Овочеве рагу без мяса – 6 рецептів з покроковими фото

Вегетаріанське овочеве рагу з баклажанами

Вегетаріанське овочеве рагу з баклажанами буде у вас смачним і корисним стравою, особливо в сезон свіжих овочів, з багатьма з яких баклажани відмінно поєднуються смаком. У цьому рецепті нарізку баклажанів з цибулею, морквою, солодким перцем, обсмажуємо, потім додаємо помідори й тушкуємо у власному соку. При такому способі готування, шматочки овочів зберігаються цілими і одночасно м’якими.

Час приготування: 55 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець гострий – 1/3 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготувати простий набір овочів для рагу. Їх почистити, промити і обсушити серветкою.

Крок 2. Цибулю нашаткувати невеликими кубиками.

Крок 3. Такими ж кубиками нарізати моркву.

Крок 4. Так само подрібнити солодкий перець.

Крок 5. Такими ж кубиками нарізати баклажан, потім їх ненадовго замочити у воді і обсушити, що не дозволить цього овочу ввібрати при смаженні багато олії.

Крок 6. Помідор нарізати середніми кубиками, а часник з гострим перцем дрібно нарубати ножем.

Крок 7. У сковороді розігріти рослинне масло. На ньому, на середньому вогні і протягом 7-10 хвилин обсмажити нарізку баклажанів, цибулі, моркви і солодкого перцю.

Крок 8. Потім покласти до обсмаженою овочам нарізку помідора з гострим перцем і часником.

Крок 9. Овочі по своєму смаку посипати сіллю з чорним перцем і перемішати.

Крок 10. Сковороду прикрити кришкою і згасити рагу на невеликому вогні протягом 20 хвилин, щоб овочі стали м’якими.

Крок 11. Приготоване вегетаріанське овочеве рагу з баклажанами розкласти по порційних тарілках і сервірувати до столу в гарячому або холодному вигляді. Приємного апетиту!