Омлет, зварену в пакеті в каструлі
Варіант приготування омлету, вареного в пакеті в каструлі, відноситься до дієтичних страв, адже в ньому не використовується масло і виключений процес смаження. У цьому рецепті омлетну масу збиваємо міксером, що зробить її пишною, але омлет при варінні в пакеті не осяде. Готуємо омлет тільки з молока і яєць, а приправи можна додавати по особистому смаку. Для варіння підійде звичайний зіп-пакет, простий або поліетиленовий рукав для запікання.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Яйце – 3 шт.
- Молоко – 90 мл
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для омлетною маси розбийте три курячих яйця. Відразу поставте на вогонь каструлю з водою для приготування омлету.
Крок 2. До яйцям насипте дрібку солі, приправи за смаком і міксером на середній швидкості яйця збийте.
Крок 3. Потім налийте до яєць вказане в рецепті кількість молока і добре перемішайте міксером до однорідного стану.
Крок 4. В підготовлений пакет або рукав із зафіксованим одним кінцем, перелийте омлетну масу. Щільно закріпіть верх рукава/пакета, щоб маса не протекла при варінні.
Крок 5. Перекладіть пакет в киплячу воду і поваріть протягом 20-25 хвилин від початку кипіння.
Крок 6. Зварений в пакеті в каструлі омлет, акуратно вийміть з пакету на тарілку, наріжте порційними шматочками, доповніть зеленню і сервіруйте до столу гарячим. Приємного апетиту!