Простий і смачний рецепт оджахурі з куркою
Оджахурі – дуже смачне грузинське блюдо, покрите домашнім теплом і затишком. Воно відмінно підходить для сімейних вечерь, так як здатне ситно нагодувати абсолютно всіх. Курячі варіант оджахурі підійде для тих, хто не любить жирну їжу.
Час готування: 125 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Куряче м’ясо – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Кабачок – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Перець червоний гострий – за смаком.
- Соус томатний – 3 ст. л.
- Чебрець – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. Куряче м’ясо наріжте порційними шматочками, викладіть його в миску, додати масло, сіль, перець, чебрець, подрібнений ріпчаста цибуля і часник, перемішайте. Залиште маринуватися м’ясо на 45 хвилин.
2. Мариноване м’ясо викладіть на кеці, спеціальний посуд для приготування оджахурі. Кабачок помийте і наріжте тонкими пластами, викладіть його поверх м’яса.
3. На кабачок покладіть нарізаний помідор. Зверху викладіть томатний соус.
4. Накрийте кеці фольгою і поставте в духовку, розігріту до 220 градусів на годину.
5. Через 45 хвилин, зніміть фольгу, перемішайте оджахурі і готуйте у відкритому вигляді ще 15 хвилин. Перед подачею посипте блюдо рубаною зеленню.
Приємного апетиту!