Окрошка на квасі класична – 10 рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт окрошки на квасі з куркою

і смачну Поживну окрошку на квасі можна приготувати з додаванням курячого м’яса. Таке блюдо порадує вас і ваших близьких в жарку погоду. Подавайте до обіду або в якості перекусу!

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Квас – 4 склянки
  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Редис – 5 шт.
  • Огірок – 4 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу грудку відварюємо і ріжемо її соломкою.

2. Промитий редис натираємо на тертці з великими зубчиками.

3. Також чинимо і з огірками.

4. В окремий посуд кладемо подрібнену зелень і посипаємо її сіллю. Розтираємо до виділення соку.

5. З’єднуємо всі інгредієнти в одній великій посуді. Сюди ж кладемо дрібно порізану відварену картоплю і яйця.

6. Акуратно розмішуємо вміст, розкладаємо по тарілках і заливаємо охолодженим квасом.

7. Смачна окрошка з куркою готова!