Хрусткі огірки з кетчупом чилі в літрових банках
Можете не сумніватися в тому, що огірочки по цьому рецепту будуть в міру гострими і хрусткими, що особливо оцінять любителі закаток. А для того, щоб смак став ще більш складним і цікавим, сміливо додайте цукровий пісок і ви точно залишитеся задоволеними.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:25 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Огірки – 1 кг
 - Кетчуп чилі – 80 гр.
 - Цукор-пісок – 100 гр.
 - Сіль – 30 гр.
 - Оцет столовий (9 %) – 125-130 мл
 - Часник – 2 зуб.
 - Лист лавровий – 1 шт.
 - Перець чорний горошок – 3 шт.
 - Вода – 6 ст.
 
Процес приготування:
1. Протягом чотирьох годин вимочуємо огірки в холодній воді, періодично міняючи її.
2. На дно банок викладаємо перець, лаврове листя і зубчики часнику.
3. Для маринаду змішуємо в каструлі оцет, воду, цукор, сіль і додаємо гострий кетчуп.
4. Все добре перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь. А поки підготуємо огірки.
5. Після того, як огірки просушили, зрізаємо у них кінці і довільно викладаємо в банку, обов’язково залишаємо місце для маринаду.
6. Готовим маринадом заливаємо огірки і закочує банки залізними кришками. Заготовки відправляємо стерилізуватися у велику каструлю з водою. Кип’ятимо приблизно 5 хвилин.
7. Після чого виставляємо їх у перевернутому стані і накриваємо ковдрою.
8. Як тільки вони охолонуть, можна переставляти банки з огірками в місце, призначене для зберігання. На цьому процес приготування огірків завершено!
Бажаємо приємного апетиту!












