Пастила з яблук в домашніх умовах – 10 простих рецептів з покроковими фото

Пастила з яблук у сушарці для фруктів

Швидко і смачно приготувати домашню яблучну пастилу можна в спеціальній сушарці для фруктів. Це набагато практичніше і простіше, ніж висушувати частування в прочиненими духовці. Спробуйте!

Час готування: 7 годин

Час приготування: 6 годин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2 кг
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Яблука очищаємо від кісточок і шкірки. Подрібнюємо і тушкуємо до м’якості. Після чого подрібнюємо в пюре, доповнюємо цукром і знову готуємо на вогні до загусання.

Крок 2. Піддони електросушарки устеляємо пергаментом і обмазуємо рослинним маслом. Вливаємо сюди тонким шаром яблучну масу.

Крок 3. Включаємо підготовлений прилад на 5-6 годин. Сушимо при температурі 70 градусів.

Крок 4. Через деякий час остуджуємо готовий продукт, нарізаємо його згортаємо в щільні трубочки.

Крок 5. Апетитна яблучна пастила в сушарці готова. Пробуйте самі і пригощайте оригінальним ласощами рідних!