Пампушки – улюблене багатьма блюдо з дитинства, яке багатьом готували мами і бабусі з мінімального набору інгредієнтів. Смачні, солодкі пампушки з чаєм можна приготувати і зараз за лічені хвилини, і простота рецептів дозволяє приготувати їх разом з дітьми.
Класичні пампушки на кефірі смажені на сковороді
Класичні пампушки готують на основі кефіру з додаванням в тісто цукру, солі, соди для пишності і борошна. Обсяг борошна може бути трохи більше або менше зазначеної в залежності від якості продуктів.
Інгредієнти на
4 порц.
- Кефір-1 л
- Борошно пшеничне 5 ст.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Сода харчова 1 ч. л.
- Масло рослинне для смаження
- Цукрова пудра для подачі
Процес приготування:
- Як приготувати класичні смажені пампушки на кефірі на сковороді? Теплий кефір з’єднують в глибокій мисці з сухими складовими і (цукром, содою і сіллю). Соду гасити не потрібно, оскільки для роботи розпушувача буде достатньо кислоти кефіру.
- У масу поступово додається потрібну кількість борошна, яку потрібно заздалегідь просіяти. Тісто можна вважати готовим, коли воно перестає липнути до пальців, однак важливо не перемісити його, інакше готові пампушки будуть гумовими.
- Тісто скручують в ковбаску і нарізають на порції, присипавши борошном.
- У глибокій сковороді або сотейнику розігрівають масло і поміщають в нього колобки тіста, обсмажуючи з усіх боків.
- Готові пампушки можна при бажанні присипати цукровою пудрою.
