Обалденние огірки з томатною пастою і часником
Не дивлячись на наявність часнику, томатний соус виходить в міру гострим з дійсно приємним часниковим ароматом, який гармонує з усіма компонентами, не перебиваючи їх.
Час готування: 4 ч.
Час приготування:20-30 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 3-4 шт.
- Оцет столовий (9 %) – 30-35 мл
Для маринаду:
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Томати – 500 гр.
Процес приготування:
1. Огірки отмачиваем у великій кількості води, щоб змити весь пісок з брудом. Міняємо воду два рази протягом години.
2. Після цього в промиті з содою банки викладаємо огірки. В інгредієнтах вказані пропорції для однієї літрової банки. Потім додаємо лавровий лист, часник і запашний перець.
3. Ближче до країв викладаємо дрібно решту дрібно нарізані скибочки огірків.
4. Крутим окропом поступово заливаємо огірки, щоб банки не лопалися в процесі. І залишаємо їх у такому вигляді зігріватися протягом п’яти хвилин.
5. Одночасно заливаємо крутим окропом кришки, таким чином простерилизуем їх. І через п’ять хвилин зливаємо воду з огірків в загальну каструлю.
6. Потім заливаємо огірки вторинним окропом і прикриваємо підготовленими кришками. Не чіпаємо банки з огірками протягом 15 хвилин.
7. А поки перейдемо до приготування маринаду. Для цього беремо м’ясисті помідори і добре промиваємо під проточною водою.
8. Потім нарізаємо на невеликі часточки і пропускаємо через м’ясорубку, перетворюючи їх в густу пасту томатну.
9. Томатну пасту перекладаємо в каструлю і з’єднуємо з сіллю і цукровим піском. Все добре перемішуємо.
10. Каструлю з маринадом відправляємо нагріватися на невеликому вогні доводимо до кипіння і продовжуємо варити протягом 3-5 хвилин.
11. Паралельно з цим зливаємо воду з банок і відразу ж вливаємо оцет. Потім щедро викладаємо маринад на основі томатної пасти і закатуємо огірки простерилизованными кришками.
12. Перевіряємо герметичність банок і перевертаємо їх догори дном. У такому вигляді залишаємо остигати протягом 2-3 годин, і після цього переносимо в темне прохолодне місце, призначене для тривалого зберігання.
13. У будь-який час діставайте такі заготовки і радуйте своїх друзів.
Бажаємо приємного апетиту!