Соковите овочеве рагу зі свининою та грибами в домашніх умовах
Страва виходить дуже соковитим і ароматним завдяки різноманітності продуктів. Гриби для приготування рагу можна вибирати на свій смак, а щоб надати йому більше гостроти, використовуємо перець і часник.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 1 ч. 45 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- М’ясо свиняче – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський солодкий – 2 шт.
- Помідор – 4-5 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Гриби – 200 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Перець гіркий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
1. Спочатку готуємо для обжарювання цибулю і м’ясо. Видаляємо цибульне лушпиння і плівки. Ріжемо цибулину на дві частини. Подрібнюємо кожну на маленькі кубики. Позбавляємо м’ясо від плівок. Промиваємо його водою. Висушуємо за допомогою серветок або паперових рушників. Розрізаємо свинину на шматочки середнього розміру.
2. Спочатку будемо обсмажувати цибулю. Для цього треба спочатку розігріти сковороду з олією. Що ми і робимо. Через пару хвилин додаємо цибулю і обсмажуємо. Слідом відправляємо м’ясо. Продовжуємо процес смаження до появи рум’яної скоринки. Як тільки це відбудеться, вливаємо воду. Тушкуємо м’ясо з цибулею близько 25 хвилин на маленькому вогні.
3. Зрізаємо верхній шар моркви. Змиваємо з неї бруд теплою водою. Нарізаємо великими шматочками, якщо морква не дуже велика, у зворотному випадку – часточками.
4. Промиваємо баклажани, помідори і перець. Обтираем овочі кухонним рушником. Обрізаємо шкірку баклажанів. Перець розрізаємо на дві частини. Вирізаємо насіння і плівки. Обидві частини промиваємо водою. Подрібнюємо овочі на кубики.
5. Дуже дрібно нарізаємо гіркий перець. Часник позбавляємо від лушпиння і також дрібно нарізаємо.
6. Перебираємо гриби: позбавляємося від зіпсованих, промиваємо та нарізаємо на шматочки середнього розміру.
7. Через 25 хвилин починаємо додавати в блюдо інші інгредієнти: спочатку додаємо моркву, потім помідори, баклажани і перець. Перемішуємо продукти. Слідом відправляємо гіркий перець і гриби. Солимо, перчимо за смаком. Висипаємо подрібнений часник. Тушкуємо під закритою кришкою 20 хвилин на дуже слабкому вогні).
Приємного апетиту!