Покроковий рецепт приготування страви з грибами
Вегетаріанський або пісний варіант паельї – з додаванням грибів. Блюдо вийде таким же корисним, як і в класичному виконанні. Оцініть простий і смачний домашній рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рис – 1 склянка
- Гриби печериці – 400 гр.
- Баклажан – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Горошок зелений – 80 гр.
- Часник – за смаком.
- Маслини – 100 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо гриби і овочі.
2. Дрібно нарізаємо болгарський перець, цибуля і часник. Відправляємо продукти в сковороду з рослинним маслом.
3. Сюди ж опускаємо невеликі кубики баклажана.
4. Додаємо горошок і шматочки помідорів. Тушкуємо 5-7 хвилин.
5. Доповнюємо загальну масу шматочками грибів і маслинами. Продовжуємо обжарку ще 5 хвилин.
6. Додаємо в блюдо промитий рис. Посипаємо його сіллю і спеціями.
7. Заливаємо вміст водою і залишаємо нудитися на тихому вогні 20 хвилин.
8. Соковита паелья з грибами готова. Прикрашайте її часточками лимона і подрібненою зеленою цибулею.
9. Розкладаємо частування на тарілки і подаємо до столу. Можна пробувати!