Насипний яблучний пиріг – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Насипний пиріг з яблуками і манкою в духовці

Насипний пиріг з яблуками і манкою в духовці – це проста в готуванні, але дуже смачна випічка, яка призведе ваші смакові рецептори до істинного гастрономічного задоволення! Найскладніше в процесі – це очистити і натерти на тертці фруктову м’якоть.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яблука – 5-6 шт.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В робочу ємність пересипаємо манну крупу.

Крок 2. Додаємо цукровий пісок і попередньо просіяне борошно.

Крок 3. Слідом вводимо ванілін, розпушувач і корицю – гарненько перемішуємо.

Крок 4. Яблучну м’якоть подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 5. Промазуємо вогнетривкий посуд вершковим маслом і висипаємо на дно шар сухого складу.

Крок 6. Зверху викладаємо кілька жмень фруктової стружки.

Крок 7. Чергуємо шари так, щоб останнім шаром обов’язково йшла суха суміш. Зверху натираємо шматочок підмороженого вершкового масла.

Крок 8. Готуємо ласощі в духовій шафі, попередньо прогрітому до 180 градусів 30-40 хвилин. Прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!