Різані огірки з сухою гірчицею на зиму
Різані огірки з сухою гірчицею на зиму підкорюють своєю кисло-солодким смаком і яскравим насиченим ароматом, який заповнить весь ваш будинок ще в процесі теплової обробки. Закуска чимось нагадує страви азіатської кухні, хоч і не відрізняється особливою гостротою.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
На 2 літрові банки:
- Огірки – 1,3 кг
- Цибулина – 1 шт.
- Гірчиця суха – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 150 мл
- Лист лавра – 2 шт.
- Каррі – 3 ч. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо овочі під струменем води, позбавляючись від пилу і шипів.
Крок 2. На дно кожен чистої банки кладемо скибочки цибулі і висипаємо по чайній ложці гірчиці в насінні.
Крок 3. Нарізаємо огірочки кільцями товщиною не більше сантиметра і щільно заповнюємо ємності.
Крок 4. У каструлю з водою відправляємо сіль, лавр, цукровий пісок і оцет – доводимо до кипіння, додаємо карі і тушкуємо ще близько 2-3 хвилин.
Крок 5. Переливаємо маринад в банки і прикривають кришками.
Крок 6. Стерилізуємо заготовки в каструлі, на дно якої устеляємо рушником, у киплячій воді протягом 10 хвилин.
Крок 7. Закачування герметично закривають стерильними кришками і перевертаємо догори дном, накривши ковдрою до повного охолодження. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!