Омлет – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

ПП омлет з брокколі

ПП омлет з брокколі відноситься до дієтичних варіантів цієї страви, має хороший смак і буде корисним. Брокколі, щоб максимально зберегла свої корисні властивості, термічно обробляється недовго. У цьому рецепті доповнимо ПП омлет сиром.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 30 мл
  • Брокколі – 225 гр.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 10 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для омлету. Брокколі підійде і заморожена. Сир вибрати по своєму смаку, щоб добре плавився.

Крок 2. Брокколі розділіть на невеликі суцвіття і промийте. Цю капусту, для видалення нітратів, бажано на 15 хвилин замочити в холодній воді.

Крок 3. У каструлі закип’ятити воду з невеликою кількістю солі, протягом 4 хвилин пробланшируйте суцвіття і відкиньте на друшляк.

Крок 4. В окремий посуд розбийте яйця, додайте молоко і трохи солі. Виделкою або вінчиком ці інгредієнти просто перемішайте без збивання.

Крок 5. У сковорідці розігрійте рослинне масло. Швидко, протягом 40 секунд і при помішуванні, обсмажте брокколі.

Крок 6. Потім залийте суцвіття омлетною масою. Сковороду прикрийте кришкою і готуйте омлет у продовженні 7-8 хвилин на невеликому вогні.

Крок 7. Через це час відкрийте кришку. Омлет повинен добре «схопитися».

Крок 8. Посипте його подрібненим на тертці сиром, закрийте кришкою і потримайте на вогні ще 2-3 хвилини.

Крок 9. За цей час сир розплавиться.

Крок 10. Приготований на сковороді ПП-омлет з брокколі відразу гарячим сервіруйте до столу. Приємного апетиту!