Огірки з томатною пастою на зиму – 6 визначних рецептів в банках з покроковими фото

Обалденние огірки з томатною пастою і часником

Не дивлячись на наявність часнику, томатний соус виходить в міру гострим з дійсно приємним часниковим ароматом, який гармонує з усіма компонентами, не перебиваючи їх.

Час готування: 4 ч.

Час приготування:20-30 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 3-4 шт.
  • Оцет столовий (9 %) – 30-35 мл

Для маринаду:

  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Томати – 500 гр.

Процес приготування:

1. Огірки отмачиваем у великій кількості води, щоб змити весь пісок з брудом. Міняємо воду два рази протягом години.

2. Після цього в промиті з содою банки викладаємо огірки. В інгредієнтах вказані пропорції для однієї літрової банки. Потім додаємо лавровий лист, часник і запашний перець.

3. Ближче до країв викладаємо дрібно решту дрібно нарізані скибочки огірків.

4. Крутим окропом поступово заливаємо огірки, щоб банки не лопалися в процесі. І залишаємо їх у такому вигляді зігріватися протягом п’яти хвилин.

5. Одночасно заливаємо крутим окропом кришки, таким чином простерилизуем їх. І через п’ять хвилин зливаємо воду з огірків в загальну каструлю.

6. Потім заливаємо огірки вторинним окропом і прикриваємо підготовленими кришками. Не чіпаємо банки з огірками протягом 15 хвилин.

7. А поки перейдемо до приготування маринаду. Для цього беремо м’ясисті помідори і добре промиваємо під проточною водою.

8. Потім нарізаємо на невеликі часточки і пропускаємо через м’ясорубку, перетворюючи їх в густу пасту томатну.

9. Томатну пасту перекладаємо в каструлю і з’єднуємо з сіллю і цукровим піском. Все добре перемішуємо.

10. Каструлю з маринадом відправляємо нагріватися на невеликому вогні доводимо до кипіння і продовжуємо варити протягом 3-5 хвилин.

11. Паралельно з цим зливаємо воду з банок і відразу ж вливаємо оцет. Потім щедро викладаємо маринад на основі томатної пасти і закатуємо огірки простерилизованными кришками.

12. Перевіряємо герметичність банок і перевертаємо їх догори дном. У такому вигляді залишаємо остигати протягом 2-3 годин, і після цього переносимо в темне прохолодне місце, призначене для тривалого зберігання.

13. У будь-який час діставайте такі заготовки і радуйте своїх друзів.

Бажаємо приємного апетиту!