Як заготовити огірки з лимонною кислотою і горілкою?
Багато радять при консервуванні огірків додати в маринад трохи 40-% горілки, яка надає овочам особливу хрусткость, виступає в якості додаткового консерванту і надає їм апетитний зелений відтінок.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 1 трилітрова банка.
Інгредієнти:
- Огірок дрібний – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Кислота лимонна – ¾ ч. л.
- Горілка 40% — 1 ст. л.
- Спеції (насіння кропу, коріандру, гірчиці) – за смаком.
Процес приготування:
1. Огірки добре промийте і обріжте хвостики.
2. Банку стерилізуйте на пару або в духовці.
3. Укладіть огірки в банку, всипте бажану кількість спецій і залийте окропом. Закрийте стерилізованої кришкою і витримайте 15 хвилин, поки вода не наповниться огірковим ароматом.
4. Злийте воду в підходящу за обсягом каструлю, добавити цукор, сіль та лимонну кислоту, прокип’ятіть і залийте овочі.
5. Влийте прямо в банку вказану кількість горілки і закрийте кришкою. Подавайте до гарячих страв або використовуйте в якості інгредієнта до салатів.