Пастила з груші в сушарці для фруктів і овочів
У наш час заготівля груш у вигляді пастили не втратила свою актуальність. Сучасні електросушарки дозволяють зберегти цей фрукт з усіма корисними і смаковими якостями груші. Для пастили вибирають м’які і соковиті фрукти, так як тверді сорти потребують попередньої варінні.
Час готування: 13 годин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 400 гр.
Склад:
- Груша – 2 кг
- Цукор – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Вибрані для приготування пастили груші ретельно промийте холодною водою і витріть насухо. Потім очистіть їх від шкірки і ножем видаліть зіпсовані місця і насіннєві коробочки. Груші наріжте невеликими шматочками.
Крок 2. Потім груші подрібніть до стану однорідного пюре. Насипте до нього розраховану кількість цукру і перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.
Крок 3. Грушеве пюре викладіть тонким (до 0,5 см) шаром на спеціальні піддони для пастили. Якщо таких у вашій сушарці немає, решітчасті піддони застеліть шматками пергаментного паперу і змастіть її рослинним маслом.
Крок 4. Піддони з грушевим пюре поставте в сушарку. Встановіть температуру приладу на 50°С і увімкніть його на 12 годин. Можна сушити пастилу двічі по 6 годин з перервою.
5. Приготовану пастилу, після того як вона трохи затвердіє, акуратно зніміть з піддонів. Вона повинна вийти пружною і не прилипати до долоні.
Крок 6. Потім наріжте довгими шматочками, скрутіть рулетами і обв’яжіть тасьмою. Зберігайте грушеву пастилу в сухому місці.
Смачних і вдалих заготовок!