Паелья класична – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування страви з грибами

Вегетаріанський або пісний варіант паельї – з додаванням грибів. Блюдо вийде таким же корисним, як і в класичному виконанні. Оцініть простий і смачний домашній рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 склянка
  • Гриби печериці – 400 гр.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Горошок зелений – 80 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Маслини – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо гриби і овочі.

2. Дрібно нарізаємо болгарський перець, цибуля і часник. Відправляємо продукти в сковороду з рослинним маслом.

3. Сюди ж опускаємо невеликі кубики баклажана.

4. Додаємо горошок і шматочки помідорів. Тушкуємо 5-7 хвилин.

5. Доповнюємо загальну масу шматочками грибів і маслинами. Продовжуємо обжарку ще 5 хвилин.

6. Додаємо в блюдо промитий рис. Посипаємо його сіллю і спеціями.

7. Заливаємо вміст водою і залишаємо нудитися на тихому вогні 20 хвилин.

8. Соковита паелья з грибами готова. Прикрашайте її часточками лимона і подрібненою зеленою цибулею.

9. Розкладаємо частування на тарілки і подаємо до столу. Можна пробувати!