Огірки в томатній заливці на зиму – 8 шалених рецептів в банках з покроковими фото

Огірки з томатним соусом і аджикою на зиму

Огірки з томатним соусом – швидке рішення закуски для обіднього столу в холодну пору, коли не завжди є свіжі овочі. Страва готується просто і має оригінальний і яскравий смак.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Аджика – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Часник – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Оцет столовий 6 % – 30 мл

Процес приготування:

1. Огірки помийте і наріжте тонкими кружечками.

2. Щільно утрамбуйте огірки в стерилізовані банки. Додайте зубчики часнику.

3. Двічі залийте огірки окропом і витримайте під кришкою 10 хвилин.

4. Другу воду злити в каструлю, додайте цукор, сіль, аджику, зерна коріандру, запашний перець і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння і варіть 2-3 хвилини. В кінці влийте оцет і зніміть каструлю з вогню.

5. Наповніть банки з огірками томатною заливкою і герметично закрийте кришками.

6. Остудіть закачування під пледом і потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!