Огірки з томатною пастою на зиму – 6 визначних рецептів в банках з покроковими фото

Огірки нарізані кружечками в томатній пасті на зиму

Як вам відомо, зовнішній вигляд страви грає не останню роль. А акуратно нарізані огірки в томатній пасті відмінно доповнять ваш улюблений гарнір і подарують море приємних слів від ваших близьких.

Час готування: 60 хв

Час приготування:7 хв

Порцій – 6-8.

Склад:

  • Огірки – 2,5 кг
  • Паста томатна – 800 мл
  • Вода – 1 л
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Оцет столовий (9 %) – 100 мл
  • Цукор-пісок – 4-5 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 3-4 зуб.

Процес приготування:

1. Всі огірки добре промиваємо, замочуємо в холодній воді приблизно на одну годину, щоб повністю позбавити від піску і бруду.

2. Замочені огірки просушуємо і разом з шкіркою нарізаємо на кружечки невеликої товщини.

3. Раніше простерилизованную банку опускаємо огірки, також перець горошком і нарізаний часник.

4. Для маринаду доводимо до кипіння воду і додаємо томатну пасту, оцет і сіль з цукровим піском. Все добре перемішуємо і відправляємо нудитися на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.

5. Гарячим маринадом заливаємо огірки, закатуємо кришкою і в перевернутому вигляді залишаємо остигати. Після чого банки відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Бажаємо приємного апетиту!