Огірки, мариновані з кетчупом чилі, набувають особливий гоструватий смак і пікантність, що вигідно відрізняє їх від приготовлених з класичними маринадами. Щоб зробити їх ще більш гострими, варто додавати при консервації свіжий перець чилі і часник.
Хрусткі огірки з кетчупом чилі в літрових банках
Огірки з гострим кетчупом виходять хрусткими і пікантними, вони відмінно підходять в якості інгредієнта для м’ясних салатів. Крім того, їх можна подавати з іншими різносолами до святкового столу.
Інгредієнти на
2 л.
- Огірок 500 гр.
- Вода 500 мл
- Кетчуп Чілі 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Часник 2 зуб.
- Листя хрону 1 шт.
- Кріп 2 шт.
- Листя чорної смородини 2 шт.
- Перець запашний 2 шт.
- Петрушка 2 гілочки
Процес приготування:
- Як заготовити хрусткі огірки з кетчупом чилі в літрових банках на зиму? Для цієї заготовки вибираємо невеликі щільні огірочки, у яких видаляємо кінчики і кладемо овочі в прохолодну воду приблизно на 3 години.
- банки для консервування кладемо кріп, смородиновий лист, петрушку і листя хріну. Туди ж додаємо зубчик очищеного часнику і спеції.
- Зверху утрамбовуємо підготовлені овочі і ще трохи кропу і петрушки.
- Прокип’ятіть воду і влийте в ємність з огірками, залиште, накривши кришкою, на 10 хвилин. Огіркову воду злийте в сотейник, покладіть туди ж півтори чайні ложки солі, а також дві столові ложки кетчупу чилі і стільки ж цукру. Нагрівайте, поки не закипить, на сильному вогні, а потім зменшіть нагрів до середнього і продовжуйте кип’ятити кілька хвилин. Після цього припиніть нагрівати, додайте оцет і перемішуйте отриманий маринад.
- Овочі в банках заливаємо ароматною рідиною до горлечка банки і закорковуємо. Залишаємо перевернуті заготовки в теплому місці, укривши ковдрою. Після того, як повністю охолонуть, переносимо для постійного зберігання в холоді.
Огірки з кетчупом чилі «Махеев» на зиму
Крім кетчупу чилі в даному рецепті використовується і перець чилі в стручках, який надає огірочків гостроту і пікантність. Мариновані огірочки виходять яскравими, хрусткими і дивно смачними.
Час приготування: 2 години 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 5 літрових банок.
Склад:
- Огірок – 4,5 кг
- Кетчуп чилі «Махеев» – 8 ст. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Вода – 7 склянок.
- Часник – 1 головка.
- Перець чилі – 2 шт.
- лавровий Лист – 5 шт.
- Хрін (листя) – 5 шт.
Процес приготування:
1. Огірочки, бажано невеликого розміру, моєму, обрізаємо кінчики і тримаємо в прохолодній воді близько 2 годин, щоб вони залишалися після консервації яскравого кольору і не ввібрали занадто багато маринаду.
2. Банки для заготівлі стерилізуйте і укладіть на дно ємності крупно нарізаний часник, кілька шматочків стручка перцю чилі, нарізаний листочок хрону і подрібнений кріп.
3. Зверху поміщаємо огірки, щоб між ними не залишалося порожнеч.
4. У сотейнику змішуємо воду, 8 столових ложок кетчупу, а також дві столові ложки солі, по одній склянці — оцту і цукру. Кип’ятіть маринад пару хвилин.
5. Розливаємо одержаний гарячий розчин по ємностей з огірками і закорковуємо. Дати закаткам охолонути, спочатку перевернувши їх, під ковдрою в теплому приміщенні, а потім переставити огірки для зберігання в холод.
Мариновані огірки з кетчупом «Торчин» в літрових банках
Такі огірочки стануть улюбленцями на столі, оскільки виходять хрусткими і гострими. Їх зручно подавати, адже вони вже нарізано, і до того ж в такому вигляді краще просочуються маринадом. Готуються такі огірки дуже швидко і не вимагає особливих навичок в кулінарії.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2 літрові банки.
Інгредієнти:
- Огірок – 1,5 кг
- Вода – 650 мл
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний горошком – 20 шт.
- Цукор – 0,5 склянки
- Сіль – 1 ст. л.
- Кетчуп чилі солодкий «Торчин» – 150 мл
- Оцет столовий 9% — 0,5 склянки
- Часник – 1 головка.
Процес приготування:
1. Огірки вимити й нарізати товстими кружечками.
2. У каструлі змішати воду з оцтом, сіллю, цукром і кетчупом, додати горошини перцю і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння і дати настоятися 15 хвилин.
3. Баночки простерилізувати і укласти в них шматочки огірків.
4. З маринаду прибрати лист лавра і залити їм підготовлені овочі.
5. Поставити баночки на бавовняну серветку, складену в кілька разів, у велику каструлю з окропом і стерилізувати близько 5 хвилин, а потім закрити кришками. Тримати закочені баночки вгору дном у теплі, поки не охолонуть, а потім перенести на холод, де такі закачування зберігаються довше.
Засолювання огірків з кетчупом чилі без стерилізації
Швидкий і простий спосіб заготівлі огірочків, які виходять хрусткими і гострими. Для їх приготування не потрібно багато інгредієнтів або складних маніпуляцій на кухні, і при цьому такий продукт можна запропонувати гостям в якості закуски на домашньому святі.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2 літрові банки.
Інгредієнти:
- Огірок – 1,5 кг
- Вода – 3 склянки
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Кетчуп чилі – 3 ст. л.
- Лавровий Лист – 4 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Оцет столовий (9%) – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Невеликі огірочки вимити і обрізати кінчики, обсушити і нарізати так, щоб вийшли товсті кружечки.
2. Розкласти огірки по баночках і залити киплячою водою. Залишити настоюватися на 10 хвилин, потім воду злити, а процедуру повторити ще два рази.
3. У каструлі змішати воду з кетчупом, цукром і сіллю, перемішати і тримати на середньому вогні близько 5 хвилин з моменту початку кипіння. Потім зняти з вогню і додати потрібну кількість оцту.
4. У кожну банку до огірків покласти горошини перцю і лаврові листочки, залити маринадом.
5. Банки щільно закрити кришками і, перевернувши, дати охолонути під кришкою при кімнатній температурі, а потім перенести в прохолодне місце на постійне зберігання. Приємного апетиту!
Хрусткі огірки з кетчупом і зернами гірчиці
Зерна гірчиці і чилі роблять мариновані огірочки пікантними і неймовірно смачними. Вони добре доповнюють м’ясні салати і страви з бобовими. Крім того, такі огірочки можна подавати до класичного блюда – біфштексу з картопляним пюре.
Час приготування: 2 години 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2 літрові банки.
Склад:
- Огірок – 1,5 кг
- Кріп (парасольки) – 2 шт.
- Хрін (лист) – 2 шт.
- Петрушка – 6 гілочок.
- Часник – 5 зуб.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
- Перець чилі свіжий – за смаком.
Для маринаду:
- Вода – 3 склянки
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Кетчуп чилі – 100 гр.
- Оцет столовий 9% — 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Огірочки промити, відрізати кінчики і залити прохолодною водою, щоб вони полежали в ній близько 2 годин, а потім обсушити за допомогою паперового рушника.
2. Банки помити і простерилізувати. Для цього можна потримати їх у духовці або мікрохвильовій печі або скористатися водяний лазнею. Кришки обдати окропом.
3. В кожну баночку покласти очищені цілі зубчики часнику, крупно нарізані гілочки петрушки і листя хрону, зерна гірчиці, кріп, перець горошком і великі шматочки свіжого перцю чилі. Щільно укласти огірки і зверху додати ще трохи листя петрушки і хрону, а також парасольку кропу. Залити вміст банки окропом і дати настоятися 15 хвилин.
4. Воду злити в каструлю, туди ж покласти кетчуп, сіль і потрібну кількість цукру. Перемішати і потримати на повільному вогні, поки маринад не закипить. Зніміть з вогню і влийте оцет.
5. Готовим маринадом залити огірки, помістити баночки в каструлю з товстим дном на складену бавовняну серветку і налити в ємність води стільки, щоб вона доходила до плічок банок. Стерилізувати заготовки 15 хвилин при середньому кипінні води в каструлі. Закрити банки з огірками кришками і дати охолонути в перевернутому вигляді під ковдрою. Зберігати в прохолодному і темному місці. Насолоджуйтесь!
Огірки з кетчупом чилі і лимонною кислотою на зиму
Огірочки по цьому рецепту маринуються без оцту, але при цьому виходять хрусткими і смачними. Перець чилі і кетчуп додають їм яскравості смаку, гостру нотку і пікантність. Готувати їх просто, а можна зберігати при будь-якій температурі.
Час приготування: 3 години 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3 літрові банки.
Склад:
- Огірок – 2 кг
- Кріп (гілочки, парасольки) – 3 шт.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Лист смородини – 4 шт.
- Лист вишні – 3 шт.
- Кетчуп чилі – 3 ст. л.
- Перець чилі гострий – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль — 2 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Огірки вимити і обрізати у кожного кінчики. Замочити їх у прохолодній воді на кілька годин, щоб після консервації вони не увібрали в себе занадто багато маринаду.
2. В стерилізовані банки покласти вишневі і смородинові листя, очищений часник і перець чилі, які потрібно нарізати великими шматками, а також запашний перець.
3. Зверху щільно укласти огірочки і залити їх окропом, залишити на 15-20 хвилин, щоб настоялися. Потім воду злити і повторити процедуру з окропом ще двічі.
4. Після цього у сотейнику змішати воду, сіль, цукор, кетчуп чилі і довести маринад до кипіння. Вимкнути воду і додати потрібну кількість лимонної кислоти. Все перемішати і залити маринадом вміст банок.
5. Банки з огірками щільно закупорити, перевернути, і почекати, поки охолонуть, накривши ковдрою. Такі заготовки можна зберігати при будь-якій температурі, оскільки в складі маринаду є лимонна кислота.
Дуже смачні огірки з кетчупом і часником на зиму
Часник додає маринованими огірочками аромату, а кетчуп чилі робить їх смак пікантним. Вони виходять хрусткими і смачними, гідними святкового столу в домашній обстановці.
Час приготування: 2 години 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 1 літрова банка.
Склад:
- Огірок – 600 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Кетчуп чилі – 2 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Оцет столовий 6% — 3 ст. л.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Огірочки промити і позбутися від кінчиків, розрізати уздовж. Залити овочі прохолодною водою і дати їм настоятися протягом декількох годин.
2. Часник подрібнити ножем або на тертці, скласти в банки огірки, пересипаючи часником.
3. Залити вміст баночок киплячою водою і залишити на 20 хвилин.
4. У сотейнику розчинити у воді цукор і сіль, додати кетчуп чилі і оцет, довести маринад до кипіння і тримати на вогні пару хвилин.
5. Воду з банки злити, а замість неї залити огірки получившимся маринадом. Щільно закупорити заготовки, перевернути їх і дати їм охолонути в теплому приміщенні під ковдрою. Після зберігати пікантні огірочки в прохолодному місці.
Консервація огірків з кетчупом чилі і оцтом
Яблучний оцет в маринаді робить його більш ароматним і вигідно підкреслює смак консервованих огірків. Він добре поєднується з перцем чилі в кетчупі і пом’якшує гостроту.
Час приготування: 2 години 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 1 літрова банка.
Інгредієнти:
- Огірок – 0,5 кг
- Кетчуп чилі – 6 ст. л.
- Оцет яблучний – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 0,5 л
- Кріп (парасольки) – 2 шт.
- Хрін (листя) – 1 шт.
- Лист смородини – 2 шт.
- Лист вишні – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
Процес приготування:
1. Огірочки потрібно помістити в прохолодну воду протягом декількох годин, а після обсушити їх і прибрати хвостики.
2. У каструлі змішати воду з оцтом, сіллю і цукром, довести до кипіння і влити кетчуп, дати поваритися приблизно 5-7 хвилин.
3. Ємності для консервації стерилізувати на водяній бані в духовці або мікрохвильовій печі.
4. Скласти в підготовлені банки нарізаний на тонкі скибочки часник, листя і приправи. Зверху вертикально помістити огірки, щоб вони щільно прилягали один до одного.
5. Залити маринадом огірки і накрити кришками. Поставити їх на стерилізацію і прогріти 15-20 хвилин при середньому кипінні води.
6. Щільно закрити банки кришками і залишити догори дном під ковдрою, поки не охолонуть. Потім перенести заготовки у прохолодне місце. Огірочки готові!