Огірки з томатним соусом і аджикою на зиму
Огірки з томатним соусом – швидке рішення закуски для обіднього столу в холодну пору, коли не завжди є свіжі овочі. Страва готується просто і має оригінальний і яскравий смак.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Аджика – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Часник – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Оцет столовий 6 % – 30 мл
Процес приготування:
1. Огірки помийте і наріжте тонкими кружечками.
2. Щільно утрамбуйте огірки в стерилізовані банки. Додайте зубчики часнику.
3. Двічі залийте огірки окропом і витримайте під кришкою 10 хвилин.
4. Другу воду злити в каструлю, додайте цукор, сіль, аджику, зерна коріандру, запашний перець і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння і варіть 2-3 хвилини. В кінці влийте оцет і зніміть каструлю з вогню.
5. Наповніть банки з огірками томатною заливкою і герметично закрийте кришками.
6. Остудіть закачування під пледом і потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!