паску на кефірі – 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

паску на кефірі і вершковому маслі

паску на кефірі і вершковому маслі – це традиційне частування, яке готують в кожному домі напередодні Великого свята. Представляємо вашій увазі перевірений і дуже вдалий рецепт приготування м’якого і пористого паски, смак якого вас приємно здивує.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Борошно – 250-300 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Родзинки – 2 жмені.
  • Сіль – за смаком.

Для глазурі:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сік лимона – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність висипаємо дріжджі, заливаємо теплим кефіром.

Крок 2. Слідом додаємо цукор і сіль.

Крок 3. Підливаємо трохи рослинного масла і вводимо третю частину борошна, добре перемішуємо і переміщаємо в тепло на 20 хвилин, накривши рушником.

Крок 4. Далі до опару додаємо жовток.

Крок 5. І розм’якшене вершкове масло.

Крок 6. Пересипаємо решту борошна.

Крок 7. Замішуємо тісто і вводимо в його склад промитий і обсушенный родзинки. Заготівлю накриваємо серветкою і ставимо в тепле приміщення до збільшення в об’ємі.

Крок 8. М’яке тісто викладаємо у вогнетривку форму, застелене пергаментным листом або промазану маслом. Залишаємо для расстойки приблизно на 15 хвилин.

Крок 9. Випікаємо паска протягом півгодини при 190 градусах.

Крок 10. Для глазурі збиваємо міксером охолоджений білок з цукровою пудрою, в кінці вливаємо сік лимона для глянцю.

Крок 11. Покриваємо верхівку остиглого паски апетитною глазур’ю.

Крок 12. Далі декоруємо на свій розсуд. Приємного апетиту!