Омлет – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Омлет з сиром і помідорами на сковороді

Тандем сиру і помідорів смачно доповнюють багато страви. У цьому рецепті приготуємо з ними омлет на сковороді. Готуємо Омлет на яйцях і молоці. Помідори вибираємо міцні, щоб зберегли форму і не дали омлету зайвої рідини. Сир для омлету підходить будь.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир «Пармезан» – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В окремий посуд розбити три курячих яйця, додати сіль, налити молоко і перемішати виделкою без збивання в однорідну омлетну масу.

Крок 2. У сковороді розтопити вершкове масло, зробити невеликий вогонь і перелити яєчно-молочну суміш.

Крок 3. Нижня сторона омлету швидко підсмажиться. Омлет посипати чорним перцем і дрібно нашаткованої зеленню.

Крок 4. Очистити від шкірки помідор, дрібно нарізати і розкласти поверх омлету.

Крок 5. Пармезан подрібнити на середній тертці. Посмажити омлет з помідором протягом 3-4 хвилин і посипати сирної стружкою. Почекати, поки сир не почне плавитися.

Крок 6. За допомогою лопатки омлет акуратно скласти вдвічі, посмажити ще 2 хвилини. Потім перевернути на інший бік і через 2 хвилини вогонь вимкнути.

Крок 7. Приготований на сковороді омлет з сиром і помідорами перекласти на тарілку, зверху трохи посипати натертим сиром і сервірувати до сніданку гарячим. Приємного апетиту!