Як приготувати рагу з баклажанами, кабачками, помідорами і перцем?
Спочатку цибулю, кабачки і баклажани запікаються в духовці разом зеленню, часником і олією. В цей час в каструлі тушкуються помідори з болгарським перцем і часником. Потім овочі з духовки перекладаються в каструлю і готуються ще 7-10 хвилин.
Час приготування: 1 год 10 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Кабачки – 6 шт.
- Помідори – 5-7 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Баклажани – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло оливкове – 6 ст. л.
- Часник – 3-4 зубчики.
- Кінза – 1 пучок.
- Паприка солодка мелена – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачки добре миємо й розрізаємо на шматочки близько 2 см в товщину.
2. На помідорах робимо надріз хрест-навхрест і ошпарюємо окропом. Даємо так постояти приблизно 2 хвилини, а потім опускаємо в крижану воду і знімаємо шкірку. Для цього рецепта краще всього використовувати м’ясисті помідори.
3. Помідори розрізаємо на 4 частини і прибираємо з них насіння з соком.
4. Кожен шматочок розрізаємо на ще кілька. З болгарського перцю дістаємо насіння і нарізаємо такими ж шматочками, як і помідори.
5. Баклажани миємо й нарізаємо таким же чином, як і кабачки.
6. Цибулю чистимо і ріжемо його на півкільця 2 см в товщину.
7. Зелень кінзи промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно рубаємо.
8. Чистимо часник і також дрібно нарізаємо його.
9. Відправляємо нарізану цибулю з баклажанами і кабачками в окрему ємність. Додаємо до них близько половини зелені з часником, солимо і перчимо за смаком. Додаємо 4 столові ложки оливкової олії і ретельно все перемішуємо.
10. Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього овочі. Розігріваємо духовку до 200оС і запікаємо в неї баклажани з кабачками і цибулею протягом 15-20 хвилин. У процесі приготування один раз все перемішуємо лопаткою, щоб вони рівномірно пропеклися.
11. В цей час перекладаємо в каструлю нарізаний помідор, перець і решту зелені з часником. Додаємо сіль по смаку, перемішуємо і доводимо до кипіння на середньому вогні. Тушкуємо приблизно 5 хвилин до м’якості овочів.
12. Перекладаємо овочі з духовки в каструлю, зменшуємо вогонь, додаємо паприку, сіль і перець за смаком. Вливаємо ще трохи оливкової олії і перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 7-10 хвилин. Додаємо зелень, ще раз перемішуємо і вимикаємо вогонь.
13. Готову страву перекладаємо в тарілку і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!