Покроковий рецепт приготування огірків в томаті з часником
Вже в процесі приготування часниковий аромат в томатному соусі так і манить спробувати один-інший огірочок. Особливо огірки в такому маринаді добре гармонують із м’ясними стравами, які є невід’ємною частиною як святкового, так і обіднього столу.
Час готування: 45-50 хв.
Час приготування:15-20 хв.
Порцій – 15-20.
Склад:
- Огірки – 1500 гр.
- Томати – 1000 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3-5 зуб.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Огірки вимиваємо і залишаємо в холодній воді приблизно на 3 години. Після чого знову промиваємо і зрізаємо кінчики. Підготовлені огірки нарізаємо не дуже тонкими кружальцями.
2. Також очищаємо цибулю з часником.
3. Томати промиваємо і обов’язково очищаємо від шкірки.
4. М’якоть томатів пропускаємо через м’ясорубку.
5. На 700 мл подрібнених томатів додаємо стільки цукру, солі, рослинної олії і оцту, скільки вказано в інгредієнтах. Доводимо маринад до кипіння і продовжуємо варити ще хвилин п’ять після, не забуваючи знімати пінку.
6. Через цей час у каструлю з соусом, додаємо подрібнені огірки, цибуля і часник, і варимо ще 20 хвилин.
7. Після закінчення цього часу знімаємо каструлю з вогню і наповнюємо вмістом простерилізовані банки.
8. Закочує банки кришками, перевертаємо догори дном і накриваємо кришкою, щоб вони поступово охолоджувались. Після цього можна відразу приступати до дегустації, але головне не забути покласти трохи заготовок на зиму.
Бажаємо приємного апетиту!