Як приготувати пастилу з сливи в електросушарці?
Сучасні кухонні девайси, зокрема електросушарка, дозволяють приготувати популярну зимову заготовку – пастилу з сливи й інших фруктів. Готують підсолоджене сливове пюре і висушують його до потрібної консистенції у сушарці при низькій температурі, що неможливо зробити в духовці. У цьому рецепті вам пропонується до сливам додати трохи яблука.
Час готування: 11 годин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 200 гр.
Інгредієнти:
- Сливи без кісточок – 1 кг
- Яблука – 4 шт.
- Цукор – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Сливи для пастили ретельно промийте холодною водою і, розрізаємо на половинки, видаліть кісточку. З 1,5 кг слив у вас вийде 1 кг очищених.
Крок 2. Яблука очистіть від шкірки і насіннєвих коробочок і наріжте невеликими шматочками. Ці фрукти перекладіть в мультічашу і насипте до них розраховане кількість цукру.
Крок 3. Потім в мультиварці, на програмі «Гасіння», сливи і яблука тушкуйте протягом 40 хвилин. Це можна зробити і у великій каструлі на маленькому вогні плити.
Крок 4. По закінченні програми злийте з тушкованих фруктів весь сік і решту масу пюрируйте блендером до однорідного стану. У вас повинна вийти паста, за консистенцією схожа на кетчуп. Саме її будемо сушити.
Крок 5. Піддони сушарки, якщо немає спеціальних для пастили, застеліть пергаментним папером і трохи змастіть рослинною олією, щоб пастила не сильно прилипла. Потім розподіліть на піддони сливову пасту товщиною не більше 5 мм З цієї кількості пасти у вас буде три піддону.
Крок 6. Піддони помістіть в сушарку. Встановіть температуру 50°С і час приблизно 8-10 годин. Зазвичай це роблять на ніч. Готовність пастили до кінця сушіння перевіряйте, так як пересушена пастила буде крихкою.
Крок 7. Потім, по закінченні процесу сушіння, пастилу акуратно відокремте від паперу. Можете потримати його над парою, тоді відокремиться легше.
Крок 8. Приготовану сливову пастилу наріжте невеликими шматочками.
Крок 9. Можете згорнути її в трубочки і присипати цукровою пудрою. Зберігайте цей смачний і корисний десерт в сухому темному місці.
Вдалих і смачних заготовок!