Мариновані огірки з кетчупом «Торчин» в літрових банках
Такі огірочки стануть улюбленцями на столі, оскільки виходять хрусткими і гострими. Їх зручно подавати, адже вони вже нарізано, і до того ж в такому вигляді краще просочуються маринадом. Готуються такі огірки дуже швидко і не вимагає особливих навичок в кулінарії.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2 літрові банки.
Інгредієнти:
- Огірок – 1,5 кг
- Вода – 650 мл
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний горошком – 20 шт.
- Цукор – 0,5 склянки
- Сіль – 1 ст. л.
- Кетчуп чилі солодкий «Торчин» – 150 мл
- Оцет столовий 9% — 0,5 склянки
- Часник – 1 головка.
Процес приготування:
1. Огірки вимити й нарізати товстими кружечками.
2. У каструлі змішати воду з оцтом, сіллю, цукром і кетчупом, додати горошини перцю і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння і дати настоятися 15 хвилин.
3. Баночки простерилізувати і укласти в них шматочки огірків.
4. З маринаду прибрати лист лавра і залити їм підготовлені овочі.
5. Поставити баночки на бавовняну серветку, складену в кілька разів, у велику каструлю з окропом і стерилізувати близько 5 хвилин, а потім закрити кришками. Тримати закочені баночки вгору дном у теплі, поки не охолонуть, а потім перенести на холод, де такі закачування зберігаються довше.