Як випекти пампушки в духовці як у бабусі?
Цим рецептом смачних домашніх пампушок напевно ділилися один з одним бабусі і мами в минулому столітті. Зараз їх можна приготувати, щоб поринути в дитинство, пригощаючи сім’ю ароматною випічкою з свежезаваренним чаєм.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Кефір – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.+для змащування.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. У глибокій ємності з’єднують теплий кефір, яйце, цукор, рослинне масло і сіль.
2. В отриману масу всипають борошно, добре вимішують і додають трохи соди. Тісто кладуть у пакет і залишають у холодильнику на півгодини.
3. Далі тісто розділяють на шматки, розмір кожного повинен бути близько середнього яблука.
4. Кожен шматочок розкочують і кладуть на пергаментний папір,змащену рослинним маслом.Розігрівають духовку до 180 градусів і випікати 30 хвилин.
5. Готові вироби складають у тарілку, змащуючи вершковим маслом і посипаючи цукром.