Омлет на пару – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Омлет – це французька страва, яке полюбилося багатьом вітчизняним кулінарам. Існує безліч рецептів омлету, які підходять для вживання в їжу навіть зовсім маленьким дітям. Причому, це блюдо дуже корисне і смачне.

Як приготувати пишний омлет на пару в мультиварці?

Щоб омлет вийшов повітряним, необхідно додавати не менше 5 яєць. Не радимо відкривати кришку під час приготування і почекати 10-15 хвилин після випічки. Іноді, щоб страва була більш апетитним, в нього додають борошно.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло вершкове 10 гр.
  • Вода ⅕ л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишний омлет на пару? Беремо глибоку миску і гострою стороною ножа вбиваємо туди кожне яйце.
  2. Додаємо молоко згідно з рецептом. Слідом засипаємо сіль. Віночком або перемішуємо ложкою молоко, яйця і сіль до однорідності і появи білої пінки. Яйця ні в якому разі не збивати.
  3. Дістаємо форму з мультиварки і змащуємо вершковим маслом. Вливаємо молочно-яєчну суміш і воду.
  4. Вводимо необхідні налаштування: ставимо майбутній омлет на гасіння (приблизно 30-35 хвилин) при температурі 90 градусів.
  5. Встановлюємо форму з вмістом назад у каструлю. Закриваємо кришку. Випікаємо до готовності.
  6. Даємо настоятися 10-15 хвилин і подаємо до столу. Омлет готується на пару: якщо все зробити правильно, він виходить пишним і дуже смачним. Також це поживне і корисне блюдо для сніданку або вечері.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт дієтичного білкового омлету на пару

Повітряний і пористий омлет дуже корисний для дітей. Блюдо виходить з мінімальною кількістю калорій, тому його можна вживати в їжу навіть в умовах суворої дієти.

Час готування – 10-12 хв.

Час приготування – 5 хв.

Кількість порцій: 2.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Молоко низької жирності – 125 мл
  • Петрушка – 1 стебло.

Процес приготування:

1. Для того, щоб зробити омлет на пару, необхідно розділити жовтки від білків. Що ми і робимо, виливаючи білки в окрему ємність.

2. Підсолюємо білки. Слідом вливаємо молоко і гарненько збиваємо масу віночком або вилкою до освіти «пухнастою» білої піни.

3. Продовжуємо перемішувати і паралельно потроху додаємо сметану.

4. Так як готуємо омлет на пару, нам знадобиться спеціальний посуд. Готуємо її. Ставимо воду на плиту і доводимо до кипіння.

5. Беремо невелику форму або піалу, змащуємо її маслом і вливаємо суміш з білків, молока і сметани.

6. Піалу з усім вмістом ставимо на парову баню. Тушкуємо 5-7 хвилин.

7. Нарізаємо Петрушку дуже дрібно гострим ножем і посипаємо готовий омлет. Якщо любите це блюдо зі спеціями, можна додати і їх.

Приємного апетиту!

Пишний і ніжний омлет, приготовлений в пароварці

Для того, щоб омлет вийшов повітряним і в міру пористим, яєчно-молочну суміш слід збивати виделкою і ні в якому разі не використовувати міксер. Також не варто додавати соду і інші розпушувачі.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Яйця – 5 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця промиваємо в теплій воді. Вбиваємо їх в окрему миску. Заливаємо молоком яйця і солимо. Кількість інгредієнтів можна як зменшувати, так і збільшувати. Все залежить від кількості порцій.

2. Перемішуємо в єдину масу яйця і молоко. Найкраще це робити виделкою, щоб омлет вийшов пишним і пористим.

3. Заливаємо суміш в будь-яку жаростійку глибоку ємність, яку не змащуємо соняшниковою або вершковим маслом. Наприклад, в скляну або металеву. Не закриваємо посуд кришкою.

4. Ставимо ємність з вмістом в пароварку і готуємо 15-20 хвилин. Тривалість приготування залежить від ряду умов: потужності пароварки, товщини омлету.

5. Готову страву подаємо в гарячому вигляді. В доповнення до омлету можна приготувати тости з сирною намазкой або порізати хліб скибочками і покрити їх вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Як швидко і простий приготувати омлет на пару в каструлі без пароварки?

Омлет, приготовлений на пару, більш корисний і менш жирний, так як сковороду не потрібно змащувати рослинним або вершковим маслом. Такий спосіб також не дозволить страви підгоріти.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Овочі заморожені – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за бажанням.
  • Вода – 1-2 л.

Процес приготування:

1. Для початку підготуємо всі інгредієнти, які нам знадобляться в процесі приготування омлету. Потім у глибоку миску вбиваємо яйця. Беремо вилку і збиваємо до утворення білої піни.

2. Додаємо до яєчної суміші молоко. Посипаємо дрібкою солі. У сухі силіконові форми накладаємо невелику кількість овочів (це може бути морква, зелений горошок і квасоля).

3. Заливаємо сумішшю овочі, якщо є бажання або ви любите омлет погостріше, додаємо спеції.

4. Форми з омлетом ставимо в друшляк, зверху накриваємо фольгою. Заздалегідь ставимо на плиту каструлю з водою. Доводимо до кипіння на великому вогні. На каструлю з киплячою водою ставимо друшляк з формами. При цьому він не повинен контактувати з окропом.

5. Приблизно через 15-20 хвилин перевіряємо омлет зубочисткою. При повній готовності вона буде сухою. Розбираємо нашу конструкцію і подаємо готові порції до столу.

Приємного апетиту!

Ніжний і повітряний омлет з яєць на пару без молока

Рецепт омлету підійде для тих, у кого алергія на молочні продукти, обов’язкова дієта і непереносимість молока на генному рівні. Якщо курячі яйця замінити перепелиними, омлет також буде дуже корисний для дітей.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за бажанням.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Спочатку слід відокремити білки від жовтків. Беремо невелику чашку або піалу. Гострим ножем розбиваємо яйця одне за іншим рівно по центру. Поділяємо половинки шкаралупи один від одного і акуратно перекладаємо жовток з однієї половини в іншу. Білок сам стече в чашку.

2. Жовтки виливаємо в окрему ємність, а білки збиваємо вінчиком або виделкою. Додаємо жовтки до білків, продовжуємо перемішувати.

3. Виливаємо в суміш яєць воду. Солимо і перчимо.

4. Включаємо плиту. Розігріваємо її разом з маслом 1-2 хвилини. Виливаємо яєчну суміш на сковороду і накриваємо кришкою. Збільшуємо вогонь і залишаємо в спокої.

5. Коли омлет підніметься, зменшуємо вогонь і смажимо ще 2 хвилини до готовності. Розрізаємо блюдо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!