Огірки по-фінськи на зиму – 5 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Різані огірки з сухою гірчицею на зиму

Різані огірки з сухою гірчицею на зиму підкорюють своєю кисло-солодким смаком і яскравим насиченим ароматом, який заповнить весь ваш будинок ще в процесі теплової обробки. Закуска чимось нагадує страви азіатської кухні, хоч і не відрізняється особливою гостротою.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

На 2 літрові банки:

  • Огірки – 1,3 кг
  • Цибулина – 1 шт.
  • Гірчиця суха – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 150 мл
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Каррі – 3 ч. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо овочі під струменем води, позбавляючись від пилу і шипів.

Крок 2. На дно кожен чистої банки кладемо скибочки цибулі і висипаємо по чайній ложці гірчиці в насінні.

Крок 3. Нарізаємо огірочки кільцями товщиною не більше сантиметра і щільно заповнюємо ємності.

Крок 4. У каструлю з водою відправляємо сіль, лавр, цукровий пісок і оцет – доводимо до кипіння, додаємо карі і тушкуємо ще близько 2-3 хвилин.

Крок 5. Переливаємо маринад в банки і прикривають кришками.

Крок 6. Стерилізуємо заготовки в каструлі, на дно якої устеляємо рушником, у киплячій воді протягом 10 хвилин.

Крок 7. Закачування герметично закривають стерильними кришками і перевертаємо догори дном, накривши ковдрою до повного охолодження. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!