Печені баклажани в духовці на зиму – 7 рецептів з покроковими фото

Печені баклажани з часником на зиму

Печені баклажани з часником на зиму мають божевільним ароматом. Петрушка і часник додають незабутній смак зимової консервації. Салат виглядає гідно на будь-якому святковому заході. Настійно рекомендую скористатися цим чудовим рецептом.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Базилік свіжий – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо баклажани, звільняємося від кінчиків.

Крок 2. Ріжемо досить крупно.

Крок 3. На деко кладемо силіконізоване пекарську папір. При використанні звичайного паперу необхідно промазати її маслом. Розміщуємо синенькі, поливаємо зверху маслом. Відправляємо запікатися на 20 хвилин при температурі 180°.

Крок 4. Перебираємо зелень. Дрібно рубаємо її. Банки і кришки гарненько обполіскуємо. Після цього розмістивши над парою або в мікрохвильовій печі, стерилізуємо.

Крок 5. Звільняємо часник від лушпиння. Швидко обполіскуємо.

Крок 6. Подрібнену петрушку з’єднуємо з тиском часником.

Крок 7. Промиті листочки базиліка також споліскуємо і подрібнюємо. Відправляємо до ароматних компонентів.

Крок 8. Сюди ж наливаємо оцтову кислоту, ложку масла і посипаємо сіллю. Об’єднуємо компоненти.

Крок 9. Запечені баклажани акуратно дістаємо з духовки.

Крок 10. На дно стерилізованою банки викладаємо ложку запашної заправки, слідом накриваємо баклажанами. Повторюємо верстви до повного заповнення. Накриваємо стерильними кришками.

Крок 11. Ставимо баночки стерилізуватися на 15 хвилин, на дно каструлі, підклавши ганчірочку, щоб закрутки не лопнули. Акуратно дістаємо щипцями, закатуємо. Перевернувши догори дном і обгорнувши в теплу ковдру, охолоджуємо. Ароматну закуску прибираємо на зберігання в льох. Приємного апетиту!