паску на вершках і жовтках
паску на вершках і жовтках – це поєднання ніжної пористої текстури і яскравого вершкового смаку, перед яким неможливо встояти навіть при дотриманні правильного харчування. Взявши вершки в якості основи, ви точно не прогадаєте і здивуйте своїх гостей і домочадців!
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Вершки – 200 мл
- Жовтки яєчні – 2-3 шт.
- Борошно – 400-500 гр.
- Дріжджі свіжі – 50 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Родзинки – 50 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування озброюємося кухонними вагами і відміряє потрібну кількість сухих і рідких компонентів.
Крок 2. Підігріваємо 200 мілілітрів вершків, додаємо кілька ложок цукру і дріжджі.
Крок 3. Також підсипаємо 2-3 столові ложки просіяного борошна, перемішуємо і ставимо в тепло до активації дріжджів (20-25 хвилин).
Крок 4. Паралельно розтираємо цукровий пісок з курячими жовтками.
Крок 5. В окремій ємності розтоплюємо вершкове масло і даємо час охолонути.
Крок 6. Змішуємо масло з жовтками до однорідної консистенції.
Крок 7. Отриману масу перекладаємо в опару.
Крок 8. Перемішавши, починаємо не поспішаючи всипати борошно.
Крок 9. Також вводимо родзинки, запанированный в невеликій кількості борошна.
Крок 10. Замішуємо тісто і накриваємо його рушником, чекаємо підйому, приблизно годину і обминаємо, після даємо продукту піднятися вдруге.
Крок 11. Готове тісто розподіляємо за формами і залишаємо для вистоювання на 15-20 хвилин, розігріваємо духовку до 190 градусів.
Крок 12. Випікаємо паски до утворення світло-коричневої скоринки на поверхні.
Крок 13. Декоруємо випічку по своєму смаку і подаємо до столу. Приємного апетиту!