Овочеве рагу з баклажанами і кабачками – 8 рецептів з покроковими фото

Як приготувати рагу з баклажанами, кабачками, помідорами і перцем?

Спочатку цибулю, кабачки і баклажани запікаються в духовці разом зеленню, часником і олією. В цей час в каструлі тушкуються помідори з болгарським перцем і часником. Потім овочі з духовки перекладаються в каструлю і готуються ще 7-10 хвилин.

Час приготування: 1 год 10 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 6 шт.
  • Помідори – 5-7 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Баклажани – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло оливкове – 6 ст. л.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Паприка солодка мелена – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Кабачки добре миємо й розрізаємо на шматочки близько 2 см в товщину.

2. На помідорах робимо надріз хрест-навхрест і ошпарюємо окропом. Даємо так постояти приблизно 2 хвилини, а потім опускаємо в крижану воду і знімаємо шкірку. Для цього рецепта краще всього використовувати м’ясисті помідори.

3. Помідори розрізаємо на 4 частини і прибираємо з них насіння з соком.

4. Кожен шматочок розрізаємо на ще кілька. З болгарського перцю дістаємо насіння і нарізаємо такими ж шматочками, як і помідори.

5. Баклажани миємо й нарізаємо таким же чином, як і кабачки.

6. Цибулю чистимо і ріжемо його на півкільця 2 см в товщину.

7. Зелень кінзи промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно рубаємо.

8. Чистимо часник і також дрібно нарізаємо його.

9. Відправляємо нарізану цибулю з баклажанами і кабачками в окрему ємність. Додаємо до них близько половини зелені з часником, солимо і перчимо за смаком. Додаємо 4 столові ложки оливкової олії і ретельно все перемішуємо.

10. Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього овочі. Розігріваємо духовку до 200оС і запікаємо в неї баклажани з кабачками і цибулею протягом 15-20 хвилин. У процесі приготування один раз все перемішуємо лопаткою, щоб вони рівномірно пропеклися.

11. В цей час перекладаємо в каструлю нарізаний помідор, перець і решту зелені з часником. Додаємо сіль по смаку, перемішуємо і доводимо до кипіння на середньому вогні. Тушкуємо приблизно 5 хвилин до м’якості овочів.

12. Перекладаємо овочі з духовки в каструлю, зменшуємо вогонь, додаємо паприку, сіль і перець за смаком. Вливаємо ще трохи оливкової олії і перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 7-10 хвилин. Додаємо зелень, ще раз перемішуємо і вимикаємо вогонь.

13. Готову страву перекладаємо в тарілку і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!