Пампушки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як випекти пампушки в духовці як у бабусі?

Цим рецептом смачних домашніх пампушок напевно ділилися один з одним бабусі і мами в минулому столітті. Зараз їх можна приготувати, щоб поринути в дитинство, пригощаючи сім’ю ароматною випічкою з свежезаваренним чаєм.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кефір – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.+для змащування.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. У глибокій ємності з’єднують теплий кефір, яйце, цукор, рослинне масло і сіль.

2. В отриману масу всипають борошно, добре вимішують і додають трохи соди. Тісто кладуть у пакет і залишають у холодильнику на півгодини.

3. Далі тісто розділяють на шматки, розмір кожного повинен бути близько середнього яблука.

4. Кожен шматочок розкочують і кладуть на пергаментний папір,змащену рослинним маслом.Розігрівають духовку до 180 градусів і випікати 30 хвилин.

5. Готові вироби складають у тарілку, змащуючи вершковим маслом і посипаючи цукром.