Огірки в томаті на зиму – 6 визначних рецептів в банках з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування огірків в томаті з часником

Вже в процесі приготування часниковий аромат в томатному соусі так і манить спробувати один-інший огірочок. Особливо огірки в такому маринаді добре гармонують із м’ясними стравами, які є невід’ємною частиною як святкового, так і обіднього столу.

Час готування: 45-50 хв.

Час приготування:15-20 хв.

Порцій – 15-20.

Склад:

  • Огірки – 1500 гр.
  • Томати – 1000 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет столовий (9 %) – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки вимиваємо і залишаємо в холодній воді приблизно на 3 години. Після чого знову промиваємо і зрізаємо кінчики. Підготовлені огірки нарізаємо не дуже тонкими кружальцями.

2. Також очищаємо цибулю з часником.

3. Томати промиваємо і обов’язково очищаємо від шкірки.

4. М’якоть томатів пропускаємо через м’ясорубку.

5. На 700 мл подрібнених томатів додаємо стільки цукру, солі, рослинної олії і оцту, скільки вказано в інгредієнтах. Доводимо маринад до кипіння і продовжуємо варити ще хвилин п’ять після, не забуваючи знімати пінку.

6. Через цей час у каструлю з соусом, додаємо подрібнені огірки, цибуля і часник, і варимо ще 20 хвилин.

7. Після закінчення цього часу знімаємо каструлю з вогню і наповнюємо вмістом простерилізовані банки.

8. Закочує банки кришками, перевертаємо догори дном і накриваємо кришкою, щоб вони поступово охолоджувались. Після цього можна відразу приступати до дегустації, але головне не забути покласти трохи заготовок на зиму.

Бажаємо приємного апетиту!