Простий і смачний рецепт огірків на зиму з горілкою без оцту
Для закачування краще всього підійдуть не дуже великі плоди. Додавати оцет до огірків необов’язково навіть в маленьких кількостях: горілка не дозволить огіркам покритися пліснявою.
Час приготування: 3 год 15 хв.
Час приготування: 1 ч. 5 хв.
Кількість порцій: 2.
Інгредієнти:
- Огірок – 1 кг
- Вода – 800 мл
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Горілка – 2 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо огірки під струменем проточної води. Викладаємо їх у миску і заливаємо прохолодною водою. Замочуємо на 2 години, потім дістаємо їх і обрізаємо кінці з обох сторін. Залишаємо на час, щоб плоди обсохнули.
2. Якщо огірки маленькі, то їх ми будемо викладати в банку цілими. У зворотному випадку нарізаємо огірки на 2 або 4 частини вздовж плоду.
3. Спочатку промиваємо банки і кришки, а потім стерилізуємо їх будь-яким способом. Відокремлюємо необхідну кількість зубчиків часнику від цілої головки. Очищаємо їх від лушпиння. Можна нарізати часточками часник або залишити цілим.
4. Вимиваємо зелень і даємо їй обсохнути. Викладаємо її в чисті банки разом з часником і перцем. Слідом відправляємо огірки.
5. Залишилося приготувати маринад. Наливаємо воду в каструлю. Всипаємо в рідину цукор і сіль. Ставимо ємність на плиту. Через 4-5 хвилин вливаємо горілку і вимикаємо техніку. Заливаємо маринадом огірки в банках.
6. Накриваємо ємності кришками і закатуємо. Ставимо банки кришками вниз на підлогу і вкриваємо пледом або теплою ковдрою. Залишаємо на пару днів до повного охолодження. Потім зберігаємо в прохолодному місці.
Приємного апетиту!