Огірки кружечками (кільцями) на зиму – це пікантна і ніжна закуска, яка буде виграшно виглядати на столі не тільки під час сімейної та домашньої трапези, але і при зустрічі запрошених гостей. Огірочки, попередньо нарізані тонкими слайсами, дуже зручно є, адже при споживанні вам не доведеться нарізати плоди комфортними для укусу скибочками. Для приготування знадобляться тільки прості і доступні компоненти, які найчастіше є під рукою у кожного кулінара.
Хрусткі огірки кружечками з цибулею на зиму
Хрусткі огірки кружечками з цибулею на зиму – це вишукана закуска, яка доповнить ваш вечеря або обід, що складається з основної страви і гарнір. Зберігаються заготовки при кімнатній температурі, тому вам необов’язково переносити банки в підвал або комору.
Інгредієнти на
2 порц.
- Огірки свіжі 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 50 гр.
- Вода 600 мл
- Сіль 1 ст.л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Гірчичне насіння ½ ч. л.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Петрушка 1 гілка
Процес приготування:
- Огірки кружечками (кільцями) на зиму готуються дуже просто і легко! На робочу поверхню викладаємо овочі, включаючи очищений цибулю і приправи.
- Для додання плодам хрусткості, замочуємо огірки на кілька годин у холодній воді.
- Потім обрізаємо хвостики і нарізаємо кільцями середньої товщини, як в салат.
- На дно стерильної банки поміщаємо скибочки цибулі, зелень, перець горошком і гірчицю.
- Заповнюємо ємність огірочками і злегка б’ючи об стіл, щоб складу ущільнився.
- Паралельно в каструлі кип’ятимо воду і доповнюємо сіллю, оцтом і цукровим піском – переливаємо в банку.
- Стерилізуємо заготовку в каструлі, на дно якої устеляємо рушником, в киплячій воді протягом 15 хвилин, після акуратно дістаємо.
- Банку щільно закорковуємо і ставимо дном вгору, обернувши в махровий рушник на 24 години. Приємного апетиту!
Огірки, різані кружечками в томатній заливці
Огірки, різані кружечками в томатній заливці – це оригінальна заготовка, яка приємно здивує не тільки ваших домочадців, але й найвибагливіших гостей. Поєднання компонентів настільки вдале, що встояти після першої проби просто неможливо. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Огірки – 4-5 шт.
- Помідори – 4-5 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ч. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Огірки обполіскуємо і нарізаємо кільцями.
Крок 2. Томати подрібнюємо довільно або пробиваємо за допомогою блендера.
Крок 3. Викладаємо помідори в сотейник і проварюємо до розм’якшення (близько 7 хвилин).
Крок 4. Отриману кашку протираємо через сито з дрібними отворами, позбавляючись від шкірки і насіння.
Крок 5. Томатний сік повертаємо у вогнетривку ємність, висипаємо огіркову нарізку.
Крок 6. Присмачую сіллю і приправами.
Крок 7. Проварюємо складу протягом 10 хвилин після закипання і розподіляємо банкам.
Крок 8. Додаємо оцет, цукровий пісок і соняшникова олія.
Крок 9. Стерилізуємо в каструлі, на дно якої устеляємо рушником, 10 хвилин після закипання води і відразу ж закатуємо за допомогою спеціальної машинки.
Крок 10. Після охолодження переносимо баночки в місце зберігання. Приємного апетиту!
Салат з огірків, цибулі, олії та кропу
Салат з огірків, цибулі, олії та кропу – це смачна і ароматна заготівля, відкривши баночку якої кулінару потрібно лише перекласти продукт в сервірувальне блюдо, так як вся нарізка проводиться під час процесу приготування.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Огірки – 2 кг
- Цибуля – 300 гр.
- Масло рослинне – 12 ст. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Оцет столовий 9% – 7 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті огірки ріжемо на кільця чи півкільця в залежності від розміру і висипаємо в тарілку з високими бортиками.
Крок 2. Очищаємо цибулину, нарізаємо і відправляємо до основного інгредієнта.
Крок 3. Слідом викладаємо мелкорубленную зелень.
Крок 4. Висипаємо цукровий пісок і сіль, заправляємо оцтом і рослинним маслом.
Крок 5. Складові гарненько перемішуємо і даємо постояти близько трьох годин.
Крок 6. Далі викладаємо овочі в каструлю, доводимо до кипіння й тушкуємо на повільному полум’ї 7 хвилин.
Крок 7. Розфасовуємо компоненти по стерилізованим баночках і закатуємо.
Крок 8. Ставимо на кришки і загорнути в ковдру на 24 години. Готуйте і отримуйте задоволення!
кружальцями Огірки з гірчицею на зиму в банках
кружальцями Огірки з гірчицею на зиму в банках – це смачне і пікантне соління, що урізноманітнює список ваших стандартних заготовок і призведе членів вашої родини в захват. Овочі ідеально гармонують з гірчицею і макисмально просочуються її нотками.
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 11.
Інгредієнти:
- Огірки – 4 кг
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 3 ст. л.
- Гірчиця суха – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 200 мл
- Часник рубаний – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо плоди, видаляючи шипи і бруд. Обрізаємо «попки».
Крок 2. Нарізаємо овочі кільцями.
Крок 3. Додаємо додаткові компоненти, перемішуємо і наполягаємо протягом 3 годин.
Крок 4. За вказаний час склад періодично помішуємо.
Крок 5. Огіркові скибочки разом з соком викладаємо в баночки невеликого обсягу.
Крок 6. Прикривши кришками, стерилізуємо закуску у великій каструлі, на дно якої устеляємо рушником, 10 хвилин з моменту закипання води.
Крок 7. Щільно закручуємо заготовки і після охолодження прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!
Різані огірки з кетчупом «чилі» на зиму
Різані огірки з кетчупом «чилі» на зиму – це ідеальне поєднання смаків і ароматів, яке відбувається завдяки додаванню не тільки готового соусу, але також пекучого хрону, кропу та інших компонентів. Незважаючи на простоту приготування, смак – вище всяких похвал!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Вода – 500 мл
- Огірки – 7-8 шт.
- Кетчуп «чілі» – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Кріп – 2 парасольки.
- Листя хрону – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Молоді огірки замочуємо в холодній воді на 5-6 годин, щоб овочі наїлося додатковою вологою.
Крок 2. Не гаючи часу, стерилізуємо банки і відправляємо в них промиту зелень.
Крок 3. У сотейник видавлюємо кетчуп, висипаємо цукровий пісок і сіль.
Крок 4. Заливаємо інгредієнти водою і, довівши до кипіння, тушкуємо кілька хвилин. В гарячий розсіл закидаємо кільця огірків, варимо 4 хвилини, додаємо оцет і прибираємо з конфорки.
Крок 5. Розкладаємо овочі по стерилізованим банкам і заливаємо маринадом.
Крок 6. Закатуємо і перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою і після охолодження прибираємо в комору. Приємного апетиту!