Вегетаріанське овочеве рагу з баклажанами
Вегетаріанське овочеве рагу з баклажанами буде у вас смачним і корисним стравою, особливо в сезон свіжих овочів, з багатьма з яких баклажани відмінно поєднуються смаком. У цьому рецепті нарізку баклажанів з цибулею, морквою, солодким перцем, обсмажуємо, потім додаємо помідори й тушкуємо у власному соку. При такому способі готування, шматочки овочів зберігаються цілими і одночасно м’якими.
Час приготування: 55 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Перець гострий – 1/3 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом підготувати простий набір овочів для рагу. Їх почистити, промити і обсушити серветкою.
Крок 2. Цибулю нашаткувати невеликими кубиками.
Крок 3. Такими ж кубиками нарізати моркву.
Крок 4. Так само подрібнити солодкий перець.
Крок 5. Такими ж кубиками нарізати баклажан, потім їх ненадовго замочити у воді і обсушити, що не дозволить цього овочу ввібрати при смаженні багато олії.
Крок 6. Помідор нарізати середніми кубиками, а часник з гострим перцем дрібно нарубати ножем.
Крок 7. У сковороді розігріти рослинне масло. На ньому, на середньому вогні і протягом 7-10 хвилин обсмажити нарізку баклажанів, цибулі, моркви і солодкого перцю.
Крок 8. Потім покласти до обсмаженою овочам нарізку помідора з гострим перцем і часником.
Крок 9. Овочі по своєму смаку посипати сіллю з чорним перцем і перемішати.
Крок 10. Сковороду прикрити кришкою і згасити рагу на невеликому вогні протягом 20 хвилин, щоб овочі стали м’якими.
Крок 11. Приготоване вегетаріанське овочеве рагу з баклажанами розкласти по порційних тарілках і сервірувати до столу в гарячому або холодному вигляді. Приємного апетиту!