Пад тай – традиційне тайське блюдо, в якому поєднуються всі смаки: солодкий, солоний, кислий, гострий. Варіацій страви багато, але воно завжди готується швидко, на сильному вогні з пряними спеціями і соусом. Також для пад тай ідеально підійде спеціальна широка ємність для приготування на вогні – вок.
Пад тай – класичний рецепт
Пад тай – класичний рецепт чудового східного блюда, який ви легко можете повторити вдома самостійно. Його можна подати на вечерю в будні серед тижня або приготувати спеціально для урочистої події. Безсумнівно, воно порадує гостей незвичайним смаком.
Інгредієнти на
6 порц.
- Локшина рисова 250 гр.
- Куряче філе 300 гр.
- Креветки заморожені 150 гр.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Перець чилі 1 шт.
- Цибуля зелена 3 шт.
- Паста тамариндовая 1 ч. л.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Вустерський соус 1 ст. л.
- Тростинний цукор 1 ч. л.
- Паста креветочная 1 ст. л.
- Сир тофу 100 гр.
- соєві Паростки 30 гр.
- Арахіс 30 гр. (смаженого)
- Яйце куряче 2 шт.
- Вода-2 ст. л.
Процес приготування:
- Щоб у вас вийшов класичний пад тай, вам знадобляться всі інгредієнти, вказані в списку.
- Дольки часнику, стручок перцю чилі і пір’я зеленої цибулі наріжте соломкою.
- Куряче філе наріжте смужками, тофу – кубиками. А креветки очистити від панцирів і голів.
- Рисову локшину викладіть в миску і залийте гарячою водою на 5 хвилин.
- Потім приготуйте соус для пад тай. В мисочці змішати коричневий цукор, тамариндовую і креветочную пасти, рибний і соєвий соус, додайте пару столових ложок води. Добре розмішайте інгредієнти, спробуйте на смак, має бути баланс кислого, солодкого і гострого.
- Поставте вок на вогонь, прогрійте. Влийте рослинне масло і обсмажте часник разом з перцем чилі протягом 1-2 хвилин. Далі викладіть тофу і продовжуйте смажити до рум’яних бочков ще пару хвилин. Слідом викладіть куряче м’ясо і креветки, смажте помішуючи до готовності м’яса 5-7 хвилин. Викладіть вміст вока на тарілку.
- З рисової локшини злийте воду. Потім викладіть її в вок і розбийте курячі яйця. Коли яйця трохи схопиться, перемішайте їх з локшиною.
- Вилийте до локшині підготовлений пряний соус, добре перемішайте.
- Викладіть в сковороду суміш м’яса, креветок і овочів, перемішайте і прогрійте.
- Подавайте пад тай в гарячому вигляді, посипавши арахісом, зеленою цибулею і додавши паростки сої. Приємного апетиту!
Пад тай з куркою
Пад тай з куркою – дуже смачне, легке і поживне блюдо. За цим рецептом вийде частування нітрохи не гірше, ніж в азіатському ресторані. Так як пад тай готується по техніці стир-фрай, то необхідно заздалегідь підготувати всі інгредієнти, подрібнити їх, щоб у потрібний час додати в сковороду.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2-4.
Склад:
- Локшина рисова – 220 гр.
- Грудка куряча – 2-3 шт.
- стручковий Перець чилі – 1-2 шт.
- Цибуля зелена – 3 пера.
- Масло рослинне – для смаження.
- Перець білий мелений – 1 щіпка.
- Проростки квасолі – 2 склянки
- Кінза рубана – 0,5 склянки
- Арахіс – 1/3 склянки
- Бульйон курячий – 100 мл
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Помело – 3 часточки без білих плівок.
- Соус пад тай – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рисову локшину залийте окропом і поставте на вогонь. Тим часом займіться іншими інгредієнтами. Варіть локшину 7-10 хвилин, вона повинна стати м’якою, але залишитися пружною. Промийте готову рисову локшину холодною водою.
Крок 2. Курячу грудку обмийте прохолодною водою, потім наріжте м’ясо тонкими шматочками упоперек волокон. У невеликій мисці соєвий соус і дрібно нарізаний часник. Отриманим маринадом залийте куряче м’ясо, добре перемішайте і відставте в бік.
Крок 3. Добре прогрійте вок або звичайну об’ємну сковорідку. Влийте 1-2 столові ложки рослинної олії. Спочатку протягом 30 секунд обсмажте нарізаний соломкою перець чилі. Далі викладіть курку і смажте ще півхвилини або трохи більше. Якщо вся рідина випарується, додайте курячий бульйон, щоб м’ясо не вийшло сухим. Смажте курку 5-8 хвилин до готовності, доливаючи при необхідності бульйон.
Крок 4. До курки додати локшину, полийте соусом пад тай, акуратно перемішайте двома лопатками або дерев’яними ложками, продовжуйте смажити 1-2 хвилини. Намагайтеся не поламати локшину, якщо сковорода суха, то відсуньте пад тай в бік і влийте трохи рослинного масла.
Крок 5. Додайте В блюдо проростки квасолі, шматочки помело і приправити меленим перцем, перемішайте і готуйте ще хвилину.
Крок 6. Готовий пад тай з куркою розкладіть порційно, посипте арахісом, кінзою і зеленою цибулею, збризніть соком лайма при бажанні. Приємного апетиту!
Пад тай з креветками
Пад тай з креветками – східне блюдо, в якому гармонійно поєднуються гострий, солоний, солодкий і кислий смаки. І готується до того ж воно за лічені хвилини. В оригінальних рецептах використовується рибний соус або паста з тамаринду, але підійде і соєвий соус або кисло-солодкий.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Креветки – 12 шт.
- Локшина рисова – 250 гр.
- Паростки пророслої сої – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста/шалот – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Цукор – 3 ст. л.
- Масло рослинне без запаху для смаження.
- Перець чилі мелений – 1 / 3 ч. л.
- Рибний соус – 3 ст. л.
- Паста тамариндовая – 2 ст. л.
- Тофу – 120 гр.
- Цибуля-порей стебла – 2-3 шт.
- Яйце куряче – 4 шт.
- Арахіс смажений – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рисову локшину залийте теплою водою на 15-20 хвилин. Креветки розморозьте і очистіть від панцира і голів. Обсмажте креветки протягом однієї хвилини на рослинному маслі.
Крок 2. У мисці змішайте рибний соус, пасту з тамаринду, цукор і мелений чилі.
Крок 3. Тофу наріжте соломкою і викладіть на розпечене рослинна олія, смажте протягом 2-3 хвилин. Після цього додайте нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю.
Крок 4. Дрібно наріжте часник і пір’я зеленої цибулі. Викладіть нарізку в сковороду, додайте нагрівання і смажте всі разом близько хвилини.
Крок 5. Далі викладіть до обсмаженою овочам рисову локшину, перемішайте. Влийте підготовлений раніше соус, добре перемішайте і продовжуйте смажити півхвилини.
Крок 6. Відсуньте локшину з овочами в сторону, на вільне місце капніть рослинне масло і розбийте яйця. Відразу дуже швидко лопаткою перемішайте їх.
Крок 7. Тепер викладіть паростки сої, перемішайте вміст сковороди і смажте на середньому вогні 2 хвилини.
Крок 8. Також викладіть обсмажені креветки, перемішайте їх з локшиною і овочами. Посипте пад тай толченными горіхами і подавайте в гарячому вигляді.
Крок 9. Страва виглядає дуже ефектно. Пад тай з креветками прикрасьте зеленню по своєму смаку. Приємного апетиту!
Пад тай з овочами
Пад тай з овочами – вегетаріанський варіант страви, але від цього воно не стає менш смачним і апетитним. Підійде для рецепта рисова або яєчна локшина, а також можна додавати будь-які овочі: болгарський перець, міні-кукурудзу, паростки сої, помідори та інші за вашим смаком.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Локшина рисова – 100 гр.
- Тофу – 150 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста червоний – 0,5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля зелена – 2 пера.
- Арахіс смажений – 1 ст. л.
- арахісова Паста – 1 ст. л.
- Соус теріякі – 2 ст. л.
- Вода – 3 ст. л.
- Перець червоний мелений – 0,25 ч. л.
- Лайм – 0,25 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Всі необхідні продукти повинні бути під рукою, так як страва готується досить швидко.
Крок 2. Рисову локшину залийте холодною водою і залиште на 20-30 хвилин.
Крок 3. Тофу наріжте пластинками товщиною 1-1,5 сантиметра і злегка обсмажте на рослинному маслі до хрусткої золотистої скоринки.
Крок 4. Моркву натріть на тертці для моркви по-корейськи, часник дрібно порубаєте ножем, червоний ріпчаста цибуля наріжте півкільцями, а білу частину зеленої цибулі – кружечками. Подрібнені овочі обсмажте протягом пари хвилин.
Крок 5. Локшину промийте проточною водою і відкиньте на сито.
Крок 6. Приготуйте соус. У мисочці змішайте воду, арахісову пасту, теріякі і гострий мелений перець.
Крок 7. На сковорідку до обсмаженою овочам додайте рисову локшину і полийте все приготованим соусом, перемішайте.
Крок 8. Обсмажений тофу наріжте кубиками і викладіть на сковорідку.
Крок 9. Пір’я зеленої цибулі крупно порубаєте ножем і розсипте поверх страви. Пад тай акуратно перемішайте і готуйте ще пару хвилин, поки локшина не стане м’якою, при необхідності підливайте воду.
Крок 10. Подавайте пад тай з овочами в гарячому вигляді, посипавши його арахісом і додавши часточку лайма. Приємного апетиту!
Пад тай з яловичиною
Пад тай з яловичиною тепер можна зустріти в різних куточках світу. Це тайське блюдо настільки смачне, що готувати і їсти його хочуть повсюдно, при цьому в кожній країні рецепт адаптується з урахуванням місцевих переваг. Ми пропонуємо спробувати варіант пад тай з яловичиною.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Лайм – 0,25 шт.
- Локшина рисова – 50 гр.
- Морква — 30 гр.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Проростки квасолі маш – 50-70 гр.
- Соус чилі – 20 мл
- Яловичина/телятина – 150 гр.
- Паста з тамаринду – 40 мл
- Масло рослинне без запаху – 20 мл
- Цибуля зелена – 10 гр.
- Цукор кокосовий – 70 гр.
- Соус рибний тайська – 40 мл
Процес приготування:
Крок 1. Рисову локшину відваріть по інструкції, зазначеної на упаковці. Далі готуйте соус: растолчіте кокосовий цукор, додайте пасту з тамаринду, соус чилі. Поставте ємність на повільний вогонь, що при нагріванні цукор повинен повністю розчинитися.
Крок 2. Всі овочі помийте і наріжте. Добре розігрійте вок, влийте рослинне масло і викладіть цибулю-шалот, трохи обсмажте, додайте до нього тонко нарізане м’ясо, потім моркву. Продовжуйте смажити до готовності.
Крок 3. Збовтайте в мисці куряче яйце, посоліть його. В окремій сковороді з збитою яєчною маси спечіть тонкий млинець. Потім викладіть його на дошку і наріжте смужками.
Крок 4. У вок до м’яса і овочів додайте рисову локшину, приготований соус, тайський рибний соус, нарізану яєчний млинець, проростки квасолі маш і зелений лук. Готуйте ще 5 хвилин, помішуючи лопаткою.
Крок 5. Подавайте пад тай з яловичиною в гарячому вигляді з скибочкою лайма. Приємного апетиту!