Огірки з кетчупом чилі на зиму – 8 рецептів в літрових банках з покроковими фото

Мариновані огірки з кетчупом «Торчин» в літрових банках

Такі огірочки стануть улюбленцями на столі, оскільки виходять хрусткими і гострими. Їх зручно подавати, адже вони вже нарізано, і до того ж в такому вигляді краще просочуються маринадом. Готуються такі огірки дуже швидко і не вимагає особливих навичок в кулінарії.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2 літрові банки.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1,5 кг
  • Вода – 650 мл
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний горошком – 20 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кетчуп чилі солодкий «Торчин» – 150 мл
  • Оцет столовий 9% — 0,5 склянки
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

1. Огірки вимити й нарізати товстими кружечками.

2. У каструлі змішати воду з оцтом, сіллю, цукром і кетчупом, додати горошини перцю і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння і дати настоятися 15 хвилин.

3. Баночки простерилізувати і укласти в них шматочки огірків.

4. З маринаду прибрати лист лавра і залити їм підготовлені овочі.

5. Поставити баночки на бавовняну серветку, складену в кілька разів, у велику каструлю з окропом і стерилізувати близько 5 хвилин, а потім закрити кришками. Тримати закочені баночки вгору дном у теплі, поки не охолонуть, а потім перенести на холод, де такі закачування зберігаються довше.