паску на вершках – 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

паску на вершках і жовтках

паску на вершках і жовтках – це поєднання ніжної пористої текстури і яскравого вершкового смаку, перед яким неможливо встояти навіть при дотриманні правильного харчування. Взявши вершки в якості основи, ви точно не прогадаєте і здивуйте своїх гостей і домочадців!

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Вершки – 200 мл
  • Жовтки яєчні – 2-3 шт.
  • Борошно – 400-500 гр.
  • Дріжджі свіжі – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Родзинки – 50 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування озброюємося кухонними вагами і відміряє потрібну кількість сухих і рідких компонентів.

Крок 2. Підігріваємо 200 мілілітрів вершків, додаємо кілька ложок цукру і дріжджі.

Крок 3. Також підсипаємо 2-3 столові ложки просіяного борошна, перемішуємо і ставимо в тепло до активації дріжджів (20-25 хвилин).

Крок 4. Паралельно розтираємо цукровий пісок з курячими жовтками.

Крок 5. В окремій ємності розтоплюємо вершкове масло і даємо час охолонути.

Крок 6. Змішуємо масло з жовтками до однорідної консистенції.

Крок 7. Отриману масу перекладаємо в опару.

Крок 8. Перемішавши, починаємо не поспішаючи всипати борошно.

Крок 9. Також вводимо родзинки, запанированный в невеликій кількості борошна.

Крок 10. Замішуємо тісто і накриваємо його рушником, чекаємо підйому, приблизно годину і обминаємо, після даємо продукту піднятися вдруге.

Крок 11. Готове тісто розподіляємо за формами і залишаємо для вистоювання на 15-20 хвилин, розігріваємо духовку до 190 градусів.

Крок 12. Випікаємо паски до утворення світло-коричневої скоринки на поверхні.

Крок 13. Декоруємо випічку по своєму смаку і подаємо до столу. Приємного апетиту!