Огірки з лимонною кислотою на зиму – 7 рецептів маринованих огірків в банках з покроковими фото

Як заготовити огірки з лимонною кислотою і горілкою?

Багато радять при консервуванні огірків додати в маринад трохи 40-% горілки, яка надає овочам особливу хрусткость, виступає в якості додаткового консерванту і надає їм апетитний зелений відтінок.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 1 трилітрова банка.

Інгредієнти:

  • Огірок дрібний – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кислота лимонна – ¾ ч. л.
  • Горілка 40% — 1 ст. л.
  • Спеції (насіння кропу, коріандру, гірчиці) – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки добре промийте і обріжте хвостики.

2. Банку стерилізуйте на пару або в духовці.

3. Укладіть огірки в банку, всипте бажану кількість спецій і залийте окропом. Закрийте стерилізованої кришкою і витримайте 15 хвилин, поки вода не наповниться огірковим ароматом.

4. Злийте воду в підходящу за обсягом каструлю, добавити цукор, сіль та лимонну кислоту, прокип’ятіть і залийте овочі.

5. Влийте прямо в банку вказану кількість горілки і закрийте кришкою. Подавайте до гарячих страв або використовуйте в якості інгредієнта до салатів.