ПП омлет з брокколі
ПП омлет з брокколі відноситься до дієтичних варіантів цієї страви, має хороший смак і буде корисним. Брокколі, щоб максимально зберегла свої корисні властивості, термічно обробляється недовго. У цьому рецепті доповнимо ПП омлет сиром.
Час приготування: 25 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Яйце – 3 шт.
- Молоко – 30 мл
- Брокколі – 225 гр.
- Сир твердий – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 10 мл
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для омлету. Брокколі підійде і заморожена. Сир вибрати по своєму смаку, щоб добре плавився.
Крок 2. Брокколі розділіть на невеликі суцвіття і промийте. Цю капусту, для видалення нітратів, бажано на 15 хвилин замочити в холодній воді.
Крок 3. У каструлі закип’ятити воду з невеликою кількістю солі, протягом 4 хвилин пробланшируйте суцвіття і відкиньте на друшляк.
Крок 4. В окремий посуд розбийте яйця, додайте молоко і трохи солі. Виделкою або вінчиком ці інгредієнти просто перемішайте без збивання.
Крок 5. У сковорідці розігрійте рослинне масло. Швидко, протягом 40 секунд і при помішуванні, обсмажте брокколі.
Крок 6. Потім залийте суцвіття омлетною масою. Сковороду прикрийте кришкою і готуйте омлет у продовженні 7-8 хвилин на невеликому вогні.
Крок 7. Через це час відкрийте кришку. Омлет повинен добре «схопитися».
Крок 8. Посипте його подрібненим на тертці сиром, закрийте кришкою і потримайте на вогні ще 2-3 хвилини.
Крок 9. За цей час сир розплавиться.
Крок 10. Приготований на сковороді ПП-омлет з брокколі відразу гарячим сервіруйте до столу. Приємного апетиту!