Овочеве рагу з мясом – 10 рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт овочевого рагу з м’ясом в мультиварці

Якщо приготувати овочі з м’ясом в мультиварці, ви збережете більшість корисних речовин, які в них містяться. Щоб заощадити час, підготуйте всі інгредієнти заздалегідь.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • М’ясо свиняче – 350 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Кабачок – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 200 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сметана – 50 гр.
  • Вода – 100-150 мл
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку підготуємо м’ясо. Обстежимо його на наявність плівок і жилок. Забираємо їх з допомогою ножа. Промиваємо свинину і висушуємо паперовим рушником. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. У чашу мультиварки заливаємо трохи олії. Викладаємо на дно ємності свиняче м’ясо. Готуємо в режимі смаження.

2. Очищаємо цибулю від лушпиння. Зрізаємо верхній шар моркви. Промиваємо її водою. Нарізаємо цибулю півкільцями. Подрібнюємо моркву на кубики.

3. Додаємо інгредієнти до м’яса. Перемішуємо і продовжуємо процес обжарювання.

4. Солимо і перчимо масу. Знову перемішуємо продукти і обсмажуємо 10 хвилин. Очищаємо картоплю і кабачок від шкірки. Ретельно промиваємо картоплю. Нарізаємо обидва інгредієнта на кубики середньої величини.

5. Промиваємо помідори. Попередньо кип’ятимо невелику кількість води і заливаємо нею томати. Через пару хвилин опускаємо їх у холодну воду. Через 2 хвилини знімаємо шкірку. Нарізаємо помідори кубиками.

6. Додаємо в чашу мультиварки картоплю. Накриваємо кришкою. Змінюємо режим смаження на режим гасіння. Виставляємо час 40 хвилин. Через 25 хвилин висипаємо в чашу кабачок і помідори.

7. Очищаємо часник і подрібнюємо його допомогою землянки Додаємо часник в чашу. У глибоку миску, додаємо сметану, наливаємо воду і перемішуємо їх. Заливаємо суміш у чашу. Перемішуємо інгредієнти.

8. Промиваємо зелень. Обсушуємо і дрібно нарізаємо. Як тільки час гасіння пройде, висипаємо зелень в готове рагу з м’ясом.

Приємного апетиту!