Оджахурі – 8 рецептів приготування оджахурі по-грузинськи з фото покроково

Простий і смачний рецепт оджахурі з куркою

Оджахурі – дуже смачне грузинське блюдо, покрите домашнім теплом і затишком. Воно відмінно підходить для сімейних вечерь, так як здатне ситно нагодувати абсолютно всіх. Курячі варіант оджахурі підійде для тих, хто не любить жирну їжу.

Час готування: 125 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Куряче м’ясо – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець червоний гострий – за смаком.
  • Соус томатний – 3 ст. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо наріжте порційними шматочками, викладіть його в миску, додати масло, сіль, перець, чебрець, подрібнений ріпчаста цибуля і часник, перемішайте. Залиште маринуватися м’ясо на 45 хвилин.

2. Мариноване м’ясо викладіть на кеці, спеціальний посуд для приготування оджахурі. Кабачок помийте і наріжте тонкими пластами, викладіть його поверх м’яса.

3. На кабачок покладіть нарізаний помідор. Зверху викладіть томатний соус.

4. Накрийте кеці фольгою і поставте в духовку, розігріту до 220 градусів на годину.

5. Через 45 хвилин, зніміть фольгу, перемішайте оджахурі і готуйте у відкритому вигляді ще 15 хвилин. Перед подачею посипте блюдо рубаною зеленню.

Приємного апетиту!