Секрет приготування смачного овочевого рагу з м’ясом криється в абсолютно простих речах: всі інгредієнти нарізати на приблизно однакові шматочки, обсмажують окремо і тушкують разом, не готуються до стану каші, приправляються спеціями або свіжою зеленню.
Овочеве рагу з м’ясом і картоплею в духовці
Овочеве блюдо з м’ясом дуже ситне і смачне. Якщо приготувати його в духовці, овочі зберігають практично всі корисні властивості, а м’ясо залишиться соковитим і насиченим.
Інгредієнти на
1 порц.
- Свинина 800 гр.
- Баклажан 4 шт.
- Картопля 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідор 1 шт.
- Перець чилі за смаком
- Часник за смаком
- Сіль за смаком
- Масло рослинне 4 ст. л.
- Зелень 1 пучок
Процес приготування:
- Як приготувати овочеве рагу з м’ясом? Обрізаємо картопляну шкірку з бульб. Ретельно промиваємо картоплини теплою водою. Нарізаємо їх кубиками середнього розміру.
- Баклажани також промиваємо водою і обтираем кухонним рушником. Видаляємо шкірку. Нарізаємо баклажани на невеликі шматочки.
- Злегка промиваємо болгарський перець. Обтираем рушником і розрізаємо на дві половини. Видаляємо насіння і білі плівки. Обидві частини ще раз промиваємо водою. Залишаємо на паперовому рушнику, щоб вбралася зайва рідина. Нарізаємо перець спочатку соломкою, а потім – кубиками.
- Позбавляємося від цибулиння. Щоб було зручніше нарізати цибулю, спочатку розрізаємо його наполовину. А потім кожну частину – на дрібні кубики.
- Зрізаємо невеликий шар моркви, очищаємо її за допомогою щітки або губки. Нарізаємо овоч півкільцями.
- Промиваємо гострий перець і зелень. Викладаємо на паперові рушники і видаляємо зайву рідину. Дрібно нарізаємо інгредієнти.
- Очищаємо часник від лушпиння і подрібнюємо його з допомогою землянки
- Подрібнені інгредієнти висипаємо у велику глибоку миску. Солимо за смаком і вливаємо 4-5 столових ложок рослинного масла.
- Свиняче м’ясо промиваємо і витираємо паперовим рушником. Нарізаємо м’ясо шматочками і солимо. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Свинину викладаємо на дно форми, поверх неї – овочеве рагу.
- Включаємо духовку на 180 градусів. Розігріваємо пару хвилин. Всередину духовки ставимо рагу з м’ясом. Залишаємо на 30 хвилин. Промиваємо помідори і обтираем рушником. Нарізаємо на кубики.
- Відкриваємо духовку і дістаємо форму. Висипаємо шматочки помідорів і знову ставимо всередину рагу з м’ясом. Готуємо 10-15 хвилин.

Приємного апетиту!