. Помідори промийте, обсушіть рушником і наріжте кільцями. Розкладіть поверх цибулі впритул один до одного.
4. Сир натріть на крупній тертці. Якщо бажаєте отримати м’ясо з скоринкою запеченого сиру, то посипте його зверху на м’ясо на цьому етапі. Якщо вам більше подобається плавлений сир, то додайте його за 10-15 хвилин до повної готовності страви.
5. Розігрійте духовку до 180 С і випікайте в ній м’ясо близько 25-30 хвилин. Щоб сирна скоринка вийшла рум’яної і більш щільною, на останніх 5 хвилинах увімкніть конвекцію або режим «Гриль». Готову страву залиште настоятися в духовці з відчиненими дверцятами протягом ще 10 хвилин.
Приємного апетиту!
Ніжна свинина по-французьки в духовці з помідорами і сиром без картоплі
Блюдо, яке готується легко, швидко і з найпростіших інгредієнтів, а завдяки помідорів виходить дуже соковитим і ніжним.
Час готування: 60 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Сир – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Петрушка для прикраси;
Процес приготування:
1. Для приготування страви краще використовувати нежирні частини свинини, наприклад, корейку або балик. Наріжте м’ясо стейками товщиною близько 1 сантиметра або на необхідну кількість порцій.
2. Прикрийте свинину харчовою плівкою або складіть кожен шматок в целофановий пакет і відбийте кухонним молотком, поки м’ясо не стане в два рази тонше. Приправте з двох сторін сіллю і перцем і викладіть на деко, попередньо змащений рослинним маслом.
3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Його можете щедро викладати поверх м’яса, оскільки чим його більше, тим соковитіше вийде свинина. Можете також попередньо пром’яти його руками, щоб виділилося більше соку.
4. Помідори промийте і наріжте кільцями товщиною близько 5 міліметрів. Викладіть їх на цибулю, по кілька кілець на шматок м’яса.
5. Помідори змастіть майонезом або сметаною, якщо хочете зменшити калорійність страви. Якщо така варіація вам вже набридла, то можете заздалегідь приготувати соус бешамель і використовувати його замість майонезу, так м’ясо вийде смачніше і цікавіше.
6. Сир натріть на крупній тертці. Якщо любите запечену сирну скоринку, то додайте його до м’яса на цьому етапі, а якщо вам більше подобається плавлений сир – то за 10 хвилин до повної готовності страви.
7. Помістіть деко в духовку і запікайте блюдо близько півгодини при температурі 180 С. Готове м’ясо не діставайте відразу з духовки, а дайте постояти 5-10 хвилин з відчиненими дверцятами.
Приємного апетиту!
Як запекти свинину в фользі в духовці з помідорами і сиром?
Приготування м’яса у фользі дозволяє зберегти його соковитим і випадково не пересушити, що дуже легко зробити з тонкою, відбитою свининою. Такий спосіб приготування дуже зручний при запіканні м’яса разом з картоплею, так як вона буквально проварюється в м’ясних соках, що робить її м’якою і соковитою.
Час готування: 90 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Свинина – 1350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Ананас консервований – 250 гр.
- Сир – 400 гр.
- Майонез – 80 гр.
- Печериці – 1 шт.
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. М’ясо промийте під проточною водою і наріжте великими шматками, товщиною 2 сантиметри.
2. За допомогою кухонного молотка відбийте м’ясо з двох сторін, щоб воно зменшилося в товщині приблизно в два рази. Щоб маленькі шматочки не розліталися в різні сторони, можна прикрити свинину харчовою плівкою або покласти в поліетиленовий пакет.
3. Отримані битки посоліть і поперчіть з обох сторін.
4. Деко застеліть фольгою з запасом по краях, змастіть її невеликою кількістю рослинного масла і розкладіть зверху свинину, намагаючись не залишати порожнього місця між шматками.
5. Змастіть свинину зверху майонезом. За бажанням його можна замінити сметаною або несолодким йогуртом.
6. Наріжте помідори, гриби, цибулю і ананаси невеликими шматками і викладіть зверху на м’ясо на свій розсуд. Можна зробити кожен шматок свинини з однієї конкретної начинкою, а можна комбінувати, поєднуючи помідори з ананасами, цибулю з грибами і т. д.
7. Сир натріть на крупній тертці і присипте їм зверху начинку. Якщо любите більше плавлений сир або просто хочете, щоб скоринка була м’якше, то розділіть загальний обсяг навпіл і другу половину додайте до м’яса за 10-15 хвилин до повної готовності страви.
8. Закрийте м’ясо зверху фольгою, загніть краю та поставте форму в духовку, розігріту до 180 С на 20-25 хвилин.
9. Через зазначений час зніміть верхній шар фольги перевірте, не плаває м’ясо у великій кількості рідини. Таке може траплятися зокрема через обраного виду начинки. При необхідності злийте зайву воду з дека і поверніть блюдо допекаться ще на 10 хвилин. Щоб сирний шар злегка підрум’яниться, увімкніть конвекцію або режим «Гриль».
10. Готового блюда дайте постояти в духовці ще 10 хвилин з відчиненими дверцятами, перш ніж подавати на стіл.
Приємного апетиту!