Омлет – це французька страва, яке полюбилося багатьом вітчизняним кулінарам. Існує безліч рецептів омлету, які підходять для вживання в їжу навіть зовсім маленьким дітям. Причому, це блюдо дуже корисне і смачне.
Як приготувати пишний омлет на пару в мультиварці?
Щоб омлет вийшов повітряним, необхідно додавати не менше 5 яєць. Не радимо відкривати кришку під час приготування і почекати 10-15 хвилин після випічки. Іноді, щоб страва була більш апетитним, в нього додають борошно.
Інгредієнти на
1 порц.
- Яйце куряче 4 шт.
- Молоко коров’яче 200 мл
- Сіль ½ ч. л.
- Масло вершкове 10 гр.
- Вода ⅕ л.
Процес приготування:
- Як приготувати пишний омлет на пару? Беремо глибоку миску і гострою стороною ножа вбиваємо туди кожне яйце.
- Додаємо молоко згідно з рецептом. Слідом засипаємо сіль. Віночком або перемішуємо ложкою молоко, яйця і сіль до однорідності і появи білої пінки. Яйця ні в якому разі не збивати.
- Дістаємо форму з мультиварки і змащуємо вершковим маслом. Вливаємо молочно-яєчну суміш і воду.
- Вводимо необхідні налаштування: ставимо майбутній омлет на гасіння (приблизно 30-35 хвилин) при температурі 90 градусів.
- Встановлюємо форму з вмістом назад у каструлю. Закриваємо кришку. Випікаємо до готовності.
- Даємо настоятися 10-15 хвилин і подаємо до столу. Омлет готується на пару: якщо все зробити правильно, він виходить пишним і дуже смачним. Також це поживне і корисне блюдо для сніданку або вечері.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт дієтичного білкового омлету на пару
Повітряний і пористий омлет дуже корисний для дітей. Блюдо виходить з мінімальною кількістю калорій, тому його можна вживати в їжу навіть в умовах суворої дієти.
Час готування – 10-12 хв.
Час приготування – 5 хв.
Кількість порцій: 2.
Склад:
- Яйця – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Молоко низької жирності – 125 мл
- Петрушка – 1 стебло.
Процес приготування:
1. Для того, щоб зробити омлет на пару, необхідно розділити жовтки від білків. Що ми і робимо, виливаючи білки в окрему ємність.
2. Підсолюємо білки. Слідом вливаємо молоко і гарненько збиваємо масу віночком або вилкою до освіти «пухнастою» білої піни.
3. Продовжуємо перемішувати і паралельно потроху додаємо сметану.
4. Так як готуємо омлет на пару, нам знадобиться спеціальний посуд. Готуємо її. Ставимо воду на плиту і доводимо до кипіння.
5. Беремо невелику форму або піалу, змащуємо її маслом і вливаємо суміш з білків, молока і сметани.
6. Піалу з усім вмістом ставимо на парову баню. Тушкуємо 5-7 хвилин.
7. Нарізаємо Петрушку дуже дрібно гострим ножем і посипаємо готовий омлет. Якщо любите це блюдо зі спеціями, можна додати і їх.
Приємного апетиту!
Пишний і ніжний омлет, приготовлений в пароварці
Для того, щоб омлет вийшов повітряним і в міру пористим, яєчно-молочну суміш слід збивати виделкою і ні в якому разі не використовувати міксер. Також не варто додавати соду і інші розпушувачі.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Яйця – 5 шт.
- Молоко – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця промиваємо в теплій воді. Вбиваємо їх в окрему миску. Заливаємо молоком яйця і солимо. Кількість інгредієнтів можна як зменшувати, так і збільшувати. Все залежить від кількості порцій.
2. Перемішуємо в єдину масу яйця і молоко. Найкраще це робити виделкою, щоб омлет вийшов пишним і пористим.
3. Заливаємо суміш в будь-яку жаростійку глибоку ємність, яку не змащуємо соняшниковою або вершковим маслом. Наприклад, в скляну або металеву. Не закриваємо посуд кришкою.
4. Ставимо ємність з вмістом в пароварку і готуємо 15-20 хвилин. Тривалість приготування залежить від ряду умов: потужності пароварки, товщини омлету.
5. Готову страву подаємо в гарячому вигляді. В доповнення до омлету можна приготувати тости з сирною намазкой або порізати хліб скибочками і покрити їх вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Як швидко і простий приготувати омлет на пару в каструлі без пароварки?
Омлет, приготовлений на пару, більш корисний і менш жирний, так як сковороду не потрібно змащувати рослинним або вершковим маслом. Такий спосіб також не дозволить страви підгоріти.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій: 4.
Склад:
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 100 мл
- Овочі заморожені – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за бажанням.
- Вода – 1-2 л.
Процес приготування:
1. Для початку підготуємо всі інгредієнти, які нам знадобляться в процесі приготування омлету. Потім у глибоку миску вбиваємо яйця. Беремо вилку і збиваємо до утворення білої піни.
2. Додаємо до яєчної суміші молоко. Посипаємо дрібкою солі. У сухі силіконові форми накладаємо невелику кількість овочів (це може бути морква, зелений горошок і квасоля).
3. Заливаємо сумішшю овочі, якщо є бажання або ви любите омлет погостріше, додаємо спеції.
4. Форми з омлетом ставимо в друшляк, зверху накриваємо фольгою. Заздалегідь ставимо на плиту каструлю з водою. Доводимо до кипіння на великому вогні. На каструлю з киплячою водою ставимо друшляк з формами. При цьому він не повинен контактувати з окропом.
5. Приблизно через 15-20 хвилин перевіряємо омлет зубочисткою. При повній готовності вона буде сухою. Розбираємо нашу конструкцію і подаємо готові порції до столу.
Приємного апетиту!
Ніжний і повітряний омлет з яєць на пару без молока
Рецепт омлету підійде для тих, у кого алергія на молочні продукти, обов’язкова дієта і непереносимість молока на генному рівні. Якщо курячі яйця замінити перепелиними, омлет також буде дуже корисний для дітей.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Яйця – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за бажанням.
- Вода – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Спочатку слід відокремити білки від жовтків. Беремо невелику чашку або піалу. Гострим ножем розбиваємо яйця одне за іншим рівно по центру. Поділяємо половинки шкаралупи один від одного і акуратно перекладаємо жовток з однієї половини в іншу. Білок сам стече в чашку.
2. Жовтки виливаємо в окрему ємність, а білки збиваємо вінчиком або виделкою. Додаємо жовтки до білків, продовжуємо перемішувати.
3. Виливаємо в суміш яєць воду. Солимо і перчимо.
4. Включаємо плиту. Розігріваємо її разом з маслом 1-2 хвилини. Виливаємо яєчну суміш на сковороду і накриваємо кришкою. Збільшуємо вогонь і залишаємо в спокої.
5. Коли омлет підніметься, зменшуємо вогонь і смажимо ще 2 хвилини до готовності. Розрізаємо блюдо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!