Пампушки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пампушки – улюблене багатьма блюдо з дитинства, яке багатьом готували мами і бабусі з мінімального набору інгредієнтів. Смачні, солодкі пампушки з чаєм можна приготувати і зараз за лічені хвилини, і простота рецептів дозволяє приготувати їх разом з дітьми.

Класичні пампушки на кефірі смажені на сковороді

Класичні пампушки готують на основі кефіру з додаванням в тісто цукру, солі, соди для пишності і борошна. Обсяг борошна може бути трохи більше або менше зазначеної в залежності від якості продуктів.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кефір-1 л
  • Борошно пшеничне 5 ст.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Цукрова пудра для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичні смажені пампушки на кефірі на сковороді? Теплий кефір з’єднують в глибокій мисці з сухими складовими і (цукром, содою і сіллю). Соду гасити не потрібно, оскільки для роботи розпушувача буде достатньо кислоти кефіру.
  2. У масу поступово додається потрібну кількість борошна, яку потрібно заздалегідь просіяти. Тісто можна вважати готовим, коли воно перестає липнути до пальців, однак важливо не перемісити його, інакше готові пампушки будуть гумовими.
  3. Тісто скручують в ковбаску і нарізають на порції, присипавши борошном.
  4. У глибокій сковороді або сотейнику розігрівають масло і поміщають в нього колобки тіста, обсмажуючи з усіх боків.
  5. Готові пампушки можна при бажанні присипати цукровою пудрою.