Огірки гарячим способом на зиму – це дуже смачний і нескладний у виконанні варіант для ваших домашніх заготовок. Консервований овоч порадує своїм яскравим смаком, приємним хрускотом і апетитним ароматом. Для приготування своїми руками використовуйте перевірену кулінарну збірку з п’яти рецептів засолювання огірків з покроковими фотографіями.
Засолювання огірків гарячим способом на зиму
Засолювання огірків гарячим способом на зиму – це улюблений метод заготівлі овочів багатьма господинями. Готовий продукт вийде неймовірно хрустким, в міру соковитим і насиченим смаком. Апетитні солоні огірки ідеально доповнять ваш обідній стіл. Подавайте разом з гарячими гарнірами.
Маринад на 2 літри води на 4 літрові банки.
Інгредієнти на
4 л.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 6 ст. л.
- Перець запашний горошком 8 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Кріп 1 пучок
- Огірок скільки увійде
- Оцет столовий 9% 1 ст. л. в кожну банку
- Часник 1 голівка в кожну банку
Процес приготування:
- Як засолити огірки гарячим способом на зиму? Підготуємо необхідні інгредієнти. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді на 8 годин. Це зробить овоч хрустким. Банки стерилізуємо. Викладаємо в них шматочки часнику.
- Промиваємо огірки, зрізаємо хвостики. Овоч викладаємо в банки, заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і настоюють 15 хвилин. Після воду зливаємо і повторюємо процедуру.
- В цей час приготуємо маринад. Нагріваємо воду з кропом, лавровими листками і горошинами перцю.
- Додаємо сюди сіль.
- Всипаємо цукор. Кип’ятимо вміст 5 хвилин до розчинення сухих інгредієнтів.
- З маринаду дістаємо зелень з допомогою шумівки. З банок зливаємо воду. Вливаємо сюди по ложці укусу.
- Заливаємо вміст гарячим маринадом. Закочує банки, перевертаємо їх догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
- Засолювання огірків гарячим способом на зиму вийшла! Зберігайте частування в прохолодному місці.
Хрусткі огірки гарячим способом без оцту на зиму
Хрусткі огірки гарячим способом без оцту на зиму – це універсальна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Склад:
На 3-х літрову банку:
- Огірок – 1,5 кг
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець червоний мелений – 2 ч. л.
- Кислота лимонна – ¼ ч. л.
- Аспірин – 2 таблетки.
Процес приготування:
Крок 1. Спершу стерилізуємо банку і кришку. Промиваємо кріп і кладемо його в підготовлену ємність.
Крок 2. Промиваємо огірки, зрізаємо кінчики. Підготовлені овочі викладаємо в банку.
Крок 3. Заливаємо вміст банки окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Таку ж кількість води, кип’ятимо і перемішуємо з червоним меленим перцем.
Крок 4. Настоявшуюся воду з банки зливаємо. Зручно це робити за допомогою кришки з отворами.
Крок 5. У банку з огірками кладемо сіль і подрібнений часник.
Крок 6. Всипаємо вказану кількість цукру. Кладемо таблетки аспірину.
Крок 7. Додаємо лимонну кислоту.
Крок 8. Заливаємо вміст окропом з перцем. Закатуємо заготівлю, перевертаємо її і даємо охолонути.
Крок 9. Хрусткі огірки гарячим способом без оцту на зиму готові. Прибирайте на зберігання!
Огірки гарячим способом з часником на зиму
Огірки гарячим способом з часником на зиму порадують вас приємним хрускотом і дивним ароматом. Таке частування можна подавати разом з гарячими гарнірами. Приготувати його на тривале зберігання зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1,5 л.
Склад:
На 1,5 літрову банку:
- Огірок – 0,8 кг
- Часник – 3 зубчики.
- Хрін – 2 шт.
- Парасольку кропу – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Есенція оцтова – 1 ч. л.
- Листя вишні – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Перець чилі – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Огірки попередньо заливаємо водою на одну годину (це зробить продукт хрустким). Після овоч промиваємо, зрізаємо з нього кінчики.
Крок 2. Підготуємо зелень. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
Крок 3. Промиваємо банки з содою і стерилізуємо будь-яким підходящим способом. На дно банки кладемо зелень і розрізані зубчики часнику.
Крок 4. Викладаємо в банки шматочки гострого перцю і огірки.
Крок 5. Заливаємо огірки окропом, прикриваємо кришкою і настоюють 20 хвилин.
Крок 6. Висипаємо В каструлю вказану кількість цукру і солі.
Крок 7. Зливаємо воду з банки в каструлю з сухими продуктами.
Крок 8. Кип’ятимо маринад і вливаємо оцтову есенцію.
Крок 9. Отриманим маринадом заливаємо огірки.
Крок 10. Закатуємо заготівлю, перевертаємо її догори дном, закутуємо в ковдру і даємо охолонути.
Крок 11. Огірки гарячим способом з часником на зиму готові. Ставте частування на зберігання в прохолодне місце.
Огірки гарячим способом з хроном на зиму
Огірки гарячим способом з хроном на зиму – це апетитна закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Склад:
На 1 літрову банку:
- Огірок – 6 шт.
- Корінь хрону – 20 гр.
- Лист хрону – 0,3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Зерна гірчиці – 0,3 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Гірчиця – 0,3 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Есенція оцтова – 1 ч. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Крок 1. Основний овоч промиваємо, зрізаємо з нього кінчики.
Крок 2. Банки попередньо промиваємо і стерилізуємо. На дно кладемо листочки хрону, зубчики часнику, шматочки кореня хрону, горошини перцю і зерна гірчиці.
Крок 3. Щільно викладаємо сюди підготовлені огірки.
Крок 4. Заливаємо вміст окропом. Прикриваємо кришкою і настоюють 15 хвилин. Зливаємо воду і повторюємо процедуру.
Крок 5. Другий раз зливаємо воду. Додаємо в банку оцтову есенцію.
Крок 6. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Заливаємо маринадом заготовку. Закатуємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Крок 7. Огірки гарячим способом з хроном на зиму готові. Прибирайте заготовку на зберігання в прохолодне місце.
Огірки з гірчицею гарячим способом на зиму
Огірки з гірчицею гарячим способом на зиму виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і неймовірно смачними. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 7,5 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 5 кг
- Часник – 3 головки.
- Насіння гірчиці – 7 ч. л.
- Кріп – 3 пучка.
- Лист хрону – 3 пучка.
- Вода – 2 л
- Оцет столовий 9% – 400 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 12 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо огірки під водою. Якщо хочете, щоб вони вийшли більш хрусткими, можете вимочити їх у холодній воді.
Крок 2. Промиваємо зелень зі списку. Очищаємо часник і підготуємо зерна гірчиці.
Крок 3. Банки промиваємо, стерилізуємо. Укладаємо в них зелень, зубчики часнику і насіння гірчиці.
Крок 4. Щільно укладаємо огірки в банки з гірчицею і спеціями.
Крок 5. Для маринаду кип’ятимо воду з оцтом, сіллю і цукром. Заливаємо цим огірки.
Крок 6. Наповнені банки ставимо у велику каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо заготівлі 6 хвилин після закипання води. Після їх закатуємо ключем і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Огірки з гірчицею гарячим способом на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.