Омлет як у дитячому садку – 6 рецептів пишного омлету з покроковими фото

Пишний омлет як у дитячому садку – одне з найпопулярніших сніданків. Це швидке в приготуванні і корисне блюдо. Яйця дають заряд енергії і запас білка для продуктивного дня. Але омлет смачніше і цікавіше банальної яєчні, адже є маса варіантів його приготування. Сьогодні розповімо 6 найсмачніших. Запам’ятовуйте і спробуйте самі!

Пишний омлет на сковороді як у дитячому садку

Омлет у багатьох асоціюється саме з дитинством. Там, у садку, на сніданок подавали апетитну і пишну яєчну запіканку. Нехай дитинство позаду, його смак легко відчути. Приготуйте той самий омлет на сніданок. Адже готується він дуже швидко і просто.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яйце куряче 6 шт.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишний омлет як у дитячому садку? Дістаньте яйця з холодильника і дайте полежати при кімнатній температурі. Розбийте їх в глибоку миску. Виделкою або вінчиком збовтайте яйця до однорідної маси. Можете використовувати занурювальний міксер на низькій швидкості.
  2. Злегка підігрійте молоко. Це допоможе зберегти консистенцію і надати омлету пишність. Додайте молоко до збитим яйцям.
  3. Знову перемішайте рідина віночком. Посоліть і поперчіть, можете додати ваші улюблені спеції, наприклад, прованські трави.
  4. Візьміть сковороду з товстим дном, можна навіть чавунну, і рясно змастіть її вершковим маслом. Вилийте яєчну суміш у посуд і накрийте кришкою. Поставте сковороду на повільний вогонь і готуйте близько 15 хвилин. Вже через 5-7 хвилин омлет підніметься. Не відкривайте кришку під час приготування.
  5. Готовий омлет розріжте на шматочки і подавайте гарячим, посипавши подрібненою зеленню або прикрасивши свіжими овочами. Тому же рецептом можна готувати омлет з різними інгредієнтами: шинкою, помідорами або сиром.

Приємного апетиту!

Дуже смачний омлет в духовці за гостом СРСР

Гост до сьогоднішнього дня є гарантією якості. Тільки за цим стандартом готували раніше їжу в школах та садочках. Тому вона була такою смачною і поживною. Омлет, приготований за цим рецептом, нічим не відрізняється від того, що було в дитинстві. А якщо в нього вкладена душа, він стає ще краще.

Час приготування – 30 хвилин

Час готування – 35 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Сіль – за смаком
  • Масло – для змазування форми

Процес приготування:

1. У глибоку миску розбийте яйця. Краще, щоб вони були кімнатної температури. Додайте до них трохи солі. Вже на цьому етапі запаліть і розігрівайте духовку до 190 градусів.

2. Влийте в миску молоко кімнатної температури. Секрет вдалого омлету в правильних пропорціях. На одне яйце потрібно 50-55 мл. молока. Якщо додати менше, омлет не вийде пишним. Якщо більше – погано пропечеться і буде рідким.

3. Перемішайте інгредієнти виделкою або вінчиком. Використовувати міксер немає необхідності, так як рідина легко мішається.

4. Рясно змастіть форму для запікання вершковим маслом. Щоб омлет вийшов пишним і високим, віддайте перевагу невеликий формі з високими стінками, ніж дека.

5. Вилийте яєчно-молочну суміш у форму і відправити в розігріту духовку на 30 хвилин до готовності.

6. Через півгодини вийміть омлет з духовки і злегка остудіть. Розріжте на порції і перекладіть в тарілки з допомогою лопатки.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування омлету для дітей в мультиварці

Омлет – страва з яєць, абсолютно не схоже ні на що. Навіть примхливих дітей, які не люблять яйця, за вуха не відтягнеш від такого сніданку. Омлет в мультиварці виходить соковитим і пишним, з апетитною золотистою скоринкою. Порадуйте себе і своїх домашніх смачним блюдом на сніданок без ризику запізнитися на роботу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Сосиски – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Зніміть з сосисок плівку і наріжте кружальцями або крупними кубиками.

2. Підсмажте сосиски в мультиварці на режимі «Смаження» 10-12 хвилин. Не закривайте кришку, періодично перемішуйте сосиски.

3. Поки смажаться м’ясні вироби, розбийте в глибоку миску яйця. Туди ж влийте молоко. Додайте сіль і перець, можна додати інші приправи за смаком. Але поєднання яєць і молока настільки ніжне, що важливо не затьмарити його яскравими спеціями. Перемішайте суміш виделкою або вінчиком.

4. Залийте сосиски яєчної сумішшю. Встановіть режим «Випічка». Закрийте кришку мультиварки і готуйте 15-18 хвилин. Час приготування може відрізнятися в залежності від моделі апарата. Якщо до вашого агрегату немає інструкцій, розраховуйте час приготування омлету не більше 20 хвилин. Не відкривайте кришку до повної готовності.

5. Коли омлет готовий, трохи охолодіть і дістаньте його з чаші мультиварки з допомогою пластмасової або силіконової лопатки. Металеві прилади подряпають покриття посуду. Перекладіть омлет на плоску тарілку і розріжте на шматочки. Вся сім’я оцінить такий сніданок!

Приємного апетиту!

Повітряний омлет з молока і яєць в мікрохвильовці

Якщо часу зранку в обріз, омлет в мікрохвильовці – ідеальний сніданок. Це швидке і ситна страва підходить тим, хто любить поспати довше, збиратися повільніше і буде обідати ще нескоро. Всього два основних інгредієнта і кілька хвилин в мікрохвильовці – і готово. Додайте варену ковбасу і свіжі овочі для більшого смаку.

Час приготування – 2 хвилини

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Ковбаса – 50 гр.
  • Борошно – 0.5 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку розбийте яйця і збийте їх виделкою або вінчиком до пінки. Попередньо дайте яйцям полежати при кімнатній температурі.

2. Додайте в миску борошно і добре перемішайте, щоб не було грудочок.

3. Додайте молоко і перемішайте. Воно теж має бути кімнатної температури.

4. Наріжте кубиками варену ковбасу середньої величини. Можна використовувати сосиски, в такому випадку наріжте кружальцями або напівкружечками. М’ясо у виробі може бути будь-яким: птиці, свинини або яловичини.

5. Додайте нарізану ковбасу до суміші, посоліть і поперчіть. Гарненько перемішайте.

6. Посуд, в якій буде готуватися омлет, змастіть м’яким вершковим маслом. Пройдіться не тільки по дну, але і по краях форми. Це потрібно для того, щоб страва легко відходило від стінок по готовності. Якщо бажаєте отримати більш пишний омлет, використовуйте високу посуд маленькій площі. Для тонкого омлету візьміть тарілку побільше.

7. Поставте форму з сумішшю в мікрохвильову піч на 2 хвилини в звичайному режимі, накрийте її кришкою. Омлет буде збільшуватися в об’ємі. Готовий омлет перекладіть на тарілку. Він трохи знизиться, але на смакові якості це не вплине. Омлет буде ніжним і соковитим. Поки він гарячий, посипте його тертим на середню тертку сиром. Можна прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати ніжний омлет з борошном і молоком як у дитячому садку?

Омлет з мукою – сніданок, знайомий всім з дитинства. Його подавали в дитячому садку і школі. Оригінальний омлет готувався в печі, це надавало йому приголомшливий обсяг і золотисту скориночку. Сьогодні його може приготувати кожен на своїй кухні, і вийде точно не гірше. У рецепті є пара нюансів, але результат того вартий.

Час приготування – 15 хвилин

Час готування – 25 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Харчова сода – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Щоб омлет добре вийшов, дотримуйтесь послідовність кроків. Злегка підігрійте молоко. Вилийте його у велику миску і додайте туди борошно. Кладіть її ложками без гірки. Важливо не всипати занадто багато, інакше вийде не омлет, а коржик. Ретельно перемішайте.

2. Додайте до суміші соду, вона зробить омлет більш пишним. Цей крок не обов’язковий, без нього страва вийде трохи присадкуватим, але не менш смачним. Залиште суміш на деякий час.

3. Розбийте яйця. Відокремте жовтки від білків, покласти їх в різні миски.

4. Спочатку збийте жовтки. Використовуйте вилку, віночок або міксер. Посоліть, поперчіть і перемішайте ще раз.

5. Влийте жовтки в миску з молоком. Ретельно перемішайте.

6. Поставте на вогонь сковороду з вершковим маслом. Розігрійте її на середньому вогні. Не економте на маслі, інакше омлет вийде сухим.

7. Поки масло нагрівається, збийте міксером білки до стану піни.

8. Частинами додайте білки до основної суміші. Ще раз ретельно збийте.

9. Відразу ж вилийте тісто на розігріту сковороду. В цих кроках зволікати не можна, інакше борошно осяде на дно, а білки піднімуться. У цьому випадку омлет не вийде. Смажте на середньому вогні. Якщо температура буде занадто високою, низ підгорить, а середина не пропечеться.

10. Коли знизу утворюється золотава скоринка, піддягніть краю омлету лопаткою. Вони повинні добре відходити від сковороди. Потім підведіть широку лопатку під середину омлету і акуратно переверніть його. Щоб було легше це робити, можна лопаткою розділити омлет на частини і перевернути їх по черзі.

11. Смажте до утворення апетитною скоринки з другої сторони. Накривати кришкою не потрібно.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування омлету з молоком і манкою

Рецепт омлету з манкою – один з незвичайних варіантів приготування класичного блюда. Крупа робить його більш повітряним і пишним. Поєднання яєць і манки може, на перший погляд, здатися дивним. Але додавання крупи тільки позитивно впливає на смак омлету. Це рецепт на швидку руку.

Час приготування – 10 хвилин

Час готування – 25 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Крупа манна – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Візьміть яйця і розбийте їх в глибоку миску. Заздалегідь дістаньте їх з холодильника і дайте полежати при кімнатній температурі.

2. Додайте в миску молоко і сіль. Перемішайте інгредієнти виделкою або вінчиком. Повинна вийде однорідна суміш.

3. У цю ж миску всипте манну крупу. Перемішайте вилкою. Дайте крупі набрякнути 2-5 хвилин. Чим довше буде настоюватися крупа, тим пишніше вийде омлет.

4. По закінченні цього часу збийте суміш міксером до утворення невеликої пінки.

5. Поставте на вогонь сковороду і змастіть дно і стінки вершковим маслом. Коли сковорода добре нагріється, вилийте туди тісто для омлету.

6. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте сковороду кришкою і готуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин. Омлет буде сходити, тому кришку протягом цього часу відкривати не можна, інакше страва осяде.

7. З допомогою широкої лопатки переверніть омлет на іншу сторону і смажте ще 3 хвилини до повної готовності. Подавайте гарячим.

Приємного апетиту!