Огірки нарізані кружечками в томатній пасті на зиму
Як вам відомо, зовнішній вигляд страви грає не останню роль. А акуратно нарізані огірки в томатній пасті відмінно доповнять ваш улюблений гарнір і подарують море приємних слів від ваших близьких.
Час готування: 60 хв
Час приготування:7 хв
Порцій – 6-8.
Склад:
- Огірки – 2,5 кг
- Паста томатна – 800 мл
- Вода – 1 л
- Часник – 2-3 зуб.
- Оцет столовий (9 %) – 100 мл
- Цукор-пісок – 4-5 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 3-4 зуб.
Процес приготування:
1. Всі огірки добре промиваємо, замочуємо в холодній воді приблизно на одну годину, щоб повністю позбавити від піску і бруду.
2. Замочені огірки просушуємо і разом з шкіркою нарізаємо на кружечки невеликої товщини.
3. Раніше простерилизованную банку опускаємо огірки, також перець горошком і нарізаний часник.
4. Для маринаду доводимо до кипіння воду і додаємо томатну пасту, оцет і сіль з цукровим піском. Все добре перемішуємо і відправляємо нудитися на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.
5. Гарячим маринадом заливаємо огірки, закатуємо кришкою і в перевернутому вигляді залишаємо остигати. Після чого банки відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Бажаємо приємного апетиту!