Паста з морепродуктами в вершковому соусі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Паста з креветками і кальмарами в вершково-часниковому соусі

У креветок і кальмарів дуже ніжний солодкуватий смак, який добре доповнюють вершки з часником. Паста з такими морепродуктів виходить вишуканою і ніжною. Якщо додати свіжі пряні трави, обід вийде в чисто середземноморському стилі.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Креветки очищені – 300 гр.
  • Кальмар (тушка) – 500 гр.
  • Вершки (30%) – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Паста (спагеті) – 400 гр.
  • Сир твердий (пармезан) – 70 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло вершкове топлене – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сир вершковий плавлений – 3 ст. л.
  • Вино сухе біле – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Часник розчавити і дрібно нарізати, викласти в глибоку сковороду з топленим вершковим і рослинним маслом і злегка обсмажити на середньому вогні.

2. Кальмари обдати окропом, зняти шкірку, дістати нутрощі і нарізати невеликими шматочками.

3. Креветки і шматочки кальмара викласти в сковороду до часнику, готувати кілька хвилин, але не більше п’яти. Кілька креветок відкласти для прикраси готового страви.

4. До морепродуктів додати плавлений сир і, розмішуючи, готувати, поки він рівномірно не розподілиться по кальмарів і креветок. Вилийте в сковороду вершки і вино, готуйте, помішуючи, поки соус не загусне.

5. Окремо відваріть спагетті, щоб при надкусывании вони були злегка недовареними. Орієнтуйтеся на інструкцію на упаковці пасти. Готові спагетті процідіть, але не промийте, покладіть в сковороду до соусу.

6. Подавати спагеті, полив їх соусом, прикрасивши креветками, які були заздалегідь відкладені, і тертим пармезаном.