Огірки по-фінськи на зиму – це особливий вид заготовки молодих і колючих плодів, який передбачає попередню нарізку і особливий маринад, до складу якого входять різні прянощі, сіль, цукровий пісок і інші добавки. Така закуска користується попитом, як під час сімейного обіду, так і за святковим столом, але це і не дивно, бо як хрусткі скибочки ідеально доповнюють різні гарніри і основні блюда.
Мариновані огірки по-фінськи на зиму
Мариновані огірки по-фінськи на зиму – це прекрасний спосіб переробки достатку врожаю, тому що, відкривши таку баночку і зваривши молодої картоплі, у вас менш ніж за годину на столі опиниться смачний і поживний обід або вечерю, який сподобається всім без винятку.
Інгредієнти на
3 л.
- На 3 літрові банки:
- Огірок 2.3 кг
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Оцет яблучний 6% 250 мл
- Вода 1.5 л
- Гірчиця французька 2 ч. л.
- Лавровий лист 3 шт.
Процес приготування:
- Як почати готувати огірки по-фінськи на зиму? Готуємо продуктовий набір, при необхідності замочуємо плоди в холодній воді на кілька годин.
- Зрізаємо у огірків хвостики і ріжемо товстенькими кільцями.
- Паралельно в сотейнику доводимо воду до кипіння, закидаємо гірчицю, сіль, цукровий пісок і лаврушку, кип’ятити на помірному полум’я 4 хвилини, вливаємо оцет і знову доводимо до активного бурління.
- У ароматний розчин занурюємо огіркову нарізку, під кришкою даємо закипіти.
- Тушкуємо вміст вогнетривкої ємності протягом чотирьох хвилин.
- Розподіляємо огірочки по банкам і заливаємо маринадом, щільно загвинчуємо стерильною кришкою.
- Ємності перевертаємо догори дном і загорнути в теплу ковдру для поступового охолодження.
- Смачного!
Різані огірки по-фінськи на зиму – найсмачніший рецепт
Різані огірки по-фінськи на зиму – це дуже проста і смачна заготовка, яка відмінно зберігається навіть при кімнатній температурі і позбавить вас від необхідності купувати свіжі овочі в холодний період року, коли ціна досягає небес. Обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!
Час готування – 3 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,5 кг
- Гірчиця в зернах – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Лист лавра – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для того щоб закуска була хрусткою, заливаємо плоди великою кількістю води і залишаємо на дві години, а в цей час стерилізуємо банки.
Крок 2. Зрізаємо хвостики з двох кінців, розрізаємо огірки на шайби, товщиною не більше трьох сантиметрів.
Крок 3. В ковшике кип’ятимо воду з додаванням лавра, солі, цукру і гірчиці, вливаємо оцет і перемішуємо.
Крок 4. Викладаємо огірочки в киплячу суміш і проварюємо близько 5 хвилин при помірному нагріванні.
Крок 5. Великою ложкою розподіляємо овочі по банкам і заливаємо розсолом.
Крок 6. Закочує банки і ставимо на кришки під ковдрою до повного охолодження.
Крок 7. Остиглі огірки прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!
Огірки по-фінськи з насінням гірчиці на зиму
Огірки по-фінськи з насінням гірчиці на зиму, доповнені скибочками часнику, ароматною зеленню і лавровим листом – це заготівля, яка підкорить ваші смакові рецептори ще під час зняття першої проби. Урізноманітніть свій звичний раціон, і ви залишитеся задоволені!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 3 кг
- Вода – 3 л
- Насіння гірчиці – 2-3 ч. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – 6 ст. л.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Оцет столовий 9% – 350 мл
Процес приготування:
Крок 1. Щільні, щойно з грядки огірочки, розрізаємо на 4-6 частин залежно від розміру, попередньо видаливши «попки».
Крок 2. Для приготування маринаду в великій каструлі доводимо до кипіння необхідну кількість води, присмачую сіллю, цукром, лаврушкой і насінням гірчиці, підливаємо оцет.
Крок 3. У повторно киплячий маринад висипаємо огірочки і тушкуємо до зміни кольору (3-5 хвилин), паралельно кип’ятимо кришки.
Крок 4. Озброюємося черпаком і розподіляємо вміст вогнетривкої посуду по стерильним банкам разом з рідиною і прянощами.
Крок 5. Щільно закручуємо кришками і перевертаємо догори дном, накриваємо пледом і залишаємо в такому положенні приблизно на добу.
Крок 6. Охолоджені заготовки переносимо в льох або підвал. Приємного апетиту!
Огірки по-фінськи з яблучним укусом
Огірки по-фінськи з яблучним оцтом – це в міру пікантна, хрустка і до неможливості ароматна закуска, яка стане прикрасою столу, як під час сімейного обіду, так і за святковим столом. Для естетичного вигляду рекомендується використання фігурного ножа.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Огірки – 600 гр.
- Оцет яблучний – 30 мл
- Вода – 700 мл
- Приправа для соління – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1 ст. л. без гірки
- Цукор-пісок – 2 ст. л. без гірки
- Листя вишні – 1 шт.
- Парасольку кропу – 1 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. За 3-4 години до початку готування заливаємо промиті овочі крижаною водою.
Крок 2. Напитавшиеся рідиною плоди, нарізаємо довільними шматочками.
Крок 3. Ретельно вимиваємо банку з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом, на дно закидаємо прянощі і зелень.
Крок 4. Заповнюємо ємність овочевий нарізкою, рекомендується кілька разів струснути баночку, щоб огірки ущільнилися.
Крок 5. Заливаємо вміст банки окропом і, прикривши кришкою, залишаємо на 10 хвилин. Після рідину зливаємо назад в каструлю, доводимо до кипіння, і повторюємо процедуру.
Крок 6. Злив воду вдруге, висипаємо цукровий пісок і сіль.
Крок 7. Тушкуємо розчин близько хвилини і вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з конфорки.
Крок 8. Розподіляємо маринад по банках і щільно закорковуємо. Ставимо на кришки і загортаємо в махровий рушник до повного охолодження. Приємного апетиту!
Різані огірки з сухою гірчицею на зиму
Різані огірки з сухою гірчицею на зиму підкорюють своєю кисло-солодким смаком і яскравим насиченим ароматом, який заповнить весь ваш будинок ще в процесі теплової обробки. Закуска чимось нагадує страви азіатської кухні, хоч і не відрізняється особливою гостротою.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
На 2 літрові банки:
- Огірки – 1,3 кг
- Цибулина – 1 шт.
- Гірчиця суха – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 150 мл
- Лист лавра – 2 шт.
- Каррі – 3 ч. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо овочі під струменем води, позбавляючись від пилу і шипів.
Крок 2. На дно кожен чистої банки кладемо скибочки цибулі і висипаємо по чайній ложці гірчиці в насінні.
Крок 3. Нарізаємо огірочки кільцями товщиною не більше сантиметра і щільно заповнюємо ємності.
Крок 4. У каструлю з водою відправляємо сіль, лавр, цукровий пісок і оцет – доводимо до кипіння, додаємо карі і тушкуємо ще близько 2-3 хвилин.
Крок 5. Переливаємо маринад в банки і прикривають кришками.
Крок 6. Стерилізуємо заготовки в каструлі, на дно якої устеляємо рушником, у киплячій воді протягом 10 хвилин.
Крок 7. Закачування герметично закривають стерильними кришками і перевертаємо догори дном, накривши ковдрою до повного охолодження. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!